Inlägg från: whatever |Visa alla inlägg
  • whatever

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej!

    Undrar om det finns fler därute med 6-veckors bebisar (ca). Känns som att jag glömt sen första gången hur det var denna första tid!

    Hur mycket "ska" en bebis vara vaken i sträck typ i denna ålder? Vet att  alla är ju olika men hur är era bebisar?

    Min pojk är oftast vaken 1-1.5 timme i sträck, om det inte varit för stimulerande, för d somnar han fortare. Rekordet är nog typ 2.5 timme vaken tror jag.

    Hur är era bebisar när de är vakna? Min bebis har ganska mkt knip men har börjat skratta med. Vill dock bara bli buren och helst bara vara nära maten. Inte ligga själv alls! Skötbordet är dock ganska populärt!

    Sover ok på natten, om jag inte tänder för mycket vid blöjbyte, då piggnar han till :)

  • Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?
  • whatever

    Carisma95: låter ganska likt min kille :)!

    Kallfront: låter som bra nattsömn! Här är det amning typ varannan timme dygnet runt :)

    Någon av era små som tar napp? Stora syster tog napp men inte lillpojken, totalvägrar och tycker jag fungerar bra som napp, jag håller inte med :)! Men kanske tar napp snart...han har ett enormt sugbehov iaf förutom att han oxå är hungrig ofta!

    När föddes era? Min pojk föddes 27 januari, två veckor för tidigt.

    Han har börjat le och halvskratta sen ett par dagar :)! Har mindre nojor nu med barn 2 och tar allt son det kommer fast visst finns det alltid saker att klura på :)

  • whatever

    Samma här, tokarg pojk om man försöker komma med napp vid snutt behov!

    Har oxå märkt av oftare mat senaste dagarna, igår och idag. Eller rättare sagt, längre amning och mindre nöjd kille! Men ökar i vikt gör han :) blir tyngre dag för dag känns det som :)!

  • whatever

    Kallfront: skönt med napp! Vi fortsätter prova här, skam den som ger sig :)! Finns ju fler sorter tror jag :)!

    Vi ska till BVC igen den 22 för vikt och längd mm och mammaprat tror jag med!

  • whatever

    Kul att vi blir flera!


    Idag hittade jag en napp (silikon) som sonen tog en stund utan att bli vansinnig :) Fortsättning följer!  Kanske kanske!

    Lite avundsjuk på er som har bebisar som tycker om att ligga lite själva, men det kommer för vår pojk med om ett tag tror jag :) Storasyster ville oxå vara nära väldigt mkt i början!

    Ellen 1979: Ja, så gör vår pojk med, myssnuttar och kräks sen upp överskottet...är därför vi försöker lite med napp! + när man lämnar stora tjejen på dagis och det är panik och bråttom om nappen kan trösta den lilla stunden så vore det ganska skönt!

    Kallfront: Ja, har oxå läst att napp kan hjälpa mot psd och lite därför med som det känns som det vore bra om han tog napp.

    Hur sover era, på rygg alla eller? Min lille sover bara riktigt bra på mage...han får sova så på dagen under uppsikt i vagnen, men inte på natten, då vill jag att han sover på rygg...när han kan vända sig själv sen får han ju välja men det är ju ett tag till dit!

  • whatever

    Ja, rygg är ju bäst enligt rekommendationerna, men vår lille sov bara max 5 min på rygg på dagen eller på oss...blev svårt i längden så vi provade! Men på natten sover han alltid på rygg, nära mig (samsover). Egen säng kommer det att bli när han får sova på mage (dvs när han kan vända sig själv!)

  • whatever

    Min vägde 4500 för två veckor sen. Vägde 3100 när han föddes.

    ellen 1979: låter som min kille idag...ätit mkt, kräkts en del, sovit mycket. Skönt att det är fler som det känns som att de äter mesta sin vakna tid :).

    Vissa dagar sover han jättemycket och andra är han vaken längre pass, väldigt olika mellan olika dagar än så länge!

    Lite orolig att pojken ska få influensa, stora tjejen har haft feber i en vecka nu (kollat av läkare, virus) är själv förkyld och hoppas att jag ger lite antikroppar genom mjölken...

    Vad olika det är med vakenhet och sömn! Individer redan de små underbara liven :)

    Hur ser en "typisk" dag ut för er? Typisk är väl att ta i för det ändrar sig ju dag för dag, men typ just nu?

    Vår dag idag har ju varit en sovdag men i stort sett s börjar dagen med pigg bebis som har ätit mycket på natten (typ 3 gånger iaf), runt halv sju, sju... En bra natt utan att vakna till alltför mkt (=trött mamma) eller haft så mycket knip!
    Sen sover han ca en timme på morgonen och har ett vakenpass till på ca 1.5 h med mycket ätande :). Sen sova i ca 2 timmar och sen vaken i 1.5 timmars pass och sover ca 2 mellan fram till kvällen när det ofta är ett lite längre vakenpass, om vi badar tex. Sen sover han ca 2.5 timme innand et är mat och godnatt för oss vuxna med. Inga nattugglor här just nu bland oss vuxna :) Stora tjejen aktiv dagtid med och stolt över sin lillebror men trött på skrik ibland :)

    Är det era första barn eller är det någon mer som har barn sen innan? Vi har en tjej som är 4.5 år.

  • whatever

    Ingrid83: var likadant för oss förut, förutom när man körde bil :). Sen vi började med mage på dagen är det stor skillnad och det lindrar hans knip oxa tror jag. Dock under uppsikt (inne, vi har vagnen stående inne på nedervåningen då vi har två våningar och spjälsängen på andra)

  • whatever

    Haft en dag med mer magknip idag, började med att dricka anis/fänkål7kummin te igen ikväll, får se om det hjälper...känns som att det hjälpt lite innan men kanske inbillning...:) Gott är det inte men vad gör man inte för de små? :)

    Ja, visst är det så att dagarna ser välsigt olika ut! Idag har lilleman varit vaken max en timme i stöten och sovit typ lika länge mellan. Andra dagar sover han 2-timmarspass och är vaken typ lika länge, Olika olika! Man får följa me di deras rytm så gott det går :) Natten var orolig i natt här, mage tror jag. Men jag har vilat lite på dagen när storasyster var på dagis och lekte :) Laddad för nästa natt!

    Nätterna ser olika ut hos oss med, men ammar väl i snitt 3 ggr per natt. Mer omd et är magknip, då blir det snuttande...

    Lyx för er som haft bra nätter :) KOmmer nog snart här med igen tror jag! (fast hel natt räknar jag inte med förrän runt jul :)

    Kul att vi börjar bli ett gäng här tycker jag :) Skönt att kunna utbyta erfarenheter!

    Kallfront: Kul med läkarbesök! Visst blir manstolt över de små :)

    Vi hade läkarbesök när pojken var 5 veckor, för att kolla navelbråcket han har. Allt såg bra ut då och navelbråcket var ingen fara och han har inte ont av det men kirurg ska kolla på bråcket av typ "framtida kosmetiska skäl" om det inte skulle gå tillbaka av sig självt

  • whatever

    Teet gjorde susen för magen på min pojk, inget knip alls idag î?
    Så jag fortsätter plåga mig själv med anisteet î? men omättlig pojk idag, tror jag ammade mellan halv
    Tre
    Och åtta, nä men känns så! Nu sover han nöjd î?! Tillväxtperiod kanske??

Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?