• LEJN

    3 st bakåtvända barnstolar - bil?

    Vi har exakt samma situation, förutom att vi är ett år "före" er. Våra tvillingar kom när storebror var exakt två år och detta var för precis ett år sedan. Vi funderade och tittade runt och kom underfund med att det bara fanns EN ENDA bil som skulle passa alla våra behov; dvs en Chrysler Grand Voyager (Stow n go). 

    I denna har vi nu tre bakåtvända Britax Hi-Way, två längst bak, och en i mitten. Det extra mittensätet är nerfällt i golvet för att få lite golvutrymme. Tvillingvagnen står i "bagaget" när den ska med. Det som är extra bra med denna bil är stow n go-systemet som tillåter att säten och soffor bara fälls rakt ner i golvet (alltså jätteenkelt att "möblera") och att det finns ett ok lastutrymme bakom bakersta soffan. Skitbra!!

    Vi köpte denna privat (svårt att få tag på om man vill ha stow n go och diesel vilket vi ville). Årsmodell på vår bil är 2005 och för ett år sedan gav vi ca 120 000 kr. Vi är verkligen supernöjda med bilen och jag kan lova att vi hade testat ALLT som fanns på marknaden innan vi bestämde oss!

    Lycka till med tvillingarna! Det är helt fantastiskt Skrattande 

  • LEJN
    MrsMia skrev 2011-03-10 13:53:03 följande:
    Eftersom vi känner att det blir obekvämt för passageraren fram när en bakåtvänd Britax Hi-way ligger mot ryggstödet (den andra bilbarnstolen i mitten bak) i vår Ford Focus, skulle det få bli en Ford Galaxy eller S-Max för oss om jag fick barn igen.
    De är trafiksäkra, rymliga (andra får plats längst bak vid behov på plats 6+7) och det är gott om utrymme på längden mellan de främre sätesraderna så inte bilbarnstolarna stjäl plats från ryggstöden framför.

     
    Jag skrev det första inlägget (om Chrysler Grand Voyager) och kan bara instämma angående Ford Galaxy. När vi byter bil nästa gång (om ca 2 år) blir det en sådan.
  • LEJN
    Litenfyra skrev 2011-03-14 11:56:55 följande:
    ska precis köpa bilstolar till tvillingarna (7mån) har även en son på 3 år som åker maxi cosi mobi.....2 sådana till går inte in i chrystlern vi har (grand voyager) . han sitter i en av kaptenstolarna. Ska alltså ha 2 bakåtvända stolar till i "soffan" längst bak....funkar det allstå med britax hi-way???? Har en gammal bil -00 kanske spelar roll....måste med ha tips.....
    Ja vi kör 2 st hi-way i soffan längst bak. Det blir lite trångt i mitten men det går att sitta där med bälte om man vill till och med. Vet inte om det är ngn storleksskillnad mellan årsmodellerna på bilarna. Bor ni i närheten av Sundsvall så kom och kolla (men det är väl inte så troligt...Glad) Finns det ingen stolförsäljare i närheten där ni bor så ni kan åka dit och testa?
Svar på tråden 3 st bakåtvända barnstolar - bil?