• jagvet­allt
  Äldre 12 Mar 15:55
  33455 visningar
  524 svar
  524
  33455

  illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

  De kan få hjälp om det finns resurser till det, givetvis måste medborgarna prioriteras först. Därefter kan vi hjälpa andra med gratis sjukvård om det finns utrymme.

 • jagvet­allt
  Äldre 2 Apr 12:20

  Helt okej att de får sjukvård om det finns utrymme, svenskarna ska givetvis ha förtur till den vård vi betalar för, finns plats över kan vi hjälpa andra.

 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 11:45
  Quintus Zebra skrev 2011-06-22 11:09:33 följande:
  Du vill inte ha akutvård till alla i Sverige?

  Så i praktiken menar du att ett svenska läkare bara skall stå och se på när ett  litet barn dör, bara för att det barnet råkar ha haft oturen att ha föräldrar som enligt dig är "illegala"?
  gäller att prioritera som allt annat, tråkigt för ungen men så är det.
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 11:54
  Quintus Zebra skrev 2011-06-22 11:51:44 följande:
  Hmmm, hoppas att det svaret inte är seriöst.

  Barns liv är alltid nummer ett i min prioritet. Och jag är rätt säker på att de flesta håller med egentligen. Sverige är ett otroligt rikt land. Klart att vi inte skall ha läkare som låter folk dö bara för att de kanske har gjort "fel val" i livet.

  Alla har rätt till akutvård. Massmördare har det, och självklart har papperslösa det också.
  nja, att barn ska prioriteras först är ju fel, den som är svensk medborgare samt sjukast ska prioriteras först, sen tar man de en efter en, jag har inget emot att man hjälper dessa, men det får ske när det finns tid och möjlighet, får inte sabba vården i övrigt.
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 17:04

  på ett sätt är det ju bra, bara för polisen att stå utanför och plocka in de  och skicka hem deSkrattande

 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 18:21
  Lilo82 skrev 2011-06-22 18:19:06 följande:
  Frågan är om du vet det.

  "Papperslös" är en ny benämning på personer som befinner sig i landet utan att ha dokument som styrker att de har rätt att vista sig i landet. Det har inte, som tyvärr många verkar tro, att göra med personer som saknar pass men som har fått tillstånd att vara i landet. Men det stämmer inte.

  Papperlös är en anpassning av franskans " sans papiers"

  Att vara papperslös, som jag förstår det är att den asylsökandes giltighetstid på LMA-kortet har gått ut. Så man kan inte heller kalla det papper, då LMA-kortet inte är ett papper utan ett plastkort. LMA-kortet är bara en handling som visar att Migrationsverket registrerat perspmem i den centrala utlänningsdatabasen (CUD) som asylsökande med uppgivet namn och födelsedatum. Kortet ska lämnas tillbaks om den asylsökande får uppehållstillstånd eller måste lämna Sverige. I de "papperslösas" fall så är det så klart den sistnämnda.

  Ett annat yttryck för papperslösa som figurerar är så klart "irreguljära migranter". Varför inte bara säga som de är, de är illegala invandrare. 
  allt ska va finare ord idag, städare= hygientekniker. sossbidrag= försörjningsstöd. illegal invandrare= papperslös. märkligt märkligt.
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 19:40
  Velour skrev 2011-06-22 18:53:30 följande:
  Jovisst, DET håller jag med om. Men samtidigt hjälper de nya benämningarna på vissa av ovannämnda att även synen och behandlingen kan förändras. Papperslös är bättre eftersom det ger ett nytt perspektiv på det humanitära, hur "illegalt" den personen än befinner sig i ett land.
  jag tror det är bättre att skriva exakt vad saker och ting är, att gömma det bakom "fina" ord hjälper ingen. tror denna lag kommer att göra att fler skickas hem, inte så konstigt kanske,
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 20:20
  Velour skrev 2011-06-22 20:18:34 följande:
  Saker och ting "är" vad byråkratiska titlar får dem att heta. Vad det "är" beror på en hel del faktorer, bland dem ekonomiska. Det rent humanistiska kommer inte ens på fråga när det handlar om ekonomi...Om det heter "illegala flyktingar" så ses det på som illegala flyktingar och behandlas därefter, både av myndigheter och vanliga medborgare. Om det heter "papperslösa flyktinga" så behandlas de också därefter. Fast med skillnaden att många vanliga medborgare fortfarande behandlar dem som kriminella för att de ser ner på dem och avhumaniserar dem.
  tror egentligen inte att folk bryr sig, är de papperslösa/illegala flyktingar så ska de skickas ut. Lagen är sådan och lagen ska respekteras..
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 20:26
  Velour skrev 2011-06-22 20:21:49 följande:
  Lagen är inte en naturlag som tur är, utan lagar ändras hela tiden. Tur nog har det ändrats en del så att dessa människor också får den hjälp de förtjänar.
  hjälpa de sen skicka ut de Tomte
 • jagvet­allt
  Äldre 22 Jun 20:37
  Velour skrev 2011-06-22 20:36:17 följande:
  Haha, det var inte så jag menade, men okej
  så det kommer funka, locka ut de ur sina gömmor, sen skicka hem de. förbättrar ju statistiken hos polisen, nu får de ju allt serverat på ett silverfat om de är smarta.
 • jagvet­allt
  Äldre 23 Jun 19:08
  Quintus Zebra skrev 2011-06-23 18:33:34 följande:
  Nej, många av dem har inte fått avsag på sin ansökan utan har aldrig fått någon prövning. T.ex. för att de int söke asyl med en gång när de kom ti landet eller för att de har vistats i ett annat schengenland innan.

  Legitimitet vill nog ingen ge dem, vi är dock en del som försöker påtala att de faktiskt  är människor med samma värde och rättigheter som alla människor har.
  samma rättigheter har de inte, det är trams att påstå det.
 • jagvet­allt
  Äldre 23 Jun 19:14
  Quintus Zebra skrev 2011-06-23 19:11:52 följande:
  Dom har samma grundrättigheter enligt FNs manifest som alla människor har.
  Jo FNs manifest är det ju många som bryr sig i, i en perfekt värld så kanske, nu är ju inte världen perfekt.
 • jagvet­allt
  Äldre 27 Jun 20:29

  eftersom de är här olagligt så är det väl smart att locka fram de så man kan skicka hem de.

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola