Inlägg från: Lilium |Visa alla inlägg
  • Lilium

    Hur skulle du agera/readera om ditt barn blev mobbat , och vad skulle du säga till ditt barn?

    Jag blev mobbad under en stor del av min skoltid, dvs från 1 - 9 ungefär. Min mor försökte självfallet övertyga mig om att det inte var något fel på mig och att jag skulle ignorera dem. Hon sade även åt mig att stå upp för mig själv och kämpa. Det hjälpte inte riktigt, kan jag säga. Det är så lätt att säga att man inte ska bry sig, men hör man "fetto" dagarna igenom så kommer man tillslut tro på det, vare sig man vill eller inte. Man förlorar sin styrka tillslut, även om man gör sitt bästa för att hålla huvudet högt och låta alla kommentarer rinna av en.

     I och med att jag varit mobbad själv är jag ju knappast objektiv då det kommer till hanteringen av ungdomar som mobbar och fryser ut andra. Dock kan jag säga, med full övertygelse, att man inte ska visa den hänsyn som du nämner. Man ska sätta dit dem, man ska ringa deras föräldrar och man ska definitivt kontakta skolan.  Om det inte hjälper är självfallet beklagligt, då det är skolans ansvar att hantera mobbing på ett bra sätt. Men om ingen någonsin gör sig besväret att vara ivägen och bråka med skolan kommer skolväsendet aldrig någonsin att utvecklas och bli bättre.

    Den mobbing jag fick utstå var horribel och det har satt djupa spår i mig som kommer ta år att läka. Jag söp, skolkade och skadade mig själv på grund av det som folk sa. Hur kan en fet, ful, korkad hora ha någon rätt att existera? Tänk dig då om min mor aldrig ens hade försökt hjälpa mig? Tänk om hon bara malt på om att jag skulle vara "stark" och "stå upp för mig själv". Jag hade nog inte levt om jag blivit så ensam i en sådan utsatt situation. Barn och ungdomar som blir mobbade måste se sina föräldrar kämpa och slåss, annars finns det få anledningar att kämpa själv.

    Vet du hur mobbingen slutligen gav med sig? Jag började att fysiskt attackera dem som mobbade mig. Jag fick helt enkelt nog av att vara hatad för saker jag inte kunde påverka själv, så jag valde att ge dem något att hata mig för.
    Ska barn behöva göra sådant för att överleva i skolvärlden?


    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
Svar på tråden Hur skulle du agera/readera om ditt barn blev mobbat , och vad skulle du säga till ditt barn?