• Livisu

    Tänker du mycket på din ålder?

    Jag är inte ens 24 år och tänker jämt på detta. Det är som att jag tävlar mot mig själv. Jag tänker att jag vill vara helst runt 25 när jag får mitt första barn, att jag är glad att jag är ung och har en högskoleutbildning redan, att jag var x antal år när jag flyttade hemifrån, att jag var x antal år när jag förlorade oskulden osv. Det är som att åldern verkligen är viktig för mig. Är det för att jag ännu är ung? Jag tänkte som tonåring att jag ville ha barn kring 20. Ju äldre jag blev desto mer prioriterade jag utbildning, jobb och en bra partner. Nu är jag i ett skede då jag vill ha barn innan 25, kanske 26 år. Antagligen kommer jag om nåt år omvärdera och tycka 30 är en bra ålder, om jag inte skulle vara gravid förstås.
    Jag räknar och räknar. Åh, så bra, nu har jag 40 år framför mig innan jag går i pension. Jag har visserligen inget fast jobb än, MEN jag är bara 23 så det gör inget, det är ganska ovanligt i den åldern. Bla bla bla. Åldern är bara en siffra... eller?
    Är jag ensam om att vara så fokuserad på just åldern och värdera min prestation i förhållande till detta?

  • Svar på tråden Tänker du mycket på din ålder?
  • sallybuse

    Jag är nästan dubbelt så gammal som du.Och jag tänker sällan på hur gammal jag är.Nu har jag ju fått allt som jag vill ha .Barn barnbarn och jag och min man har varit tillsammans i 33 år.Så försök att inte tänka på de så ofta hur gammal du är.För de hjälps inte.För åren går ändå.

  • sallybuse
    Nej de är inte ofta som jag tänker på hur gammal jag är.Men om jag nu skulle göra de så är det ju inte så mycket att göra åt de.Jag kan ju inte trolla o göra mig ung igen.De är ju bara inse fakta.
  • k girl

    Nej, det är ingenting jag har reflekterat över, varken förr eller senare.

  • Elli47

    Jag fyller 46 och jag tänker verkligen inte på min ålder. Varför skulle jag göra det? Okej jag inser ju att jag har många saker bakom mig och det känns rätt skönt om jag ska vara fullt ärlig! Har inte haft några ålderskriser heller. Att fylla 30 var underbart, skönt att bli "vuxen". När jag var 33 träffade jag den STORA kärleken (som för övrigt är 7 år yngre) i livet och vid 35 och 37 föddes våra barn. När jag fyllde 40 hade jag således småbarn och hade inte tid med nån kris då heller. När jag blir 50 har jag tonåringar så då hinner jag väl inte heller krisa...

  • Kya

    Njäe, däremot känner jag mig plötsligt tvärgammal. jag fyllde nyss 23, och jag fattar bara inte hur det gick till... sista födelsedagen jag kommer ihåg var min 19-årsdag. smack - 4 år har passerat utan att jag ens hunnit fatta det.
    det kommer nog bara säga smack igen så är jag 30. och smack, så är jag 50. och smack, så är det kistan som gäller....
    oh, vad negativt det här blev nu. det är illa att åldersnojja redan vid 23 års ålder.


    F och L, mina stjärnor :)
  • Velour

    Ja, tyvärr gör jag det nu när jag är över 30. Känns som att jag kommer att gå miste om väldigt mycket och att mycket jag missat kan jag inte ta igen...

  • GrönaDruvan

    Jag har åldersnoja och tycker åren går skrämmande fort. Sen jag fick första barnet för ca 2 år sen så känner jag mig för första gången gammal och att åren bara rinner iväg. Är så mycket jag vill göra och ångrar lite att jag bara festade bort så många år, även om det var kul! Jag blir 33 i december..

  • Livisu
    Cherry Cupcake skrev 2011-04-29 21:29:08 följande:
    jag e nog lite som du ts..
    På vilket sätt tror du?
    GrönaDruvan skrev 2011-04-29 21:45:42 följande:
    Jag har åldersnoja och tycker åren går skrämmande fort. Sen jag fick första barnet för ca 2 år sen så känner jag mig för första gången gammal och att åren bara rinner iväg. Är så mycket jag vill göra och ångrar lite att jag bara festade bort så många år, även om det var kul! Jag blir 33 i december..
    Jag vet inte om jag kallar det åldersnoja... Men för mig blir åldern hela tiden viktig. Jag vill veta hur gamla andra är när de får barn osv.
Svar på tråden Tänker du mycket på din ålder?