Inlägg från: vit pion |Visa alla inlägg
  • vit pion

    Någon med erfarenhet av EF språkresor?

    Planerat en språkresa till Malta i sommar för min 15 åriga dotter. Känns inte s¨å lustigt n u med tanke på oroligheterna i Libyen.


    Finns här någon med erfarenhet av  EF?


    All information är intressant!

  • Svar på tråden Någon med erfarenhet av EF språkresor?
  • vit pion

    Tack för er information. Vi har redan börjat betala in pengar till resan, dottern är ganska förnuftig men mycket ung, lite godtrogen och framför allt oerfaren. Hon är ju långt borta OM det skulle hända något. Det ligger ju faktiskt ett STORT ansvar hos EF att ens barn är i trygga händer. Sen vet man ju inte hur de andra ungdomarna är som kommer i hennes grupp, grupptryck och så. Hon kommer att resa ensam. Hon ser själv fram emot resan, har sparat ihop till halva resan själv. Usch, vad jag känner mig nervös för detta äventyr hon har framför sig.

  • vit pion

    Åhh, tack för all information. Det har varit matnyttigt att få höra era åsikter och erfarenheter angå ämnet. Det är tänkt att min dotter ska bo på resort och inte i någon värdfamilj, så det är kanske bättre och roligare även för henne. Hon har aldrig druckit och har kanske inte det intresset så, hon vill dit för det fina vädret och framför allt engelskan.
     
    Men både hon och jag känner oss nu kluvna, med tanke på allt negativt man hör om just Malta att vi kanske får överväga ett annat resmål. Det känns som allt bara handlar om sprit, supa och festa där nere. Min dotter är inte alls mesig, utan ganska populär i skolan, men hon är inte där ännu och vill dricka sprit.

    Vi ska ta oss en ny funderare på detta, men min dotter har sett fram emot detta och att dra sig ur nu, ja, det kanske man ska göra innan man betalt in hela summan. Just nu har vi väl betalat in ca 3000-4000 kr.

    Det är just det att hon ska resa ensam, kommer inte att känna någon alls när hon kommer ner där. Man vet ju inte alls hur hennes rumskamrater blir. Är verkligen 15.åringar så heta på att supa till? Är det så spännande att man bara vill festa?  Disco 7 kvällar i veckan, är inte det mycket?? Min dotter har här hemma varit ute och dansat 2-3 gånger och tyckt att det var så där roligt. Hade helst velat åka hem tidigare än alla andra. Så som det ser ut idag är hon verkligen ingen festprisse och hon önskar nog att där finns fler liksinniga.

    Får verkligen ledarna som har hand om våra barn själva dricka sprit??? Där måste ordnas aktiviteter för barnen på em/kvällar, tycker man, inte släppa dem vind för våg eller?

    Jag vet ärligt talat inte om jag vågar släppa iväg henne. Tror ni det är bättre att försöka byta till annan resort?

    Någon som har fler erfarenheter? Negativa och gärna positiva!!! Tack igen!!

  • vit pion

    Jag tror nog ändå att det kan bli en spännande resa för min dotter, så hon kommer att åka iväg till Malta OM INTE oroligheterna i Libyen blir värre. Men där är mycket att prata med sin dotter om just så att hon är förberedd på saker som kan hända. Tacksam för alla tips jag fått från er.

  • vit pion

    Dottern hemkommen från språkresan på Malta. Hon var där i 3 veckor. Första veckan var mycket tuff för henne, mest pga hemlängtan men även att hon med sina fem rumskamrater fick ett dåligt rum ovanför en pub där det spelades musik på nätterna igenom. Maten kunde varit bättre.
     
    Jag och även fler föräldrar ringde upp EF och klagade och förklarade läget. Resan kostade faktiskt en hel del pengar, så man vill att ens barn ska ha det bra.

    Dottern m rumskamrater fick ett annat mycket bättre boende, ljust och fint, stort och med 2 balkonger och ingen dunkande musik på nätterna.

    Det är nolltolerans med sprit enl EF. och det vill jag poängtera att i dotterns grupp var där en kille som drack sprit på 3:dje dagen. Han skickades hem direkt på föräldrarnas bekostnad, 8000 kr för returbiljetten. Tror inte hans föräldrar blev så glada. Sen var där några andra elever som drack sprit på hotellrummet tre eller fyra dagar innan hemresan. En eller två av dessa, skickades också hem, fast att det bara var så få dagar kvar innan hemresan. Inte kul för de föräldrarna heller. Men gud vad bra att EF håller vad de säger, tycker jag. Jag tycker att det är mycket bra att de verkligen skickade hem de elever som bröt mot reglerna, så det är inte en massa skitsnack om detta nu, spriten. Det är ingen spritresa, enl mig och dottern.

    Angå engelskan så kunde den varit bättre, undervisningen men dottern tyckte ändå att den var ok. Hon pratade engelska ute bland lokalbefolkningen mm.

    Hennes andra och tredje vecka var jätterolig enl henne, mycket utflykter och andra aktiviteter.

Svar på tråden Någon med erfarenhet av EF språkresor?