Inlägg från: logg81 |Visa alla inlägg
  • logg81

    Ni med pälsdjursallergi, vilka sorts utslag får ni?

    Jag har stora områden med knottror.
    När jag gosar med pälsdjur så sätter det sig i ögon, näsa och hals. Jag tror mer på att mina eksem kommer från kemikalier i hårfärg. Men jag vet inte säkert... Jag ska snart på pricktest för att få reda på mer exakt vad det är jag reagerar så vansinnigt emot...


    Jag är bäst på jorden... shit happens.... =D
  • logg81

    Använd så naturliga produkter du kan hitta. Typ Olivtvål, Grön såpa... Det är milt. Men visst, man kan reagera på sånt oxå.
    När jag var som värst så testade jag tvättnötter. Eftersom jag hade utslag överallt så var tvättmedlet det jag gick på först. Jag höll mej undan pälsdjur och annat som jag vet att jag reagerar emot.

    Kortison hjälper inte mej alls. Jag har varit på aopteket och hämtat ut alla sorter de har. Till slut frågade personalen där varför jag hämtade så ofta. De blev oroliga för mej. Men jag förklarade för dom att det var som att ha vatten på eksemen så jag fick nya utskrivna hela tiden.

    Klådan är ju värst. Får du sova ordentligt på nätterna? Jag fick Tavegyl utskrivet först för att få sova och när det inte fungerade fick jag Atarax.
    Man ska väl vara lite försiktig med sånna tabletter. Jag hade en dos på 1-2 tabletter. När jag tagit en hände ingenting och när jag tog 2 st så var jag väck i ett dygn. De tabletterna kan man inte/bör man inte köra bil på heller. Något jag jobbar med.

    Ett pricktest har du rätt att få. VC skickar en remiss till Hud.


    Jag är bäst på jorden... shit happens.... =D
Svar på tråden Ni med pälsdjursallergi, vilka sorts utslag får ni?