Inlägg från: Sötnöten |Visa alla inlägg
  • Sötnöten

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Nej(!) jag tycker inte att vi ska betala papperslösa's vård! Min man har eget företag, jobbar utomlands å betalar mer i skatt varje månad än han får ut i lön! Tänk om han fick välja vad hans skatt skulle gå till! Varje månad när min man sätter in tiotusentals( drygt 37000) kronor på skatteverkets konto och vi ändå får betala maxtaxa för barnomsorg (jag pluggar) blir man fasen arg, särskilt när man läser i tidningen hur dålig skolan i vår kommun e där vår son går! Om ändå skattepengaran gick till vår sons förmån! Nej sverige, man bjuder inte 20 st på middag om man bara har mat i kylskåpet för 10!

  • Sötnöten
    Tiger Af Lilja skrev 2011-03-06 00:03:22 följande:
    kanske bättre att satsa på äldrevården ??? och mer arbeten inom skola och omsorg!!

    Fy vad vidrigt med detta tycker jag!

    Hej och välkommen att komma kriminellt till sverige du får gratis skola och vård välkommen välkommen *uurk* spyr på vår regering..
    Helt rätt! 

    Tänk om alla fick en inblick i äldrevården, då skulle många fundera! Som sagt, jag pluggar, men e USKA och jobbar i hemtjänsten.. De gamla som i hela sitt liv arbetat och betalat skatt har det hemskt, och kommer få det sämre!!!! SKANDALÖST! Det minsta jag kan göra e att ge de behövda en kram, det kostar mig inget! 
  • Sötnöten
    Apmor2 skrev 2011-03-06 10:05:40 följande:
    Hur skulle det vara om jag måste fly från mitt land av en eller annan anledning, hur skulle det vara att vara papperslös och inte ha några som helst rättigheter. Att jobba svart för att kunna förse mina barn med tak över huvudet och mat, hur skulle det vara om jag blev sjuk och ej kunde få tillgång till vård.? Om papperslösheten drar ut på tiden och mina växande barn växer utan att få ta del till en utbildning. Allt för att jag vill mina barn det bästa.

    Kan vi inte ha ett medmänskligt tänkande, måste det handla om ekonomi, måste folk dö i vårt land trots att vi har råd att hjälpa dessa människor i deras svåra sits?
    Trots att vi har råd?! Nej du, vi har inte råd! Som sagt, man bjuder inte 20st på middag när man bara har mat i kylskåpet för 10! PUNKT! 
  • Sötnöten
    Suffering skrev 2011-03-06 14:52:58 följande:
    Dom kom hit i ett enda syfte , att lura Svenska staten ... att kravlöst bli försörjda på svenska skattebetalares pengar och ingenting annat, du tycker således att dom ska belönas med extra förmåner för deras lögner och ondska?

    Varför begriper aldrig folk att vi måste sända ut helt andra signaler utåt, som det är nu så har folk bilden att Sverige är lyckolandet dit alla kan komma och bli försörjda ... bara att komma sen kan hela släkten komma efter, hallelujah

    Förmedlar vi en striktare bild utåt kommer vi slippa den stora strömmen av lycksökare , sk ensamkommande flykting"barn" med en ålder på 26 år kommer bli ett minne blott. Eller är Sveriges stora skattekista utan botten ? har jag missat något?
    Du e klok!
  • Sötnöten
    Suffering skrev 2011-03-06 16:41:15 följande:
    varför säger du så? , I sverige växer pengar på träd.. det vet alla som tänker ett steg längre ,  Tycker faktiskt vi ska bjuda var och en av dom papperslösa på en påkostad SPA-weekend... tänk vad skönt för barnen att få koppla av ordentligt efter resan? vi måste visa på allvar nu att vi är solidariska och att vi stänger dörren för främlingsfientlighet för gott.

    Vi måste visa att det man ger får man tillbaka, Tex buspojkarna i rosengård har ju fått gratis husrum,lön från socialen utan krav på motprestation ,gratis vård och skola osv. När dom då bränner ner bilar,skolor och kastar sten på brandkår ( läste även att det förekommit stenkastning mot snöröjarna) så måste vi visa att nyckeln till fred och kärlek är att ge.

    Om vi då tänker till lite grann så inser vi nog att det vore bättre om vi gav mer för att få ett slut på sådant busigt beteende ? Tex så kunde vi bekosta 2 Charterresor per år till var och en av invandrarna ,även papperslösa givetvis , tänkte också att det vore bättre om dom fick ca 4000kr mer per månad gentemot svenskar som erhåller socialbidrag? på så sätt känner dom sig bättre mottagna och jag kan lova att vi kommer få tillbaka för vår godhet i slutändan.

    Pojkstreck som gängvåldtäkter,misshandel och brutala rån kommer bli ett minne blott om vi ger mer av vår själva och vår godhet
    Vi måste inse att vi alla är lika , Kultur,religion och uppväxtmiljö har inget att göra med sådant beteende att göra , blir så ARG när jag tänker på att 4,7% av svenskarna har röstat in det djupt främlingsfientliga partiet SD i riksdagen , dom vill INTE ge , dom är INTE solidariska

    Svenskarna har levt gott på välfärden i decennier nu och nu är det vår tur att lida till förmån för människor som kommer utifrån , dessa har haft det svårt och jag blir så hoppfull i hjärtat när hela sjuklövern vill hjälpa dessa och nu låta Svenskarna få uppleva misär istället för dom, så rättvist

    Vi har pengar och välfärd till ALLA , låt oss alla GE

    KÄRLEK ÖVER GRÄNSER Hjärta

    ">

  • Sötnöten
    Manchester skrev 2011-03-09 00:00:47 följande:
    Tur att jag inte är den sorten som anmäler inlägg. Jag lovar dig att jag inte behöver uppsöka "vården". Du får nog lära dig leva med att man kan ha en åsikt som avviker från din utan att det behöver betyda att man är sjuk. Vad Bush och Irak har med mitt resonemang att göra begriper jag dock inte, annat än möjligen för att kriget i Irak har genererat en hel del flyktingar. Jag är inte amerikan och har således inte röstat på Bush. Jag är inte heller militär och har inte själv deltagit i något krig. Jag är inte ens VD för något oljebolag eller innehavare av aktier i bilindustrin och därmed inte mer beroende av oljepriset än du eller någon annan.

    Mina föräldrar älskar jag högt, liksom de mig. Vi har ett nära förhållande, ses ofta och hjälper varandra när det behövs. Men de behöver inte mer pengar. De har gott och väl råd att betala mer för sina mediciner. Så länge de har några år kvar på sina privata pensionsförsäkringar får de ut betydligt mer i månaden än vad exempelvis jag och min man får (vi är båda medelinkomsttagare). Så småningom blir summorna något lägre, men de har kunnat lägga en del på hög och kommer att klara sig bra. Liksom mina farbröder, moster och morbror m fl. Medelklassens pensionärer är helt enkelt inte fattiga. De bor i villor, har lägenhet i Spanien, kör nya bilar, seglar och spelar golf. Och inget fel i det. De har ärligt tjänat ihop sina pengar och njuter nu frukterna av ett långt arbetsliv. Men det är inte synd om dem.

    Att det sedan finns några enskilda pensionärer som har det svårt är en annan sak. Det betyder inte att vi i Sverige måste avstå från att hjälpa flyktingar och istället lägga pengarna på att hjälpa hela gruppen pensionärer.
    Du har då verkligen ingen aning om hur pensionärerna har det i dagens samhälle! Det e bra att dina föräldrar, moster, morbror och övriga du relaterar till har det bra! Men det e då rakt inte så för alla! Då vill jag poängtera att merparten INTE har det så! Att pensionärerna har råd tt bo kvar i sina hus beror på att de e så gamla att de har hunnit betala av sina lån. Vet du vad de får för mat om dagana? Vet du vad de får betala för hemtjänst? Vet du hur de får snåla, gnida å vända på kronorna för att klara sig? Nej! 
    Tänk att folket som har byggt upp vårt land har det sämre än "de" som kommer hit som flyktingar!!!

    Sen att man ska spara in på allt som ingår inom termen vård är bedrövligt. Bara för att kunna ha råd att ta in fler till sverige?! Jag säger det igen, Man bjuder inte 20 st på middag när man bara har mat i kylskåpet för 10!!! Svårare ekvation än så e det inte! 
  • Sötnöten
    Manchester skrev 2011-03-09 10:41:33 följande:
    Jag vet att inte alla pensionärer har det bra. Det jag vänder mig emot är att man ständigt klumpar ihop alla pensionärer till en grupp och påstår att de har det så svårt. Allihop. Det är ju helt enkelt inte sant. Tittar på den samlade privata förmögenheten i Sverige så visar det sig att en mycket stor del av den tillhör personer över 65 år. Delvis för att en del av dem bor i villor där lånen är avbetalda. De pengarna har de kanske inte direkt tillgång till, men det går att sälja villan. Det finns också banker som har speciella lån för äldre med en villa eller bostadsrätt som säkerhet. De betalar inte särskilt hög ränta och behöver nog inte amortera alls. På så sätt kan de börja leva av pengarna som är bundna i bostaden innan de vill sälja den. De enda som förlorar på detta är eventuella arvingar, som får ut mindre den dag mamma/pappa dör. Det finns också stora förmögenheter bland pensionärer i form av aktier, banktillgodohavanden, egna företag mm.

    Sedan finns det också verkliga fattigpensionärer, även om de blir allt färre. De allra fattigaste brukar vara kvinnor som varit hemmafruar en stor del av livet och därför bara har folkpension. De har det inte lätt. Men då får man göra något riktat till just den gruppen. Inte smälla på med pengar till varenda pensionär i hela Sverige och sedan konstatera att "hoppsan, det blev visst inget över till att ta emot hjälpbehövande som kommer till vårt land."

    Dessutom förstår jag fortfarande inte varför en människa med ont om pengar, om hon nu är pensionär eller inte (jag tror att exempelvis unga vuxna som är så sjuka eller funktionshindrade att de inte kommer ut på arbetsmarknaden har det betydligt värre än den genomsnittliga pensionären) alltid ska ha förtur till svenska skattepengar för att hon råkar vara född svensk. Vad är det som säger att ett barn, fött av gömda flyktingar i Sverige, är mindre värt en svensk pensionär? Barn kan inte hjälpa var de föds eller under vilka förhållanden. Det är inte barn som röstat fram regeringar och presidenter som startar krig. Kongolesiska barn mår precis lika illa av att se sin mamma våldtas som ett svenskt barn skulle göra. Ett etiopiskt barn som bara får ett mål mat om dagen är lika hungrigt som ett svenskt barn skulle vara. Varför skulle jag ha så fel om jag vill ge åtminstone några få av de barnen en chans? Alla kan vi inte hjälpa. det vet jag. Men alla kommer heller inte att komma hit.
    Alltså, Manchester.. Jag måste säga att jag tycker du e helt ute å cyklar! Det e nästan så att jag längtar tills du blir pensionär så kanske du ändrar din uppfattning, å då till verkligheten! Jag ger mycket hellre mer pengar till svenska pensionärer (som faktiskt har det riktigt dåligt! Jag vet inte EN ENDA pensionär som har det så som du beskriver) än mat, boende å sjukvård till flyktingar, som dessutom vistas här illegalt!

    Jag ser verkligeheten hos pensionärerna varje dag, å jag kan lova dig att det e ingen rolig syn!  När du blir gammal kommer du får betala dyrt för hemtjänst, duscha 1gång/vecka (högst), kall mat som levereras i matlådor, städat hos dig 1gång/3veckor, hemtjänstpersonal som e så stressade att de knappt hinner säga ett rd mer än nödvändigt vid din besök som du BETALAR för (när du blir gammal kommer sparkraven vara så höga så det kommer inte vara en fungerande verksamhet) etc etc! Den dagen detta inträffar, ja då kommer du att få se verkligeheten! 
    Å dessutom, när du e så gammal att du inte längre orkar sköta ditt hus som du har lånat pengar för å betalat av i nästan hela ditt liv, bestämmer dig för att flytta till ett servicehus eller liknande. Ja då kommer skatteverket höja din taxerade inkomst (pga vinsten från husförsäljningen) så din avgift till kommunen för boendet och servicen kommer höjas nåt bedrövligt, eftersom att nu har du en högre inkomst! Skönt va?! Då behöver du inte fundera ett dugg över vad du ska göra med alla pengar som du fick för huset!  
  • Sötnöten
    Manchester skrev 2011-03-09 23:18:54 följande:
    Det är inte lätt att vara gammal och tappa orken. Det vet jag också. Men i vår familj tar vi hand om varandra. Jag tycker fruktansvärt synd om de gamla som inte har någon som kan ställa upp för dem, för som du beskriver så räcker hemtjänsten inte till. Men de som har barn, barnbarn och barnbarnsbarn och ändå inte kan få lite extra hjälp, hur har de hamnat i den situationen? Hur har de behandlat sina barn och barnbarn, eftersom dessa inte vill ställa upp nu när de behövs? Alla äldre har inte varit snälla och trevliga hela livet. Kanske det som sedan slår tillbaka?

    Min farmorsmor hade sin dotter, sina söner, ett par sonhustrur och runt 15 barnbarn som turades om att ställa upp när hon började tackla av. Min farmor hade sina fyra barn, två sonhustrur och flera vuxna barnbarn (fast flera av oss barnbarn var just då rätt upptagna med barnafödande och spädbarn, så i ärlighetens namn så var det mest de i mina föräldrars generation som var där). När mormor blev sjuk gick det rätt snabbt. Från att ha klarat sig med ett en granne skottade snö åt henne på vintrarna tills hon dog tog det mindre än ett år, men under den tiden var hennes döttrar, mågar och vi fyra barnbarn där ofta. Självklart passade vi då på att städa, baka, tvätta etc. Vår släkt bor lite utspritt, så vi kan sällan titta in en eftermiddag bara, men vi åker och hälsar på varandra.

    Mina föräldrar har fortfarande en bit kvar till hemtjänststadiet. Än så länge hjälper de oss genom att vara barnvakter oftare än vi får tillfälle att hjälpa dem. Men vi brukar i alla fall se till att de slipper riktigt tunga sysslor, typ att plocka fram trädgårdsmöbler på våren, täcka över poolen inför vintern osv. När jag är där passar jag på att dra runt gräsklipparen eller skotta snö. De klarar fortfarande sådana saker, men det känns bra att kunna hjälpa till. På samma sätt ser det ut bland mina vänner. Mamma och pappa har några grannar i samma ålder och jag ser ju att deras barn också är där och hjälper till.

    Oavsett antal invandrare som kommer hit (och som för övrigt påfallande ofta tar jobb inom hemtjänsten, i alla fall där jag bor) så kommer äldre alltid att behöva hjälp av sina anhöriga. Lyckas man inte hålla ihop och hjälpas åt inom familjen så spelar det nog ingen roll hur mycket pengar kommunen kan lägga på vården.
    Har du tänkt på att många faktiskt e barnlösa? Det e VÄLDIGT många gamla som faktiskt e det!!! Å OM det nu e så att det skulle ha skurit sig i relationen med barnen, oavsett anledning, så ger jag hellre den personen hemtjänst än ett hungrigt barn (som inte bett om att komma tillvärlden),, som vistas i swe illegalt, mat!!! För du kan väl ändå inte mena att om de gamla har varit dumma å elaka mot sina barn, att de då e värda mindre hemtjänst?!

    Å jag vill INTE betala mer skatt än vad vi redan gör för att täcka upp invandringen! Jag vill INTE betala för andra människor så e det bara! Lösningen på problemet e inte att vi tar in mer invandrare i swe, utan problemet måste lösas på en djupare nivå! 

    Min man betalar 55% i skatt varje månad, hur ycket ska då han betala? Om vi ska höja skatten? Det e absurt! Om det ska vara så, då vill jag att min son får bättre mat i skolan, vi får lägre barnomsorgsavgift (vi betalar maxtaxa å den e inte nådig), lägre kostnad för tandvårs etc etc. Det ska gynna oss! Den svenska välfärden! Inte till invandring!

    Jag kan inte säga det nog så många gånger! MAN BJUDER INTE 20st PÅ MIDDAG OM MAN BARA HAR MAT I KYLSKÅPET FÖR 10!!!!!!!!
  • Sötnöten
    aussie skrev 2011-03-10 09:43:04 följande:
    Fråga till evelyn: varför ställer du just kostnader för pensionärer mot kostnader för vård av illegala invandrare emot varandra? Finns det inte fog för att säga att vi har vårdkostnader - och när nu Anders B. säger att det går bra för Sv., varför inte pressa dem på att lägga dessa pengar på utöka försäkringar till att inbegripa tandvård, utökad hemtjänst, korta vårdköer? Varför????? Varför nöja sig med att ja, det går bra för sverige, men välfärden ska inte utökas, däremot ska...ja, fråga inte mig, men jag tycker det verkar som om att man sparar - eller sänker och slopar några skatter som kommer den rikare befolkningen till pass - men inte att man bygger ut vården.

    Välfärds-projektet sverige (dvs. synen och idealet) har försvunnit och ersatts av tankar om att man få rå om sig själv. Kan man inte klara sig, är det kanske på grund av att man inte gjort rätt för sig tidigare. Någon nämnde privata sjukförsäkringar. Andra att barn och barnbarn ska ta hand om en gammal person.
    Och där har jag lite frågor till Manchester, för du verkar vara inne på det också: att gamla ska bero på nära släktingar isf välfärden.

    Det tycker jag är fel. Lika fel som att illegala flyktingar får skylla sig själva. Vad jag tycker var unikt i Sv. har varit det välutvecklade välfärdssamhället med allmäna medel till behövande utifrån deras behov, och inte utifrån hur mycket individen gjort sig förtjänt av det. Dessa tankar om att man ska förtjäna vård, "man får det man förtjänar", "först ska man betala skatt, sedan kan man öppna käften", "jag vill inte betala för andra", "då får man fråga barn och barnbarn, och de gamla kanske  inte varit snälla i livet, kanske det som slår tillbaka (om släkten inte tar hand om dem fullt ut när de blir dödssjuka och gamla)" - är ganska väsenskilda allt jag tycker varit bra i Sv.

    Risken med den osolidariska attityden är naturligtvis att det åter blir ett väldigt ojämlikt samhälle - och då menar jag inte som nu, utan tillbaka till 1900-talets början. Ofattbara tankar.

    Fy, fy, fy för vad som håller på att skapas i sv säger jag bara.

    Jag har inte bott här på ca 15 år, och är djupt bestört över hur annorlunda svenskar tänker från sist jag var här! Är det bara FL, undrar jag? eller speglar tråden samhället i stort?
    Fö att det just var gamla det disskuterades om, men självklart kan jag rabbla upp 100 andra poster jag hellre vill att våra skattemedel går till än till just invandrarna, men jag orkar inte!

    Krank, jag instämmer helt i dina tankar! 
  • Sötnöten
    paperplanes skrev 2011-03-10 20:55:06 följande:
    Du förutsätter att det inte går att uppnå god integration med hög sysselsättning bland utlandsfödda? En större befolkning är inte ett problem för välfärden sålänge tillräckligt många är sysselsatta, tvärtom är det en förutsättning för en fortsättning på välfärd. Vår befolkningspyramid är något upp och ned, det finns stora delar av världen där den är just en pyramid. Lösningen på våra problem med en åldrande befolkning och en mindre andel unga i landet finns utanför våra gränser. Men, invandrare(eller infödda) ska såklart inte bara vara konsumenter, då funkar det inte. 

    On-topic igen:

    Om papperslösa inte ska ha rätt till vård, ska eventuella papperslösa akutfall få dö framför akutmottagningen om de drabbas av en allvarlig åkomma? 
    Ge dig! De ska inte ha nån gratis vård som mitt hushåll står för..  Man kan dra denna fråga hur långt som helst! Lika bra att vi höjer skatten till 90% så kan vi föda biaffrabarnen i afrika oxå! Då blir alla nöjda å glada! Eller?!
    Nej tvinga ut cancersjuka att jobba, för de får inte vara sjukskrivna längre, å föräldrar som fött fram ett dött barn, ut å jobba dagen efter för ni innefattar inte något sjukdomstillstånd, för Swe måste spara pengar till behövande ILLEGALA flyktingar! Idioti! Jag må vara okänslig men det finns ingen rimlig ekvation i det hela! Var fasen ska den svenska inhemska befolkningen få ut sina rättigheter?! När de tvingas undan systemet för att ge rättigeheterna till ILLEGALA invandrare?
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola