Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fre 25 mar 2011 19:51 #10

  Nej jag orkar inte med den hetsen!

  Ibland stör den mig och ibland är jag stolt över att jag skiter i den för det gör jag oftast. Jag vägrar underordna mig det där.

  Precis som vickelipicky skriver så kan man ju träna, städa eller lyckas på jobbet av lust och då är det inte samma sak. Men jag tror att det är ett fåtal som har energi och förutsättningar att verkligen "lyckas" på precis alla fronter, samtidigt. Och det är väl den där bilden av att allt är tiptop på alla fronter samtidigt som känns så förljugen men ändå kablas ut. 

  Till stor del är bilden nog en egen konstruktion som man gör när man lägger ihop allt man ser och hör och jämför sig med det. Då glömmer man ofta att alla inte gör allt eller lyckas med allt och att intrycken på många sätt är motstridiga. Dessutom tror jag lätt man glömmer bort att man ibland jämför sig med folk som har andra inkomster, barn i andra åldrar eller på andra sätt har helt andra förutsättningar. 

  Listan kan ju bli hur lång som helst med välstädat hem värdig ett omedelbart repotage i en inredningstidning, spännande karriärer, sommarsemester utomlands på olika ställen varje år, skidsemester varje vinter, spännande fritidsintressen, hemlagad hälsosam mat två gåner om dagen, vältränad kropp, jämställt förhållande, fantastiskt sexliv, god ekonomi, otroligt berikande umgänge där man bjuder varandra på middag och riktigt umgås så att man är ett levande Bufférepotage varje vecka,  man ska ha egentid, båda ska ha tid med sina egna kompisar, man ska vara snygg och fixad, man ska vara allmänbildad och ha koll på vad som händer i omvärlden... and the list goes on...

  Slänger vi in barnen i ekvationen så ska de utöver att vara söta, lagom snälla men ändå tuffa och väluppfostrade också ha en stimulerande fritid med många aktiviteter, vara duktiga i skolan, ha snygga kläder och man ska som förälder vara engagerad i deras skolgång och deras läxor, le medan man säljer korv på fotbollsmatchhelger, vara en glad och lagom kul förälder medan man skjutsar barn och kompisar hit och dit men ändå inte curla...

  Allt beroende på hur mottaglig man är och hur umgängeskretsen och (för-)skolans upptagningsområde ser ut.

  Kanske ser vi för lite av varandra i verkliga livet så att vi litar mer på den bild av människor som vi ser i tidningar och på TV? Ungefär som när man blir förvånad på badhus och stränder över hur människor faktiskt ser ut bara för att man bär med sig en skev bild av kroppar man sett för mycket av i media och på vissa gym.

Endast gruppmedlemmar kan skapa trådar i gruppen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll