Svar på tråden Någon som kan lite om bilbanor ? Tips behövs....
 • Tis 29 mar 2011 13:37
  18086 visningar
  9 svar
  Inlägg från pluvdo Visa alla inlägg
  9
  18086

  Någon som kan lite om bilbanor ? Tips behövs....

  Har ni rätt körteknik då? För man kan ju inte bara dra på på full gas utan man får accelerera ner i kurvor och så för att inte köra av. Det är inte så lätt som man kan tro. Om vi bara byggde en liten, enkel, oval bana så var det ganska lätt att få bilarna att stanna på banan, men så fort man satte in en extrasväng, en loop eller lät en bit av bilbanan löpa uppför väggen så flög bilarna av jättelätt.

  Sedan såg jag bilder nu på mario kart-bilar och... vadå, sitter det liksom en liten gubbe i? Det känns som det borde påverka lite hur stabil bilen är. Jag tror vi var mest framgångsrika med bilar som var ganska platta. Testa köpa en annan bil till och se om det funkar bättre? Mamma köpte massa såna bilar till syrran och mig (eftersom vi körde sönder dem när vi byggde hopp och lät bilarna flyga in i väggen) och det varierade väldigt mycket hur bra de var att köra och hur stabila de var.

 • Ons 30 mar 2011 16:59
  #5

  Vår bilbana är av märket Tyco och den måste också vara av bra kvalité eftersom den inhandlades när min bror var liten för 25-30 år sedan och den fungerar än. :)

  www.maximumawesome.com/images/i-casey1.jpg

  Nästan en sådan är det, fast lite kortare bana.

 • Lör 2 apr 2011 09:50
  #8
  MissAdelaide skrev 2011-04-02 09:47:46 följande:
  Vi har nu reklamerat bilbanan då det måste varit något fel på den. Har läst en del om bilbanor på nätet och pratat med personer som arbetar i olika leksaksaffärer. De säger över lag att de dyrare bilbanorna är svårare för barn då de är mer känsliga. De rekommenderade inte en "dyr" bana när man har ett barn runt 5 år. Om det är för svårt blir det ju tråkigt ganska snabbt.
  Nu har vi köpt en 500 kronors bilbana "Dickie Racing" och den klarar vår 5-åring av att köra runt bilen på även fast det är loop med. Visst behöver han träna på att ta det lugnare i kurvorna men den här banan är riktigt bra, rolig och relativt lättkörd.

  Pluvdo: Tyco är en bra bana, den har min sambo också kvar sen han var liten. Men han hade tyvärr ingen loop på sin och det var väl det som lockade för vår son.

  Tack för alla tips..... Vi är nu jättenöjda med vår nya bilbana.
  Bra att ni hittade en annan, mer passande bilbana. :) Loop är alltid skoj.
Svar på tråden Någon som kan lite om bilbanor ? Tips behövs....
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...