Inlägg från: Anonym (nervig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nervig)

    Dum svärmor, någon mer?

    Anonym (Uppgiven) skrev 2011-04-06 19:50:15 följande:
    TACK för alla svaren! vi pratar om att avbryta kontakten om situation inte ändras. Barnen kan bestämma när de är stora om de vill ha kontakten med svärmor. Vi vill inte ljuga för barnen. Vi vill inte skydda svärmor som har problem. Vi gör vårt bästa men det fungerar inte nu.

    Vi har olika syn på livet. Bara hon är viktigast i hennes liv. Vår familj är viktigast för alla oss. Hon var välkommen att ta en del av familjen, vi har försökt många många gånger. Det kan vi säga till barnen när de är stora.
    Hon verkar vara en långsint typ, jag kan känna igen mig lite i det.

    Men har ni satt er ner alla tre vuxna i ett rum bara och talat om detta på ett ärligt sätt? Det är ju svårt med barn runt benen hela tiden, telefonsamtal är inget bra heller och den här typen av konflikter är snudd på så djupa att de kräver medlare eller terapeut närvarande för att man ska hålla sig till saken.

    Vi har faktiskt haft ett par sessioner familjeterapi med svärmor eftersom det var helt dödläge, och där kunde man åtminstone fokusera på rätt saker.

    Sen hann vi inte slutföra det för terapeuten skulle opereras och vara sjukskriven i ett halvår och svärmor smet omedelbart ur vår väl planerade "fälla". Men det blev ändå bättre efter de där samtalen när vi mer utgick från våra känslor och rädslor i livet och hur vi önskade att relationen skulle vara, än vad som faktiskt hade hänt.
Svar på tråden Dum svärmor, någon mer?