• Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 22:12
    35812 visningar
    524 svar
    524
    35812

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Apmor2 skrev 2011-03-06 18:22:49 följande:
    vem har sagt att jag är papperslös? vem har sagt att jag snyltar på vår välfärd?
    för övrigt så har även kriminella rättigheter.
    Jepp, i Sverige får de "vård" med diverse mildrande omständigheter för vidriga brott mot samhället och deras offer. Det heter ju trots allt "kriminalvården" där man numera kan få PUT under sin "vård"tid, även mord.

    www.familjeliv.se/Forum-26-65/m54036825-1.html

    Utomlands tycks de få straff som de får avtjäna och sedan blir avskummen utvisade.

    Detta var lite off topic då jag antar du åsyftar dom där "snälla" illegala invandrarna?
  • Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 22:35
    Manchester skrev 2011-03-07 17:34:22 följande:
    Nåja, ett helt uppslag i SvD och rätt mycket tid/plats även i andra medier. Kanske inte löpet på Aftonbladet, men nog fick det uppmärksamhet. Men så brukar det vara med invandrarfientliga element. Ni anser er aldrig få tillräckligt med uppmärksamhet för "era" frågor.

    Dock tror jag inte att ändringen av högkostnadsskyddet har med vården för papperslösa att göra. Summan har legat stilla i tolv år. Säg något som inte blivit dyrare under den tiden!

    För övrigt så är jag hjärtligt trött på detta eviga dalt med gruppen äldre. Visst finns det en del äldre som har det knapert ekonomisk, men det är precis lika sant att de största förmögenheterna i Sverige finns hos pensionärer. Många som jobbat länge med hög lön har betydligt bättre ekonomi än den genomsnittliga barnfamiljen, exempelvis. Pensionärer har inte längre barn som de måste försörja. Många av dem bor billigt i en bostad med lånen avbetalda. De kan laga sin egen lunch hemma och är inte hänvisade till dyra lunchrestauranger. De behöver inga särskilda arbetskläder. Om den här förändringen slår hårt mot någon så skulle jag snarare säga att det är mot kroniskt sjuka unga vuxna, som kanske aldrig kunnat komma ut i arbetslivet och tjäna pengar så att de kunnat skapa sig en buffert.

    Detta var en lite utvikning, men jag får krupp på alla dessa människor som vill ställa "stackars" pensionärer mot flyktingar. Det är inte särskilt synd om de flesta pensionärerna i Sverige. Då är det betydligt värre att vara illegal invandrare med lunginflammation. Jag kan lätt leva med att mina skattepengar går till den illegala flyktingen istället för till mina föräldrar, båda i 70-årsåldern och med mycket god ekonomi. Faktiskt prioriterar jag flyktingen även framför mina svärföräldrar (drygt 70 och knappt 60). De har en riktigt dålig ekonomi, men det beror inte på att de inte haft chansen, utan på att de aldrig kunnat hålla i pengarna.
    Du ser alltså inte sambandet att höja vårdavgifter samt ge gratis välfärd till illegala invandrare? Som svensk skäms man för sådan här blåögd naivitet så man undrar om allt står rätt till hos dig? Du kanske borde uppsöka vården själv? Lite som att propagera då för att invadera Irak med motiveringen att förstöra massförstörelsevapen då resten av världen vet att det handlar om oljan. Alla jänkare köpte Bush fina argument likt du tycks köpa våran regerings idiotiska förklaring och ser inte sambandet.

    Det är väl meningen med ett välfärdssamhälle att ha just VÄLFÄRD FÖR DEN INHEMSKA BEFOLKNINGEN och jag hade gladeligen sett till så både dina och mina äldre ( vi kommer själva dit en dag ) får unna sig något mer i månaden än bara mediciner och dyrare sjukvård samtidigt som pensioner inte höjs i samma takt. Klart allt har blivit dyrare men i Sverige men nu ska resurser satsas på utländsk befolkning som inte har här att göra. Att du hatar dina föräldrar och svärföräldrar gissar jag är ömsesidigt från deras håll, men att du tycker det är bra att försämra den svenska sjukvården ytterligare för den inhemska befolkningen är skandalöst, den dagen du själv blir drabbad av de försämringarna detta kommer medföra undrar jag vart dina prioriterningar kommer ligga?
  • Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 22:41
    Velour skrev 2011-03-08 19:00:28 följande:
    Läs gärna Baumans bok "Det individualiserade samhället" gällande denna fråga. En ganska tunn bok på 299 sidor...
    Tack, men har redan fullt upp med att läsa om PK-offers desillusionerade verklighet här på familjeliv. 
  • Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 22:43
    BigDaddy skrev 2011-03-07 18:21:32 följande:
    Och du menar att du har nu bevisat eller kopplat ihop de två? För att beskeden om detta kom samma dag? Alliansen och Mp ska betala för det här genom att ta mer pengar från gamla människor som behöver medicin? Anser du detta bevisat?
    Ja.
  • Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 23:14
    BigDaddy skrev 2011-03-07 18:01:57 följande:
    Samma oförskämt personliga ton fortfarande, Tomtefar. Jag trodde du givit upp detta otyg vid det här laget.

    Ingenstans har du kommenterat eller relaterat till det jag postat (förutom möjligen att ange vad det är du gillar med inläggen jag gjort). Detta är något jag noterar står ut i ovanstående återgivna postning. Jag tror du själv kan hålla med faktiskt. Det känns inte som en ärlig debatt att inte besvara mina framlagda frågor och ställningstaganden utan så gott som helt ignorera dem för att sedan själv ställa mig frågor. Och dessutom vara personlig och oförskämd. Seriöst, Tomtefar. Vill du eller vill du inte ha en seriös diskussion? Bollen ligger hos dig.

     
    Nja, sist jag hade en "seriös" debatt med dig så fick jag läsa romaner där man inte riktigt visste vad du ville komma till för slutsatser. Dessutom har jag ibland ett skrivspråk som inte alltid är passande här på politiskt korrekta FL så sist jag försökte besvara en av dina monsterposter med en likadan monsterpost försvann den med en 24 timmars paus för mig där jag fick fråga moderatorn vad som var fel där EN mening ansågs vara "främlingsfientlig". Så tänker inte ödsla någon avsevärd tid åt dig.

    Tänker däremot besvara vad jag tyckte var intressant med kostanderna för dramaten som någon slags "onödig utgift" för statsbudgeten. I viss mån kan man tycka att vad ska det kosta så mycket för? Men å andra sidan den är ju trots allt en del av det svenska kulturarv som jag och många sverigedemokrater kämpar för att behålla. Ett kulturarv som lämnar mer och mer plats till andra kulturer.

    Man får ju fråga sig vilket slags samhälle man vill ha? Jag satsar hellre på ett parti som vill värna om dessa saker än om Sveriges välvilja gentemot omvärlden. Vi är ju trots allt bara 9 miljoner i detta landet och jag fattar inte hur vi har råd att ge de monstruösa bistånden vi ger redan nu med tanke på vår befolkningsmängd. och världen ökar i befolkning dagligen långt mer än vad som kan lösas med Sveriges lilla budget.
     
  • Tomtef­ar
    Äldre 8 Mar 23:52
    Manchester skrev 2011-03-07 20:19:14 följande:
    Vilka är "de" som genererade resurserna? Inte är väl alla delaktiga bara för att de råkar vara födda inom några slumpvis uppritade gränser? Den som inte kan (eller vill) jobba skapar inga resurser, oavsett var han eller hon är född, i alla inte resurser i form av skatteintäkter och det måste väl vara det den här diskussionen handlar om. Jag betalar gärna skatt för att den som inte kan försörja sig på annat sätt ska kunna få exempelvis socialbidrag, men jag har svårt att se hur den svensk som lever på socialbidrag skapar några resurser. Då skapas nog mer av den papperslösa flykting som tjänar 15 kr i timmen svart på att diska i ett restaurangkök.

    Den här fixeringen vid gränser och vem som råkar komma från vilket land känns faktiskt bara löjlig. Varför skulle jag automatiskt vara mindre intresserad av att hjälpa en människa bara för att hon råkar vara född i ett annat land, kanske en annan världsdel, än jag själv? För mig känns det mer självklart att förse en papperslös barnfamilj med sjukvård än att betala socialbidragen till en helyllesvensk latmask som inte vill ta vilket jobb som helst eller som vägrar flytta ifrån en ort med hög arbetslöshet (Jo, jag vet att det finns arbetslösa som gör ALLT för att få jobb och ändå inte lyckas. Deras bidrag har jag inget emot att stå för.). Jag anser mig ha mer gemensamt med en småbarnsmamma från Somalia än med en halvalkoholiserad 55-årig före detta skogsarbetare från Härjedalen. Det känns mer självklart att låta mina skattepengar gå till skolgång för ett kurdiskt flyktingbarn som gömmer sig undan utvisning, än till kristallskådande "jobb-coacher" åt en arbetslös infödd stockholmare, även om jag rentav råkar ha bott granne med den senare.
    "Några slumpvis uppritade gränser" Hur desillusionerad är du egentligen? Eller skippade du geografi i skolan?
    Sverige är ett rike, ett land, en nation, en yta, en stat, ett samhälle, en befolkning med ett språk och historia.

    www.tacitus.nu/svenskhistoria/kartor.htm

    Vi har inte ändrat våra gränser sedan 1905 och kommer förhoppningsvis fortsätta vara det i 100 år till.

    Vi tar hand om våra egna därav socialbidrag, detta missbrukas mer och mer samtidigt som det i dagens Sverige är en verklighet för många det gått illa för. Jag och du lever här inom dessa gränserna för landet och vi får dras med varandra hur våra åsikter än skiljer oss åt. Jag vill ha ett fortsatt välfärdssamhälle för både dig och mig som finns i landet, däremot vill jag inte vara socialbyrå för resten av omvärlden för det kommer en sorglig dag förstöra vårt fina välfärdssamhälle....när ska ni som vurmar om invandrares rättigheter förstå att vi kan INTE vara världens största socialbyrå gentemot omvärlden utan att det drabbar oss själva? En vacker dag kollapsar det systemet och ni vill slå undan benen gång på gång i eran vackra fantasivärld som inte existerar. Se nyheterna någon gång så ni börjar se sambanden.
  • Tomtef­ar
    Äldre 9 Mar 11:51
    Manchester skrev 2011-03-09 10:41:33 följande:
    Jag vet att inte alla pensionärer har det bra. Det jag vänder mig emot är att man ständigt klumpar ihop alla pensionärer till en grupp och påstår att de har det så svårt. Allihop. Det är ju helt enkelt inte sant. Tittar på den samlade privata förmögenheten i Sverige så visar det sig att en mycket stor del av den tillhör personer över 65 år. Delvis för att en del av dem bor i villor där lånen är avbetalda. De pengarna har de kanske inte direkt tillgång till, men det går att sälja villan. Det finns också banker som har speciella lån för äldre med en villa eller bostadsrätt som säkerhet. De betalar inte särskilt hög ränta och behöver nog inte amortera alls. På så sätt kan de börja leva av pengarna som är bundna i bostaden innan de vill sälja den. De enda som förlorar på detta är eventuella arvingar, som får ut mindre den dag mamma/pappa dör. Det finns också stora förmögenheter bland pensionärer i form av aktier, banktillgodohavanden, egna företag mm.

    Sedan finns det också verkliga fattigpensionärer, även om de blir allt färre. De allra fattigaste brukar vara kvinnor som varit hemmafruar en stor del av livet och därför bara har folkpension. De har det inte lätt. Men då får man göra något riktat till just den gruppen. Inte smälla på med pengar till varenda pensionär i hela Sverige och sedan konstatera att "hoppsan, det blev visst inget över till att ta emot hjälpbehövande som kommer till vårt land."

    Dessutom förstår jag fortfarande inte varför en människa med ont om pengar, om hon nu är pensionär eller inte (jag tror att exempelvis unga vuxna som är så sjuka eller funktionshindrade att de inte kommer ut på arbetsmarknaden har det betydligt värre än den genomsnittliga pensionären) alltid ska ha förtur till svenska skattepengar för att hon råkar vara född svensk. Vad är det som säger att ett barn, fött av gömda flyktingar i Sverige, är mindre värt en svensk pensionär? Barn kan inte hjälpa var de föds eller under vilka förhållanden. Det är inte barn som röstat fram regeringar och presidenter som startar krig. Kongolesiska barn mår precis lika illa av att se sin mamma våldtas som ett svenskt barn skulle göra. Ett etiopiskt barn som bara får ett mål mat om dagen är lika hungrigt som ett svenskt barn skulle vara. Varför skulle jag ha så fel om jag vill ge åtminstone några få av de barnen en chans? Alla kan vi inte hjälpa. det vet jag. Men alla kommer heller inte att komma hit.
    www.dn.se/debatt/tre-av-tio-50-talister-blir-fattigpensionarer

    Vet inte var du får din info eller vilken verklighet du lever i men då du pratar om villor i spanien och att de behöver inte pengar blir man chockad. En enkel googling på ordet "fattigpensionärer" ger mig en blogg där siffran 750.000 dyker upp. Ska leta fler siffror men denna artikeln i DN motsäger ju helt klart att fattigpensionärerna på något sätt skulle minska.
  • Tomtef­ar
    Äldre 10 Mar 20:09

    Ett bra youtube klipp som sammanfattar förslaget med diverse intressanta länkar om hur verkligheten ser ut.




    Kostnaden för detta förslag är 1,7 MILJARDER

  • Tomtef­ar
    Äldre 10 Mar 20:31
    paperplanes skrev 2011-03-10 19:41:38 följande:
    Mja, ekonomi fungerar inte riktigt så. Man kan inte ha en liten befolkning som sen väntar in att jobb "börjar existera" i en större utsträckning och sen ökar man befolkningen för att täcka upp arbetskraftsbristen. Det händer förstås men givetvis förhåller det sig så att befolkning i sig utgör efterfrågan på produkter och tjänster. Dessa produkter och tjänster kräver att man anställer. Jag tror inte på en så statisk syn på sysselsättning, liknande sätt att argumentera brukar dyka upp när man vill "dela på jobben"(6h arbetstid odyl). Det utgår från en syn att jobben är konstanta och ska delas upp rättvist och den stämmer inte överens med verkligheten. Sen är det klart att funkar inte integrationen så funkar inte ekonomin. Men vi kommer, precis som Manchester var inne på, att behöva en ökad invandring med fungerande integration för att få pensionssystemet att gå ihop.
    Då är frågan vad man väger starkare tilltro till. En ekonomi vars välfärdssystem kollapsar på grund av för liten sysselsättning bland befolkningen, eller en fungerande ekonomi där man måttligt ökar sysselsättningen och tillväxten bland befolkningen? Själv så tror jag på det senare, för ett välfärdssamhälle och konsumptionssamhälle fungerar bara om alla bidrar till det.
    Då det i nuläget medför en belastning för välfärden med ett högt skattetryck på den delen av befolkningen som arbetar måste man även väga en gynnad ekonomi för landet ( mer konsumenter ) mot de samhällsproblem som en alldeles för stor del inte är sysselsatta för att bidra.
    Detta är ju givetvis off topic från min trådstart men bara för att klargöra att ett jag anser du har rätt men samtidigt fel. För med ditt resonemang så skulle det välla in miljontals männsikor för en fortsatt gynnad ekonomi, men för att bibehålla en fortsatt välfärd för dess invånare skulle vara katastrofal. Förutom de samhällsproblem som redan finns nu.

    "Pensionsräddarna" är inte intresserade av att vara en del i systemet. Därför kommer en fortsatt invandring bara medföra större problem än den bidrar med i form av invandrare som konsumenter.
     
  • Tomtef­ar
    Äldre 10 Mar 21:11
    paperplanes skrev 2011-03-10 20:55:06 följande:
    Du förutsätter att det inte går att uppnå god integration med hög sysselsättning bland utlandsfödda? En större befolkning är inte ett problem för välfärden sålänge tillräckligt många är sysselsatta, tvärtom är det en förutsättning för en fortsättning på välfärd. Vår befolkningspyramid är något upp och ned, det finns stora delar av världen där den är just en pyramid. Lösningen på våra problem med en åldrande befolkning och en mindre andel unga i landet finns utanför våra gränser. Men, invandrare(eller infödda) ska såklart inte bara vara konsumenter, då funkar det inte. 

    On-topic igen:

    Om papperslösa inte ska ha rätt till vård, ska eventuella papperslösa akutfall få dö framför akutmottagningen om de drabbas av en allvarlig åkomma? 
    För att svara på topic. DE HAR RÄTT TILL AKUT SJUKVÅRD redan nu, det är inte det topic är utan förslaget är att de kommer ha rätt till sjukvård, tandvård och skola på skattebetalarnas bekostnad. Har aldrig läst om någon stackare som dött av att den inte fått tanden fixad. Finns säkert, men bara för att illustrera så du är införstådd vad det här förslaget innebär. Inte ens jag som skattebetalande har rätt till fri tandvård.

    Off topic. Nej det är till stor del bevisad att en stor del av de invandrare vi tar in nu, speciellt från MENA-länderna där både okunskap, knapp läsförståelse och oduglighet till arbete inte kommer gynna det svenska samhället. Dessa kommer in i Sverige enbart på så kallad "humanitära skäl" dvs. de som har råd att betala flyktingsmugglare etc för att komma hit.

    Det talas om en åldrande befolkning där våra unga måste rädda pensionen, hur får du ihop det med 22% ungdomsarbetslöshet idag? Nära 130.000 personer? Bara nyfiken.
    Klart dom inte kommer rädda någon pension om de inte sätts i jobb.
     
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola