Inlägg från: Anonym (Student) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Student)

    får ångest av att jobba... på alla jobb

    Jag studerar fortfarande på universitetet och jag är rädd att jag kommer att fungera så jag också :( De gånger jag måste till skolan 5 dagar i rad så måste jag ta ledigt under en av dagarna, för jag pallar verkligen inte att gå till skolan under alla 5 dagar i rad. Jag vet inte vad det beror på och jag är livrädd för att det ska bli vättre om jag får jobb, för då kommer jag ju jobba 5 dagar i veckan, varje vecka, och det skrämmer mig.

    Jag tror allvarligt talat inte att arbete på det sättet som det är i dag passar alla. Vi finns, vi människor som inte vill leva för att arbeta, men det är tyvärr inte okej i samhället i dag. Är det någon som känner igen sig i det här? Jag arbetar gärna, men inte så mycket som samhället i dagsläget kräver, för då mår jag psykiskt, och i slutändan fysiskt dåligt.

  • Anonym (Student)
    Anonym (lite lika) skrev 2011-04-15 12:00:09 följande:
    Student: jag var precis som dig under hela skoltiden, måste ta ledigt när det blev för mycket lektioner. Böcker och tentor är inget problem, men lektioner helt oöverkomliga. Under universitetsstudierna var frånvaron lägre eftersom undervisningen var mindre, men under gymnasietiden, som innebar 40 timmar skola i veckan, hade jag galet mycket frånvaro. Sedan jag börjat jobba har jag varit borta mindre, jag pressar mig helt enkelt mer, men jag har fortfarande frånvaro ett par dagar varje månad, vilket kolleger och chefer irriterar sig på.
    Ja det är precis som du säger, att tentor och så är inget problem alls! Jag vet att jag är väldigt intelligent, och jag har aldrig behövt studera speciellt hårt för att få resultat. Just nu gör jag mitt examensarbete och det är så skönt! jag kan sitta hemma hela dagarna och studera litteratur och skriva lite när det passar mig. Min dröm är införandet av 6 timmars arbetsdag och att kunna jobba mycket hemifrån, eller ute själv och på eget initiativ. jag hoppas att det blir så i framtiden! För jag vill inte bara sitta hemma heller, då blir jag understimulerad :( svår balansgång det här
Svar på tråden får ångest av att jobba... på alla jobb