Inlägg från: violatricolor |Visa alla inlägg
  • violatricolor

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    KlasKristian skrev 2011-03-03 16:52:51 följande:
    Det är bara så jävla naivt att förutsätta att ingen (obs, jag säger inte att det gäller alla eller ens många, det har jag inga belägg för) av de här "papperslösa" är papperslösa av en anledning - nämligen den att de förbannat väl vet att om papperen varit i ordning hade det framgått klart och tydligt att de inte ingår i någon grupp med "särskilda skyddsbehov".

    Men nej, här tror vi bara gott om alla, alltid. Därför är det också kränkande att ålderstesta ensamkommande flyktingbarn när det finns rimliga tvivel på att de verkligen är barn, eller att ifrågasätta påstådda brottsoffer oavsett hur många varningslampor som lyser.

    När jag tänker efter är det nog en av de allra sämsta grejerna med Sverige.
    Naivitetsargumentet tar jag inte till mig då jag tror att ingen människa skulle vilja leva gömd utan väldigt goda skäl till det. Om det så finns några som inte uppfyller kraven för att å asyl så kan de mycket väl få skola och vård ändå. Hellre det än att alla papperslösa drabbas. Dessutom så drar jag inte någon gräns att jag har rätt till skola och vård för att jag råkar vara född här.
  • violatricolor
    KlasKristian skrev 2011-03-03 17:04:12 följande:
    Ålderstester, som sagt. Och att man ska kunna styrka vem man är och varifrån man kommer.
    Du kan inte tänka dig att människor pga att de lever under hot, förföljelse och förtryck tror att de måste ljuga, att de faktiskt inte kan berätta vissa saker för då blir de straffade från något håll samt att en del trauman är svåra att berätta om särskilt detaljerat innan man till exempel fått behandling?
  • violatricolor
    KlasKristian skrev 2011-03-03 17:05:49 följande:
    Men man måste dra en gräns någonstans. Vi kan inte hjälpa alla, hur gärna vi än vill.
    Det där vi-och-dom-tänkandet är just vad jag vill komma bort ifrån.
  • violatricolor
    andraadvent skrev 2011-03-03 17:17:52 följande:
    Instämmer.

    Politiker kan inte alltid resonera med hjärtat, de måste tänka med hjärnan och enligt budgetar. Vilket jag i detta fall funderar på om de gjort. Men så fort dessa frågor diskuteras förvandlas ju regeringen till ett vuxendagis och inte till vuxna ekonomiskt sinnade individer som kan ta obekväma beslut.
    violatricolor skrev 2011-03-03 17:09:28 följande:
    Du kan inte tänka dig att människor pga att de lever under hot, förföljelse och förtryck tror att de måste ljuga, att de faktiskt inte kan berätta vissa saker för då blir de straffade från något håll samt att en del trauman är svåra att berätta om särskilt detaljerat innan man till exempel fått behandling?
    Vi kan inte ta hänsyn till alla personer. I denna sekund drabbas MILJARDER  personer världen över varaav  flera barn av svält, krig, förfäljelse, tortyr och elände. Miljarder lever under omständigheter som de mänskliga rättigheterna inte skulle acceptera och vi kan inte låta en miljard bo i Sverige.
    En miljard vill inte bo i Sverige...
  • violatricolor
    ica skrev 2011-03-03 17:15:14 följande:
    Så nu kan vi utnyttja människor ännu mer. Ni får jobba och bo här men får inga rättigheter mer än allmosor. Arbetsgivare kan utnyttja er men ni är illigala. Vidrig dubbelmoral. Vi har tillräckligt med arbetsgivare som utnyttjar folk. Nu kan de slå sig själva för bröstet och säga att de får i alla fall sjukvård och skola. Det skapar bara en andra klassen människor i vårt land.
    Antingen är man här legalt eller så ska man inte vara här. vi har tillräckligt med hemlösa som det är.
    Det är självklart ett problem att de tvingas leva illegalt och inte får uppehållstillstånd men det löser vi inte genom att neka dem vård och skola.
  • violatricolor
    Hugful80 skrev 2011-03-04 00:11:15 följande:
    Så du ser det som självklart att vilka som helst illegala "flyktingar" som kommer hit skall få vårat beskydd, oavsett varför de var tvugna att lämna hemlandet?

    Om en serievåldtäktsman flyr sitt hemland och påstår att han är papperslös, bör vi då upplåta husrum och tillochmed vård så är det helt ok?

    Det är alltför lätt idag att bara kasta sitt pass och yrka på "papperslös".
    Serievåldtäktsmannen är ju knappast mindre farlig i sitt ursprungsland. 
  • violatricolor
    Manchester skrev 2011-03-04 01:53:51 följande:
    Styrka hur då? Titta exempelvis på anhöriginvandringen från Somalia. I normalfallet ska en person som fått politisk asyl i Sverige ha rätt att låta sin maka/make och sina minderåriga barn komma hit. Men det hänger på att man har papper på att man hör ihop. Idag finns ingen myndighet som utfärdar somaliska pass eller andra identiteshandlingar som godkänns av Sverige. Föräldrar som sitter i Sverige och har sin maka/make och barnen i något överfullt flyktingläger i ett fattigt afrikanskt land erbjuder sig att göra DNA-test för att bevisa att deras barn verkligen är deras. Tyvärr. Det hjälper inte. Inga godkända papper=ingen rätt att komma hit. Konstigt då att en och annan till slut tar sig hit illegalt? Hur länge skulle du själv låta dina barn sitta i misär i ett flyktingläger innan du betalade en flyktingsmugglare för att få hit dem?

    Och åldertester är inte 100% tillförlitliga. Man kan säkert hitta 27-åringar som påstår sig vara 17, men en person som i ett test bedöms vara 18-19 kan faktiskt lika gärna vara 17 eller 16. Dessutom har jag en känsla av att många infödda svenskar gör sina egna "ålderstester" genom att helt enkelt titta på ensamkommande flyktingbarn. Många gånger ser särskilt pojkarna ut att vara äldre än de är. Dels har de ofta riktigt mörkt hår, vilket gör att de första fjunen på överläppen och hakan kan se ut som en fullfjädrad mustasch för den som är mer van vid svenska 14-åringar. Dels har de här killarna ofta varit med om saker som tvingat dem att växa upp och lära sig sköta sig själva på ett sätt inget barn borde behöva. Det kan också sätt spår i utseendet.
  • violatricolor
    Manchester skrev 2011-03-04 02:01:33 följande:
    Sedan undrar jag varför jag borde bli så upprörd över att en människa som kommit hit från ett annat land och som - oftast - jobbar och försörjer sig på usla svartjobb skulle kunna få skolgång för sitt barn och vård. Jag har inte sett särskilt många trådar som ifrågasätter varför en helsvensk latmask som inte gjort ett vettigt handtag i hela sitt liv ska få hemtjänst. Varför barnet till en svenskfödd svartjobbare och en hemmafru ska få gå i skola gratis. Varför en alkoholist, som redan kostat samhället enorma summor, ska få pension. Varför svenska interner på fängelser, som sannolikt orsakat större kostnader än de någonsin kan tänkas betala i skatt, ska få sjukvård. Vad är det med just landet man föds i som är så viktigt i sammanhanget?

    Personligen betalar jag hellre en förlossning för en gömd flykting än en operation för en fängslad svenskfödd bankrånare. Men det kanske är jag som är konstig?
    Jag håller med dig till fullo. Jag kan inte förstå, eller, jag kan verkligen inte tänka att landet man är född i ska vara det avgörande, varför jag skulle ha mer rätt till gratis skolgång och sjukvård än någon som inte är född här. Nej, det går inte ihop. Men jag tror som sagt att jag har en helt annan världsbild och människosyn än någon som hävdar det. För mig är inte lösningen på eventuell överbelastning på sjukvården att några som inte är födda här inte ska få vård. Vi får hitta en annan lösning för det är ingen lösning.
  • violatricolor
    Slavarnas planet skrev 2011-03-05 23:50:04 följande:
    Helt obegripligt för de flesta. Illegala invandrare bryter ju mot Sveriges lag. Varför ska lagbrytare plötsligt behandlas som vilka medborgare som helst. Är inte detta att be om fler lagbrytare? 
    Vissa lagar måste man bryta mot om man inte har något val.
  • violatricolor
    Tiger Af Lilja skrev 2011-03-06 00:03:22 följande:
    kanske bättre att satsa på äldrevården ??? och mer arbeten inom skola och omsorg!!

    Fy vad vidrigt med detta tycker jag!

    Hej och välkommen att komma kriminellt till sverige du får gratis skola och vård välkommen välkommen *uurk* spyr på vår regering..
    Vem har sagt att de är kriminella? Eller du menar för att de är utvisade och ändå stannar kvar pga att de inte har något val?
  • violatricolor
    Slavarnas planet skrev 2011-03-05 23:57:36 följande:
    De som stiftar lagarna och har till uppgift att se till att de efterlevs bör dock inte uppmuntra ofoget.
    Har du någon gång spelat in en film från tv på vhs? Har du laddat ner någon låt från nätet? Har du struntat i att plocka upp hundbajs från trottoaren? Har du snott en godisbit i affären när du var liten? Eller pallat äpplen? Har du någon gång kört för fort? Eller inte stannat vid ett övergångsställe?

    Om du gjort något av ovanstående och om alla som gör något olagligt ska utvisas så ska tyvärr du utvisas också. Med ditt resonemang har du inte heller rätt till skola och vård. 
  • violatricolor
    Slavarnas planet skrev 2011-03-06 01:22:42 följande:
    De som är födda i ett land och som ägnar sig åt lagbrott kan självfallet inte utvisas. Vart skall dessa utvisas? Finns det något märkligt land i världen där alla länder kan dumpa av sina brottslingar? Nej, naturligtvis inte.
    Varje land får snällt dras med sina medborgare, laglydiga som laglösa.

    De som däremot inte är födda i ett land och dessutom inte anses ska få stanna ska heller inte åtnjuta skattefinansierade förmåner. Mycket enkelt, eller hur.
    Mycket enkelt för dig. Mer kompext för mig då jag inte anser att födelseland ska vara avgörande för var man ska bo och vilka rättigheter man ska ha. Jag tycker att asykbedömningarna måste ses över och förbättras så att inte så många människor tvingas leva gömda, så många människor som inte har någonstans att ta vägen.
  • violatricolor
    violatricolor skrev 2011-03-06 01:52:13 följande:
    Mycket enkelt för dig. Mer kompext för mig då jag inte anser att födelseland ska vara avgörande för var man ska bo och vilka rättigheter man ska ha. Jag tycker att asykbedömningarna måste ses över och förbättras så att inte så många människor tvingas leva gömda, så många människor som inte har någonstans att ta vägen.
    asylbedömningarna, menar jag naturligtvis. Skyller stavfelen på smulor i tangentbordet och den sena timman. Nu ska jag sova.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola