Inlägg från: FuckedForLife |Visa alla inlägg
  • FuckedForLife

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Frågan är ju om det ens är någon ide för papperslösa att ansöka om permanent uppehållstillstånd i Sverige? Får de avslag så får de mycket gratis ändå - så vad har de att vinna på att ansöka om PUT? Någon som är mer påläst och som kan ange källor för det?

  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 19:49:44 följande:
    Källa för vad?
    Om papperslösa har något att vinna på att ansöka om permanent uppehållstillstånd?
  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 20:11:43 följande:
    Det var nog en del som befarade att det skulle bli en ökad flyktingström till Sverige, vilket en politiker (kommer inte ihåg vem) avfärdade. Men vi får helt enkelt se hur det blir. 
    Sålänge en flykting får det mesta gratis i Sverige så är det nog ganska så självklart att de kommer hit. Han som avfärdade det hela - vad hade han för svar på detta?  Varför kommer det inte att bli en ökad flyktingström till Sverige när de får mycket gratis? Vad hade han att svara på det?

    *nyfiken* :)
  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 20:21:30 följande:
    Han jämförde Sverige med ett par andra länder där de har gratis vård för papperslösa. I de länderna har man inte sett ökad flyktingström och därför såg han ingen anledning att det skulle vara annorlunda för Sverige. 
    Okej! Tack för svaret!  GladVilka länder var det?
  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 20:30:47 följande:
    DET kommer jag verkligen inte ihåg, utan det som jag tyckte var mest väsentligt. Man kanske kan googla fram det
    Okej, nej det hade nog inte jag heller gjort! :) Kommit ihåg vilka länder han tog upp, alltså!:) Tydligen så ger Spanien, Italien och Belgien gratis sjukvård till papperslösa. www.kollega.se/index.cfm
  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 20:51:51 följande:
    Ah, så var det
    Nu får vi bara hoppas att ALLA invånare i Sverige också får gratis vård! Då hade det varit mer rättvist! Framför allt så skulle jag vilja att pensionärer får gratis vård! De har det inte för fett!:(

    Kanske det skulle vara något för SD att ta upp som motion?
  • FuckedForLife
    Velour skrev 2011-06-27 21:04:16 följande:
    Pensionärer borde helt klart få det mycket bättre på många olika plan. Ibland mår jag riktigt dåligt av att läsa om äldrevården. Och det har hänt i mitt extrajobb att jag börjat gråta när jag gjort marknadsundersökningar som riktat in sig på äldre. 

    Jag utesluter SD helt och hållet. De håller inte det seriösa måttet i något. Har inget till övers för övriga partier heller, men hoppas att de lägger mer fokus på äldre i framtiden.
    Ja det är verkligen fruktansvärt! När du gjorde marknadsundersökning som riktat in sig på äldre - vad fann du då? Finns det något som du kanske kan berätta?

    Ang. SD så delar vi lite olika åsikter just där. SD ser det mer som en moralisk fråga att pensionärerna ska ha det bättre. Jimmie Åkesson har själv sagt det - och jag känner inte att jag har någon anledning att tvivla på dem. :)
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola