• Velour
  Äldre 3 Mar 14:03
  33506 visningar
  524 svar
  524
  33506

  illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

  accept skrev 2011-03-03 11:19:26 följande:
  Word!
  Vilket "ghettoutryck"...
 • Velour
  Äldre 3 Mar 14:10
  #24

  Men vänta! "Vissa grupper av papperslösa"? Vilka är dessa "vissa" grupper? Det innebär alltså att det inte är alla papperslösa?

  Och enligt Göran Hägglund: "Nästan alla andra europeiska länder har ett regerverk som är mer generöst än det svenska och det finns ingenting som talar för att det ska leda till en sån utveckling" (på frågan om ifall detta beslut innebär att flera papperslösa kommer att söka sig till Sverige).

   

 • Velour
  Äldre 3 Mar 14:11
  #25

  Regelverk*

 • Velour
  Äldre 3 Mar 16:22
  #28
  Tomtefar skrev 2011-03-03 16:11:32 följande:
  Göran Hägglund är så frånvarande från verkligheten man kan komma...han är ju trots allt religiös!

  Vad som kommer hända framöver är att flykting och människosmugglare kommer ha köra busslaster med folk till Sverige som kommer vara "papperslösa" när de kommer hit. Djungeltelegrafen kommer gå varm och trummorna kommer eka att i Sverige minsann behöver du minsann inte göra ett skit. Du får allt serverat....dom där dumma Svenskarna pröjsar allting hehehe..bara dra din story hur apatiska dina ungar blivit och när du fått fri läkar och-tandvård kan du ju åka hem på semester...allt på de dumma svenska skattebetalarnas bekostnad.
  Oj, här drar vi på de högsta växlarna...

  Aja, vi får väl helt enkelt se hur det blir. Man kan också kolla på hur det ser ut i de länder som innan Sverige har infört detta system och sen jämföra med Sverige.

  Göran Hägglund är religiös ja, men man behöver inte vara världsfrånvänd ändå.  
 • Velour
  Äldre 3 Mar 16:47
  #45
  krank skrev 2011-03-03 16:40:02 följande:
  Var ska svenskar söka sin fristad om SVERIGE sviker dom och tar hellre hand om pack från hela världen?
  Det är inte pack, det är människor.
 • Velour
  Äldre 4 Mar 15:42
  #87
  Manchester skrev 2011-03-04 15:24:26 följande:
  Nåja, ett av de ensamkommande flyktingbarn jag känner var tre år när han kom hit. Jag lovar dig att hans svenska är helt OK. Han jobbar idag som IT-tekniker och tar därmed inte något "enklare arbete" som borde ha gått till svenska ungdomar(!).

  De ungdomar som bor i kommunens boende har varit lite äldre när de kom, de flesta 12-16 år, men de lär sig svenska förvånansvärt snabbt. Jag är själv lärare och har haft ett antal invandrarbarn som elever. Många av dem kan tillgodogöra sig svensk undervisning fullt ut efter ett eller två år här. Dessa killar (på just vårt boende finns bara killar) har alltså alla möjligheter att läsa på gymnasiet och gå ut med bra betyg. De flesta har ambitionen att sedan plugga vidare, och många kommer säkert att lyckas med det.

  Visst är det sant att inte "bidrar" så mycket under sin första tid i Sverige. Han som kom som treåring hann vara här ganska länge innan han kunde kallas produktiv. Men på vilket sätt skiljer det sig från svenska barn? Mina egna på fem och åtta gör inte heller mycket nytta för det svenska samhället i stort. Jag är glad så länge de plockar undan sin egen disk efter sig. Men mitt inlägg här ovan handlade inte om insatser här och nu, utan var ett svar på ett påstående om att flyktingbarn kommer hit "utan några som helst ambitioner att bidra till samhället". Det tolkar jag inte bara som vad de gör dagen efter att de landat på svensk mark, utan mer som hela den tid de är här, alltså även efter avslutad utbildning.
 • Velour
  Äldre 8 Mar 19:00

  Läs gärna Baumans bok "Det individualiserade samhället" gällande denna fråga. En ganska tunn bok på 299 sidor...

 • Velour
  Äldre 22 Jun 11:05
  Lilo82 skrev 2011-06-22 11:01:47 följande:
  Och mitt förra inlägg var lite väl OT.

  för att diskutera trådstarten, något som "papperslösa flyktingar" finns det inte enligt mig. Illegala invandrare är det korrekta (kanske inte politiskt korrekta) benämningen. Om man befinner sig illegalt i ett land så ska man heller inte ha rätt till sjukvården som finns där. Men vad läkare gör på sin fritid, som volontärer är deras ensak, bara de inte använder landstingets medel till sin välgörenhet.

   
  Vilket de gör eftersom de inte ser dessa flyktingar som kriminella, vilket de heller inte är så som benämningen "illegal" på sätt och vis konnoterar, utan som vilka behövande människor som helst. Jag personligen känner till en läkare som ger vård till papperslösa flyktingar och hon är en av de många som gör det.
 • Velour
  Äldre 22 Jun 11:34
  Lilo82 skrev 2011-06-22 11:18:00 följande:
  Rätta mig då om jag har fel, så desas "papperslösa" flyktingar uppehåller sig alltså inte i landet utan tillstånd? Om det finns ett avvisnings- eller utvisningsbeslut på dessa personer och de fortfarande befinner sig i landet kan de dessutom dömmas till böter eller fängelse. Om inte det är definitionen på kriminell så vet inte jag vad det är.

  För övrigt är "papperslös" är en ny benämning, från franskans sans papier, men innebörden är enligt mig detsamma som illegal invandrare. Personerna i fråga har inga officiella dokument för sin vistelse i landet.
  Ska en byråkratisk bestämd titel på folk sätta ribban för deras mänskliga värde? Ska man se på dessa människor och jämföra dem med onda och kriminella för att det står "illegal invandrare" på papper?

  Det är därför det finns läkare som ger dem vård, för att det för dem är helt absurdt att dessa flyktingar, som egentligen är människor, ska ställas under en titel istället för över den.
   
 • Velour
  Äldre 22 Jun 15:21
  Lilo82 skrev 2011-06-22 12:04:05 följande:
  Då säger jag så här, ignorera titel i sig och se till det faktum att dessa personer befinner sig illegalt i landet. Därmed också det som jag skrev att om de söker vård, om förslaget accepteras, så ska även korrekta myndigheter kontaktas. Polis t.ex. om utvisningsbeslut finns.

  Dessutom försöker jag se mer långsiktigt istället, om sjukvården blev gratis för illegala invandrare så tror jag cyniskt nog att vi kommer att se en ökning av antalet illegala invandrare i landet.
  Där tror du nog helt fel. Ingen människa söker sig från otrygghet till annan otrygghet enbart för gratis vård, när de inte har något annat här i landet.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola