Forum Barn 3-5 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon som kan lite om bilbanor ? Tips behövs....

  Tis 29 mar 2011 10:12 Läst 17220 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av MissAdelaide - Visa alla inlägg
  Tis 29 mar 2011 10:12

  Min son som precis blir 5 år har fått en bilbana av märket Carrera Go ( MarioKart). Vi är väldigt besvikna då vi inte alls får den att fungera som det är tänkt. Har satt ihop allt enligt instruktionen men bilarna kör bara av banan hela tiden och sonen är både ledsen och besviken. Jag och min sambo satt en hel kväll med banan och fick knappt bilarna runt 1 varv utan att de spårade ur hela tiden. Det här var verkligen inte vad vi tänkt oss. Vi vill ju att vår son ska kunna ha kul och köra varv efter varv......

  Är de här banorna så här dåliga eller har vi missat något ? Är det fel på bilarna eller något annat ?
  Bilarna verkar vara klumpiga och ha tyngdpunkten fel men märket på bilbanan är ju "stort" så en sådan miss kan de väl inte gjort.

  Någon som har tips på en annan bilbana som passar från 4-5 år där man kan köra runt utan några större problem ?

 • Lör 2 apr 2011 09:47 #7

  Vi har nu reklamerat bilbanan då det måste varit något fel på den. Har läst en del om bilbanor på nätet och pratat med personer som arbetar i olika leksaksaffärer. De säger över lag att de dyrare bilbanorna är svårare för barn då de är mer känsliga. De rekommenderade inte en "dyr" bana när man har ett barn runt 5 år. Om det är för svårt blir det ju tråkigt ganska snabbt.
  Nu har vi köpt en 500 kronors bilbana "Dickie Racing" och den klarar vår 5-åring av att köra runt bilen på även fast det är loop med. Visst behöver han träna på att ta det lugnare i kurvorna men den här banan är riktigt bra, rolig och relativt lättkörd.

  Pluvdo: Tyco är en bra bana, den har min sambo också kvar sen han var liten. Men han hade tyvärr ingen loop på sin och det var väl det som lockade för vår son.

  Tack för alla tips..... Vi är nu jättenöjda med vår nya bilbana.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll