• Tomtef­ar
    Äldre 3 Mar 16:11
    35816 visningar
    524 svar
    524
    35816

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Velour skrev 2011-03-03 14:10:41 följande:
    Men vänta! "Vissa grupper av papperslösa"? Vilka är dessa "vissa" grupper? Det innebär alltså att det inte är alla papperslösa?

    Och enligt Göran Hägglund: "Nästan alla andra europeiska länder har ett regerverk som är mer generöst än det svenska och det finns ingenting som talar för att det ska leda till en sån utveckling" (på frågan om ifall detta beslut innebär att flera papperslösa kommer att söka sig till Sverige).

     
    Göran Hägglund är så frånvarande från verkligheten man kan komma...han är ju trots allt religiös!

    Vad som kommer hända framöver är att flykting och människosmugglare kommer ha köra busslaster med folk till Sverige som kommer vara "papperslösa" när de kommer hit. Djungeltelegrafen kommer gå varm och trummorna kommer eka att i Sverige minsann behöver du minsann inte göra ett skit. Du får allt serverat....dom där dumma Svenskarna pröjsar allting hehehe..bara dra din story hur apatiska dina ungar blivit och när du fått fri läkar och-tandvård kan du ju åka hem på semester...allt på de dumma svenska skattebetalarnas bekostnad.
  • Tomtef­ar
    Äldre 3 Mar 17:41
    #65

    TS uppdaterad med detta inlägget.

    Uppgörelsen mellan partierna kommenteras av Tobias Billström (migrationsministern)i Sveriges Radio där han gör en helomvändning i sin inställning.
    Vård av illegala flyktingar ska bli skattesubventionerat.
    Anhöriginvandringen från somalia ska underlättas m.m.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4381118

  • Tomtef­ar
    Äldre 4 Mar 11:51
    #77

    Detta var nog det sjukaste som hänt i Sverige dubbelmoralens land där det nu uppmanas till att folk ska slänga sina papper, vistas här illegalt och få allt serverat. Världens största socialbyrå för skäggebarn och annat pack som har inga som helst ambitioner att bidra till samhället. Dom som gör allting rätt med för att komma hit kommer ju bli straffade. DU som svensk betalar för detta elände. Hur långt tid innan det blir höjda avgifter för dig som svensk medborgare och sämre vård med längre vårdköer?

    www.svd.se/opinion/ledarsidan/hur-hogt-blir-priset-for-snallismen_5983663.svd

  • Tomtef­ar
    Äldre 4 Mar 12:02
    #79
    chrissy skrev 2011-03-04 07:42:11 följande:
    Vad menar du med utnyttja vår välfärd? Är man i behov av vård så är man väl det, eller hur menar du?

    Och "svenskar" som "utnyttjar vår välfärd", borde vi kanske deportera dem?
    Svenskar betalar skatt....och det att det finns samhällsparasiter....varför välkomna fler?
  • Tomtef­ar
    Äldre 4 Mar 23:24
    #93
    aussie skrev 2011-03-04 12:22:09 följande:
    JAG som svensk betalar för "detta elände" liksom en massa annat som jag personligen blivit tillfrågad om (motorvägar, avgångsvederlag till DO, bonusar, etc).
    Nu när det går så lysande för Sverige, enligt alliansen, är det bra att man ger fri vård och skola till de som finns inom landet, oavsett nationalitet. Men det finns ett krux här. Samma allians beslutade benhårt att alla icke-europeiska studenter ska avgiftsbeläggas från januari 2011.
    Och det är helt fel. Papperslös eller icke-europeisk med handlingar i ordning - det ska vara gratis med vård och skola i vilket fall. Sverige ska vara ett föregångsland, inte nåt jävla slutet mecka för nationalister. Så om det nu går bra för Sverige (som alliansen säger) är detta ett utmärkt sätt att spendera pengar.
    Jag anser det är helt jävla rätt... jag såg att siffrorna på ansökningar sjönk drastiskt. Varför ska vi avsätta resurser till att utbilda folk som har ingen som helst avsikt att vara en del av Sverige eller bidra till vårat land.
    Anledningen till att Sverige är så lyckat som samhälle är att alla varit med och bidragit för att bygga upp det, men det är inte hela sanningen. Vår enorma statsskuld är ju också konsekvenser av att allt för många har utnyttjat systemet och inte bidragit. Jag vill gärna tro på ett välfärdssamhälle där alla hjälper till och skulle någon falla ner hjälper vi andra denna upp på fötterna så han kan fortsätta hjälpa till. Så har det inte blivit då allt fler parasiter inte vill bidra utan vill bara suga ut vad de kan.

    Gratis vård? Vilken planet lever du på? Bara i Sverige är ni så tokiga och tror att saker är gratis.... det kostar MILJARDER att upprätthålla våran sjukvård. Det enda som förespråkar en fortsatt välfärd inom sjukvården är att folk fortsätter att betala skatt...och för det behövs det jobb. Läste häromdagen i Metro om en förtvivlad svensk ungdom som söker 20 jobb om dagen men får inget. Och då ska vi ta in fler invandrare som
    1. Inte har för avsikt att lära sig språket
    2. Inte kommer på något sätt bidra till Svenska samhället...förutom att vara konsumenter, men eftersom det är skattepengar som finansierar dom så är det ju en ren förlustaffär.
    3. Behöva en bostad och som läget är nu så byggs det inte i den takten att vi kan ge husrum åt alla.

    Sverige är smockfullt....på alla fronter...ändå öppnar regeringen upp för fri invandring! Vansinne!

    Nu ska vi alltså ta emot och vårda illegala invandrare som trots att vi har världens mest generösa invandringspolitik fått avslag och ska skickas hem.

    Och Sverige ska inte bli något mecka överhuvudtaget...Islam är en långt farligare politiskt system för Sverige än vad ni moralkärringar tycks fatta. Vi har redan idag dessa shariaförespråkande idioterna här som vill ta oss tillbaka till medeltiden. Att ni har så svårt att se detta är ju en bedrift bara för sig. Ser ni aldrig nyheterna? Hörde ni inte om självmordsbombaren i Stockholm?
  • Tomtef­ar
    Äldre 4 Mar 23:27
    #94
    violatricolor skrev 2011-03-03 17:23:41 följande:
    En miljard vill inte bo i Sverige...
    Du kommer bli förvånad hur mycket massinvandringen kommer öka framöver...

    Flyktingsmugglarna kommer köra busslaster med folk hit....det gör dom redan nu...nåja...blir väl specialchartrade flygplan och båtar då.
  • Tomtef­ar
    Äldre 5 Mar 00:03
    #96
    Manchester skrev 2011-03-04 13:56:14 följande:
    För det första, hur definierar du barn? Håller du med svensk lag om att man är barn tills man fyller 18? I så fall finns det gott om barn med skägg. Rör det sig om etniskt svenska barn så syns det kanske inte så tydligt, eftersom de oftast har ljus skäggväxt. Dock finns ju även en och annan mörk svensk. Jag har en elev, helsvensk, som hade tydlig mustasch redan som 13-åring. Han är mörkhårig och var nog dessutom tidig med skäggväxten. Eftersom han är född på svenskt BB och aldrig haft anledning att ens fundera över att ljuga om sin ålder så är jag rätt övertygad om att han är så gammal som han säger. Är han ett "skäggebarn"?

    För det andra: Hur många ensamkommande flyktingbarn känner du? Har du ens träffat några? Eller hur kan du veta att de inte har några som helst ambitioner att bidra till det svenska samhället? Jag känner ett par personer som kommit till Sverige på det sättet. De har jobb och lever fullt normala liv. I vår kommun finns ett boende för ensamkommande och eftersom jag sitter i socialnämnden får jag då och då information om hur det går för barnen. De jobbar på med sina studier och är betydligt mer ambitiösa än många svenska barn. De här barnen vet ofta vad fattigdom vill säga och inser att en utbildning är biljetten in på arbetsmarknaden. De vet också att de måste klara sig själva den dag de lämnar boendet. De kan inte räkna med att leva på sina föräldrar tills de är 20-25 år, som många svenska barn gör.
    Nej, man är inte automatiskt ett "barn" bara för man är yngre än 18 år. Vi har även ett uttryck som heter ungdomar. Ett barn är en hjälplös individ någonstans mellan nyfödd och runt 12-13 års ålder anser jag. sedan är man en ungdom. Det finns fortfarande mongoungar som fått fel uppfostran som inte klarar sig själva efter 15 år ( och vissa hela livet tycks det som) men dom är sälsynta. Jag flyttade hemifrån då jag var 16 år gammal och fått ta hand om mig själv sedan dess. Skulle du kalla mig i den åldern för ett "barn" ? Klart att man äger ingenting då och behöver samhällets stöd. Men ett "skäggebarn" är en vuxen man som låtsas vara yngre för att få PUT för särskilt ömmande omständigheter.

    Dagens Svenska ungdomar TVINGAS...JA, TVINGAS bo hemma tills dom är 20-25 för det finns inga lägenheter, inga jobb och ingen framtid. Hur kan du inte förstå detta??? Sveriges ungdomar TVINGAS läsa en utbildning och i vissa fall en högskoleutbildning för att idag ha en chans till ett jobb, en lägenhet...en framtid?!?  Så dina socialfall som du har insyn deras livserfarenhet är inte unika på något sätt.
  • Tomtef­ar
    Äldre 6 Mar 18:02
    BigDaddy skrev 2011-03-05 22:29:58 följande:
    Vad baserar du uttalandet att vi inte har råd att ta hand om vår egen befolkning på? Och hur är detta kopplat till "papperslösa" invandrare?

    Jag ser att du för fram en rad åsikter som tycks vara hämtade ur SDs partiprogram och deras senaste Skuggbudget. Om Tomtefars siffra på ett par hundra miljoner kronor (jag räknar det som 200 miljoner kronor) per år stämmer så är det ungefär samma siffra som Kungliga Dramaten i Stockholm spenderar på sin personal. Vilket är hälften så mycket som SD vill spendera på att bekämpa Skattefusk i SVerige som uppgår till 133 miljarder kronor/år. Ett förslag från V och Mp var att rusta upp cykelvägar i Stockholm för lite mer än 100 miljoner kronor. Bara för att ge perspektiv på siffrorna.

    Berätta gärna i dina egna ord hur 200 miljoner kronor (jag har inte fått någon länk till denna siffra så jag utgår från att den är sann) spenderat på att se till att vi inte har dolda epidemier väntande, inhuman människobehandling helt i otakt med våra värderingar och att vården äntligen får klara direktiv och förhållningssätt nu är sämre än 400 miljoner kronor/år spenderat på att bekämpa massivt skattefusk på 133 miljarder kronor/år.

    Jag tar upp ovanstående för TS talar om konsekvenser för välfärden för hela Sveriges befolkning om vi får en kostnad på 200 miljoner kronor.
    Ja, du som vill ställa lite siffror i proportion till varandra, här får du lite perspektiv till ditt blödiga hjärta.

    www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/tv4nyheterna&videoid=1181428

    Här får du en länk om kostnader. Det kostar Sveriges skattebetalare 110 miljoner I MÅNADEN! att ha illegala invandare kvar i Sverige som staten har identifierat och inte har skäl till att stanna och under denna tid har dom en dagsesättning på 340 kronor om dagen.

    Som svensk har du rätt till ett grundbelopp på 320 kronor om dagen från A-kassan om du inte har varit medlem i ett år som svensk arbetslös. På detta belopp dras det givetvis skatt, som framöver kommer gå till en del av dessa illegala invandrares gratis tandvård, skola och omsorg. Alltså som svensk får du 20 kronor mindre i dagsersättning än om du är en illegal invandrare. Ett illegalt invandrar barn kostar ungefär 80.000 kronor per läsår. Detta kommer vara skattefinansierat med nya förslaget.

    Eftersom Göran Hägglund inte vet hur många i Sverige idag är illegala invandrare så var ett par hundra miljoner en uppskattad siffra från hans del. Själv hörde jag Jimmie Åkesson nämna siffran 1,7 MILJARDER...sedan om detta var årligen vet jag inte.
    Jag gillar hur du drar in dramaten som ett skäl som kostnad i Sveriges statsbudget som om att detta på något sätt skulle rättfärdiga ett beslut som inte generarar varken skatt eller inkomst till Sverige utan endast en massiv utgift och ett orättvist system som säger att moralen är att strunta i att göra rätt för sig.
  • Tomtef­ar
    Äldre 6 Mar 18:54
    alvaereva skrev 2011-03-06 16:01:05 följande:
    Tyvärr kan man inte vara stolt över att bo i ett land där kärlek, respekt och solidaritet är något som når ut till alla människor.
    Ledsen att väcka dig från flower power året 1967, Välkommen till dystra verkligheten 2011.
  • Tomtef­ar
    Äldre 7 Mar 11:58

    Socialminister Göran Hägglund (KD) öppnar för att ändra högkostnadsskyddet så att patienterna får betala mer för sina läkemedel innan man får ett frikort. Det kan handla om flera hundra kronor om året och det slår framför allt mot den stora gruppen äldre som behandlas med läkemedel.

    www.svd.se/nyheter/inrikes/patienter-kan-fa-betala-mer_5980153.svd

    Så alla ni som anser att svenskar kommer inte drabbas av lär er fatta att pengar inte växer på träd och det kommer bli försämrad sjukvård för svenskar. Detta var en nyhet som släpptes samma dag men som inte fick någon större uppmärksamhet.

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola