• Anonym

    Hur kan man få bort bristningar

    Tyvärr inte mkt att göra.
    En hel del är genetiskt, sedan är det lättare att få mer bristningar om man går upp mycket i vikt under graviditeten (att huden sträcks ut ännu mer). Även att man går upp snabbt påverkar, så går man upp sakta med säkert är det mindre risk. Har man bra bukmuskulatur som håller upp och in gravidmagen, så ska det enligt en del hjälpa till eftersom det bli mindre påfrestning på huden/underhuden.
    Det enda man kan göra för att få bort dem, är att skära bort dem exempelvis i samband med en bukplastik. Men det är ju inget man gör förrän man är färdig med sitt barnafödande...

    De bleknar dock efter ett tag och när skinnet drar ihop sig blir de ju tunnare och går ihop lite.
    Titta runt på kvinnor (och män!) i omgivningen, de flesta har det... min smala sambo har ex. stretchmarks ovanför rumpan, i svanken, jag har över höfterna.

    Och angående åldern...man är nog precis lika nojjig när man är 30 som när man är 17

  • Anonym

    Fick också det som gravid 17 åring i dag är jag 25 och väntar trean, bristningarna syns knappt!

  • Anonym
    miyouuss skrev 2011-03-16 17:50:20 följande:
    "det går inte att få bort dom" jag vet inte vart alla har fått det ifrån, jag vet att en hemsida går ut med att det inte finns något sätt. men hallå? det finns lösningar. dermastamp, dermaroller, och det finns ju även bukoperationer som kan ta bort bristningar. laser har jag hört om men är inte säker på. så ge inte upp hoppet människor! 
    Vad är dermastamp coh dermaroller? Aldrig hört talas om... Fast jag klarade mig iofs genom tre grav. utan en enda bristning *glad*
  • Anonym
    miyouuss skrev 2011-03-16 22:34:34 följande:
    med dermaroller skapas tusentals små hål i huden när nålen går igenom huden separeras varsamt cellerna tillfälligt, tillräkligt för att skapa en kortslutning cellerna villket sänder en signal att skapa tillväxt

    man skapar helt änkelt en kontrollerad och minimal skada under hudens yta utan att skade överhuden. det man vill uppnå med behandlingen är att förmå kroppen att svara på den uppkomna skadan genom att tillverka mer kollagen i det behandlade området samt producera nya friska celler och hud. ända bivärkan är rodnad som sitter i upp till ett dygn.

    dermastamp fungerar på samma sätt bara att du inte rullar nålarna över huden. istellet trycker du ner dom 
    Är inte det risk då för infektioner? Man ju typ massor av bakterier över hela huden? och sticker man hål m samma nålar flera ggr måste ju infektionsrisken bli jättestor? eller? är det en engångsgrej så man köper ny för varje behandling eller?
  • Anonym
    miyouuss skrev 2011-03-16 17:45:24 följande:

     


    detta är mitt resultat efter 11 dagar. jag är inte klar men ni ser?:D
    Dermaroller har jag använt 
    Vilket fint resultat, fantastiskt!!!!!!!
Svar på tråden Hur kan man få bort bristningar