Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Chocken från norska polisen: "Alla våldtäkter i Oslo begicks av invandrare"!

  Lör 28 maj 2011 22:14 Läst 46138 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av hervor - Visa alla inlägg
 • Lör 28 maj 2011 22:14 #7

  AB har en poäng. För att titta på om "invandrare" oftare våldtar av andra anledningar än svenskar (t ex kultur, kvinnosyn etc), räcker det inte med att titta på överfallsvåldtäkter. Det är en liten grupp oftast psykiskt störda män som begår den typen av överfall. Som sagt - titta på Hagamannen, Örebrokillen och Englas mördare - samtliga svenskar ut i fingerspetsarna. Och samtliga med allvarliga psykiska störningar eller problem. Det är inte orimligt att detsamma gäller invandrare som begår den typen av brott.

  Annorlunda blir det om man tittar på andra typer av sexualbrott, t ex gruppvåldtäkter eller ofredanden där offer och förövare känner varandra, eller i alla fall inte är helt obekanta. Här finns en obekväm överrepresentation inte av "invandrare" generellt, men av vissa etniska grupper. En överrepresentation som inte tros kunna förklaras enbart med socioekonomiska faktorer, då andra ur underklassen, INTE tycks begå den typen av brott oftare än genomsnittsbefolkningen.

  Dock blir det återigen mycket svårt att dra några slutsatser om man enbart tittar på de sexbrott som sker inom familjen eller i en nära relation. Här finns ett mycket stort mörkertal. Och det finns i dagsläget inget som tyder på - eller kan bevisa - att män med utländsk bakgrund, skulle vara mer benägna att våldta sina partners, än etniskt svenska män. Det kan vara så, men det är inte säkert. Om dessa brott - som oftast sker i det tysta och ganska sällan innefattar grovt eller synligt våld - vet vi för lite. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll