• whatever

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej!

    Undrar om det finns fler därute med 6-veckors bebisar (ca). Känns som att jag glömt sen första gången hur det var denna första tid!

    Hur mycket "ska" en bebis vara vaken i sträck typ i denna ålder? Vet att  alla är ju olika men hur är era bebisar?

    Min pojk är oftast vaken 1-1.5 timme i sträck, om det inte varit för stimulerande, för d somnar han fortare. Rekordet är nog typ 2.5 timme vaken tror jag.

    Hur är era bebisar när de är vakna? Min bebis har ganska mkt knip men har börjat skratta med. Vill dock bara bli buren och helst bara vara nära maten. Inte ligga själv alls! Skötbordet är dock ganska populärt!

    Sover ok på natten, om jag inte tänder för mycket vid blöjbyte, då piggnar han till :)

  • Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?
  • Jiy

    I onsdags var vi på 8-veckorskontroll och läkarbesök, allt vara bara fint och lilltjejen har blivit 60 cm lång och väger 5700g - stora tjejen  Skrattande
    Igår var jag och maken på teater så det var dags för barnvakt för första gången. Allt gick jättefint och K skötte sig exemplariskt, hon åt, skrattade och sov och moster tyckte det var skoj. Det känns skönt att det gick så bra, så nu kan det nog tänkas sig att det blir bio eller nåt restaurangbesök under våren med. Men först ska vi på en veckas skidsemester, ska bli härligt. Hoppas på sol!

  • ellen1979

    Har också en saftig liten kille, är 7 veckor och för drygt 1 vecka sedan vägde han 6040 och var 60 lång Skrattande .
    Han kräks väldigt mycket men ökar ändå stadigt i vikt.

    Är det någon här som provat nya baby björn selen som "vilar" på höften? G vill gärna bli buren och jag får lätt ont i ryggen.

  • jagärglad

    Vilka kläder har era barn? Min kan fortfarande ha st 50 utan problem, men har även lite 56, men dom är lite stora än.. Undrar när man kan använda 62? Han hade 44 och resten av prematur kläderna som vi fick låna på barn 4 när vi låg inne, fast han föddes normal stor och normal lång..

    Kompisars barn som vägde lika mycket ca har inte kunnat haft dom stolekarna, fattar inte hur det kunnat va så olika..

  • LHUF

    Det beror lite på märke, vilken strl han har. Pop är relativt stora så där kan han ha 50 fortfarande men har även gått över till 56, hm 50 sitter som korv skinn så där är det 56 nu, lindex också 56.

  • anansie

    Här är det 56 som gäller än men precis som Smint säger så är lindex 56or jäkligt tajta. Har börjat nalla av 62or nu mest för jag är lite trött på kläderna i 56. Omväxling förnöjer

  • Tess90

    Storlek 62 och 68 använder jag :) 68 tar jag mest för att tycker hålen för huvudet är så små på 62. Rynkar på näsan Hur länge kan era bebisar roa sig själva, tex i babygym?

  • Carisma95

    Har precis lagt undan alla 56-kläder för de satt för tajt. Nu är det mestadels 62 (som generellt sett räknas från 2-4 månader) och någon enstaka 68, men de är lite stora.


    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • LHUF
    Tess90 skrev 2011-03-28 07:54:47 följande:
    Storlek 62 och 68 använder jag :) 68 tar jag mest för att tycker hålen för huvudet är så små på 62. Rynkar på näsan Hur länge kan era bebisar roa sig själva, tex i babygym?
    men det finns väl omlott bodys i strl 68 fortfarande?  tycker det är det bästa för våra små.. 

    H kan ligga en bra stund i babygymmet, gärna naken så han får lufta sig  Men det är skillnad på honom och hans syster som kunde roa sig läänge själv.. Men han är rätt duktigt ändå  
    Tilde 080319, Hugo 110203
  • anansie
    Tess90 skrev 2011-03-28 07:54:47 följande:
    Storlek 62 och 68 använder jag :) 68 tar jag mest för att tycker hålen för huvudet är så små på 62. Rynkar på näsan Hur länge kan era bebisar roa sig själva, tex i babygym?
    Älva roar sej väldigt bra själv.. Sätter henne i babysittern eller lägger henne i babygymmet och där hänger hon oftast länge utan gnäll. 
    Men snart vänder det väl o hon ska ha sällskap o uppmärksamhet hela tiden Flört 
  • Kickan35

    Hejsan!

    Hoppas alla haft en trevlig helg =)

    Min tjej känns som en lillplutt när diskuterar kläder och klädstorlekar. Hon är åtta veckor i dag och använder fortfarande en del av sina 50 kläder, men mest storlek 56. Ska väga och mäta på torsdag så då får vi se... Sist hon vägde sig (när hon var 6 1/2 vecka) vägde ju hon 4376 och var 55 lång.

    Tyvärr är det forfarande förkylt här. Snuv och snörvel nattetid = trött mamma Rynkar på näsan.  Vaknar varje gång hon rullar tillbaka på rygg och det blir snörvel och tätt i näsan! Funkar bäst när hon sover på sidan. Hoppas på att det ska gå över snart. Hur är med era små som är/var förkylda? Gick det över snabbt?

    Hur fungerar det förövrigt med mat och ammning för er just nu? Lillan äter ca varannan, var tredje timme på dagen och en eller två gånger på natten. Hur ofta ammar ni ungefär? Vet förstås att det ser lite olika ut dag för dag, men är bara lite nyfiken då bebisarna i den här tråden är ganska jämngammla.

    Annars blir det ut i kylan (vi hade -10 i morse) på prommis strax. Längtar efter sol och frisk luft Glad.

    Ha en bra dag!

Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?