• Inversable

    Nån som studerar till studie- och yrkesvägledare?

    Om det är nån som studerar till detta skulle jag vara nyfiken på att få höra lite mer om utbildningen och vad ni tycker o.s.v.

  • Svar på tråden Nån som studerar till studie- och yrkesvägledare?
  • Sinne

    Becca: Jag har bott hos släkt en del gånger, annars vandrarhem. Jag och en klasskompis har delat på dubbelrum några gånger, blir några kronor billigare än att ha två enkelrum. Nu ska vi dock försöka hitta någon som är villig att hyra ut sin lägenhet billigt under några dagar. En del klasskompisar till oss har gjort det någon gång, folk som känt nån som känt nån har bott hos föräldrar/varit borta från stan och lånat ut sin lägenhet för en billig peng. Värt att kolla upp sånt kanske?

  • syvida

    Hej,
    Jag tar min examen nu i vår/sommar från Sthlms universitet. Har läst distans.
    För er som funderar över vilken ort ni ska plugga vid...I sthlm får vi även en kandidat examen i pedagogik, det får man mig veteligen inte i malmö och umeå. Något att fundera på.

    Annars vill jag bara tillägga att utbildningen är fantastiskt bra och att man inte ska stirra sig blint på sin yrkesexamen utan på vilka kurser utbildningen faktiskt innehåller.

  • Becca 1

    Tack Sinne för du tog dig tid och svarade. Det löser sig säkert med boende om jag ska gå, kan inte riktigt bestämma mig ( veligast i världen).  Flört

    Syvida! hur löste du boendet i Stockholm? Verkar det som det är många som fått jobb redan nu i din klass? Tacksam för svar.

  • syvida

    Hej Becca,
    jag bor i stockholm men har läst på distans därför att min son var tre månader när jag började läsa och under studietiden har jag fått ett barn till. Så för att kunna klara småbebisar, graviditet och allt vad det innebär så blev det distans.
    Mina kursare har löst boende genom att låna lägenheter av vänner, släktingar och bekantas bekanta. Jag tror att det löser sig ganska naturligt. Ni blir ju flera "hemlösa" i varje klass som kan leta boende ihop   Sen kanske ni har någon i klassen som är boende i sthlm som pluggar distans som kan hyra/låna ut sovplats?!
    Det ordnar sig nog! Sök, gå på intro veckan och se vad som händer!!

    Det är ganska många som fått jobb, men långt ifrån alla inom skolan. Rehab, AF, rekrytering exempelvis.
    Det beror lite på utb bakgrund och specialisering med inlästa kurser utanför programmet...

  • syvida

    En sak till,
    i sthlm är campusveckorna  mån-fre. Slutar ofta före lunch på fredag. Praktikplatserna fixar man själv om man är distans från "landet" så då kan man ju välja var man vill vara!

  • Becca 1

    Tack för svaren.  Det verkar som du varit nöjd med utbilningen så den kanske är värt att satsa påGlad

  • spirituality

    Nu hoppar jag in med en fråga här :) Är också intresserad av ubildningen, men funderar lite över träffarna. Jag bor ca 45 minuter med tåg från Stockholm, och funderar på om det fungerar att dagpendla under träffarna? Hur många timmar per dag är det? Om man av någon anledning skulle missa någon dag eller tom en hel vecka av träffarna (man kan ju bli sjuk osv), får man ta igen det på annat sätt?

  • Sinne

    spirituality: Det är flera stycken ur våran klass som missat en hel veckas träff någon gång sen vi började. Allt muntligt har de istället fått lämna skriftligt. Det blir ju lite mer jobb, men det är ju inte så farligt :) Det enda är ju om vi haft en salstenta de missat, då är det tenta under omtentaperioden som gäller. Och kursintrona är inte obligatoriska i Umeå i alla fall. Så nej, det går inte åt skogen om man råkar vara sjuk/borta en vecka :)

  • kiwigirl

    Hej, nu var det ett tag sedan någon skrev i den här tråden, men jag undrar lite ni som har läst denna utbildning på distans, hur är det att studera hemifrån?
    Blir det inte lätt ensamt?

    Denna utbildning intresserar mig mycket , jämför utbildningarna vid de olika universiteten osv. Känner mig osäker på att studera på distans, helt nytt för mig.

    Tacksam för svar =) 

  • ToKar

    Jag är också nyfiken! :) tar examen nu i beteendevetenskap (plockat kurser) men har insett att jag vill arbeta som studie och yrkesvägledare. Har sökt till sthlm och Umeå. Förr fanns det ett program på 90p för oss som redan har en kandidat. Tyvärr ligger den utbildningen på is till VT nästa år. Jag bor tio mil från sthlm men umeå intresserar mig mest. Har redan pluggat mkt där. Tyvärr är det ju en bit att åka. Berätta gärna hur ni studenter har det :) trivs ni på sthlms univ??

  • Marilyn

    Roligt att jag hittade denna tråd. Har också sökt till syv. I första hand Sthlm då jag bor 25 mil ifrån, sedan Umeå.

    Skrev högskoleprovet igår då det är min ena chans att komma in. Kommer jag inte in vet jag inte vad jag gör då jag är varslad från mitt jobb.

    Det jag funderar på är de obligatoriska veckorna på studieorten. Har två barn hemma, de kommer fylla 1 resp 5 under min första termin (ht13). Jag är grymt nervös och orolig hur det ska funka här hemma under tiden som jag är borta. Hur har det gått för er med familjesituationen under dessa v? Inte för att min man inte kommer att fixa det, men det lär ju tära lite ändå känns det som!

  • lijna

    Har sökt SYV reguljärutb. I Umeå ht-13 råkar inte vara någon annan som gjort det? Eller som gått den som vill berätta mer? E jätterädd för å flytta ensam dit upp men utbildningen verkade bra och Umeå universitet har gott rykte, likaså staden som studentstad. Jag har har inga barn eller familj än, precis separerat så hoppas på att det kan bli en bra omstart helt enkelt:) hade vart kul å veta om nån mer hamnar där i höst:)

  • soodi

    Hej

    jag ska också ansöka  studie yrkesvägledarprogrammet i campus Varberg på hösten. Men undrar jag om utbildningen mer. För att hoppa jag av min utbildning som var lärare utbildning på Göteborg universitet just nu. Jag undra om kan jag klara programmet lättare? Hur kan man klarar tentor på det här programmet?   
     

    TUSEN TACK

  • Kia77

    Hej! Jag läser till syv i Malmö och är jättenöjd. Det är rätt fritt men vissa obligatoriska moment. Mycket grupparbeten. Jag hinner tyvärr inte skriva mer men rekommenderar att du pratar med en syv på högskolan.

  • Baby91

    Hej, ni som jobbar som SYV, trivs ni? Och vad gillar ni med jobbet ? Tacksam för alla svar :)

Svar på tråden Nån som studerar till studie- och yrkesvägledare?