• Äldre 9 May 14:08
    8292 visningar
    50 svar
    50
    8292

    Känner ni någon helt normal människa med namnet Stefan?

    På tal om namn som det skrivs så mycket om här på fl...under mitt liv har jag stött på många killar och män med namnet Stefan, det som är gemensamt för dessa är att de alla har vissa egenheter och konstiga idéer. I vissa studentkretsar i Uppsala kallar man t.o.m. något som är lite konstigt för "Stefan", löjligt visserligen men ändå tycks det ju vara fler som har reagerat på denna intressanta koppling. 

    Jag vet att vissa av er kommer att gnälla nu och skriva att det är omöjligt att säga vad som skall anses vara normalt, men jag gör ett försök ändå :)

    Ha någon av er andra stött på samma fenomen? Berätta gärna med konkreta exempel...
  • Svar på tråden Känner ni någon helt normal människa med namnet Stefan?
  • Äldre 9 May 14:21
    #6
    bananflugekärlek skrev 2011-05-09 14:14:21 följande:
    Ja, min älskade och normale sambo heter Stefan. Däremot har jag aldrig stött på någon normal som skulle starta en sådanhär tråd. Hahahahaha. {#emotions_dlg.flower}
    Nej, jag förstod att det skulle bli en sådan reaktion och det är inte likt mig att starta en sådan här tråd men frågan har funnits där i många år ända sedan jag hörde om namnet hur namnet användes bland studenterna och lade till mina egna erfarenheter :)
  • Äldre 9 May 14:59
    #21
    Åssi skrev 2011-05-09 14:49:06 följande:
    Är din hypotes att barn som får namnet Stefan utvecklas till onormala pga sitt namn? Eller är det den typen av föräldrar som väljer det namnet som gör sina barn onormala eller ???

    Jag förstår inte hur ett namn skulle kunna göra bärarna till en viss människotyp?

    och svaret på frågan; Ja jag känner flera normala Stefan Glad
    Har ingen hypotes utan har funderat i båda riktningarna men måste jag välja en så blir det nog den senare...

    Jag tror ju egentligen inte att ett namn har någon betydelse för hur man är som person men när man stöter på ett fenomen tillräckligt ofta så börjar man ju undra :)
  • Äldre 9 May 19:41
    #38
    kommande år skrev 2011-05-09 18:00:11 följande:
    Känner 2 Stefan, en fullt normal och en lite knepigare, men inte onormalt konstig ändå.

    Jag är lite nyfiken på hur du menar då jag aldrig hört om detta innan.
    Är det något lokalt?
    Vet bara att det används som ett begrepp i vissa studentkretsar i U-sala och som jag skrev har jag själv fått uppleva ett stort antal egensinniga Stefans, ska ge ett par korta exempel.

    En Stefan, ville gärna bli miljonär genom en uppfinning, han hade massor av suspekta idéer på sådana t.ex. ville han försöka uppfinna en kokbok, killen i fråga var inget vidare på att laga mat utan han tänkte samla andras recept och sälja dyrt i affären (där sådana ofta är gratis) en annan grej han tänkte var att skaffa plastbehållare för förvaring av grönsaker i kylskåp men sådana finns ju redan.

    En annan Stefan åkte iväg och köpte en pizza åt en okänd man som satt på en parkbänk, Stefan trodde han var hemlös och hungrig för han såg lodig ut :) 

    En tredje Stefan i skolan fick ständiga utbrott och välte stolarna i klassrummet utan synlig anledning

    En fjärde Stefan är en riktig mansgris som tycker att hans tjej ska göra allt, jobba, städa sköta barnen, reparera huset- själv gör han inget av detta utan dricker folköl och pratar fotboll.

    En femte Stefan är evig ungkarl, sitter ofta och stirrar på den han pratar med och kan aldrig låta någon annan lämna en offentlig plats, t.ex. en restaurang, sist utan då dröjer han sig kvar tills det blir pinsamt att vänta ut honom. 

    Detta var ett smakprov- Det finns många fler exempel :) 
Svar på tråden Känner ni någon helt normal människa med namnet Stefan?