• SannaM

    Lesbiska som är/ försöker bli gravida genom ex IVF!!!

    TessanochJenny skrev 2011-05-24 10:19:30 följande:

    Mitt inlägg klipptes av...Skrikandes
    Hur som helst, vi får väl se om det gömmer sig en till där inne, vi ska på graviditetsultraljud som det tydligen heter på fredag. För att "fastställa" graviditeten.
    Hur mår ni? Jag mår fruktsnavärt illa och kräks så otroligt mycket att jag nu fått be om hjälp.
    Mår otroligt dåligt av det och hoppas jag får hjälp snart för det här går inte!

    Jättekul att ni är här!

    KRAM!


    Grattis till graviditeten!

    Jag är gravid i vecka 26, den ska titta ut 2 september. Tre inseminationer i Huddinge blev det.

    Jag mådde alldeles VANSINNIGT illa i början, ungefär från v 7 till v 17. Mådde illa heeela dagarna verkligen och det blev värre och värre framåt kvällarna. Trodde att jag skulle bli helt knäpp och kände mig jättedeppig... kunde ju inte umgås med folk eller träna eller något alls, bara jobbet var en pärs... men, sedan blev det faktiskt bättre!!! Så försök håll ut! Kräkningar är förstås inte alls kul, men förhoppningsvis släpper det om inte alltför lång tid... Håll ut, som sagt!

    Nu i vecka 26 är det ischias och ligamentspänningar istället, och halsbränna som gör sig påmind plus trötthet igen. Haha! Men det är bättre än illamående i alla fall

    Lycka till
  • SannaM
    TessanochJenny skrev 2011-05-25 10:12:19 följande:
    Hej SannaMac och grattis du med!
    Shit, ditt illamående BÖRJADE i v 7?! Jag ÄR i v 7 nu och har mått såhär i flera veckor...hur ska det då bli framöver tänker jag Förvånad hahahahahahaha! Heregud...tänk om det håller i sig till v 17 för mig med...eller i 9 månader...Skrikandes Jaja, då är det ju så och det kommer förmodligen ändå vara såååå värt det i slutänden!
    Har fått medicin nu och hoppas SÅ på att den ska hjälpa för det här är skitjobbigt.

    Ligamentspänningarna kommer jag väl ihåg från mina två andra graviditeter, INTE skönt! Usch.
    Jag hade ett sånt där bälte under magen och det var fan den bästa investering jag gjort- det hjälpte skitbra!

    Men, men, alla krämpor hit och dit, det är ju ändå såååå värt det i slutänden som sagt  Glad

    Kram på dig!
    Oj, jäklar! Stackare! Ja, jag har inte antecknat någonstans exakt när det började, men minns att det var i vecka 7-8 som det tog fart ordentligt och höll i sig dagarna i ända. Skönt att man glömmer till slut i alla fall... fast nästa gång får nog sambon vara gravid

    Håller verkligen tummarna för att ditt illamående INTE håller i sig i 9 månader, fy alltså....

    Bälte för ligamentspänningar? Hmm, det kanske vore nåt. Jag 'är van att träna 4-5 dagar i veckan, men nu kan jag inte ens promenera (bara typ smyga eller vanka fram) och det suger verkligen. Kommer vara en deg utan kondis när bebisen kommer. Har dock börjat med gravidyoga och det är skönt, även om inte alla övningar funkar med ischias.

    Hur många barn har du/ni sedan tidigare?

    tänk om: Häftigt med tvillingar! Och de kommer ju snart, för sjutton! Massor av lycka till
  • SannaM
    cincin skrev 2011-05-27 18:33:44 följande:
    Hej på er

    Jag och min blivande fru har gjort 4 inseminationsförök och nu vårt första IVF som misslyckades.
    Vi har försökt sedan maj förra året och det känns så frustrerande att det tar så lång tid. Nu fick jag precis reda på att jag inte kommer få göra mitt andra IVF försök förrän augusti/september någon gång.

    Nu känns allt så hopplöst, kombinationen med att det inte fungerar och att vi har väntat så länge. Börjar tvivla på om det någon gång kommer gå vägen.

    Hur många IVF har det tagit för er? Jag har fortfarande 6 ägg i frysen och hoppas på att något av det skall fungera.
    Åh fy sjutton, jag förstår verkligen er frustration!!! Vi hade ju turen att lyckas innan det blev IVF... men känner många som håller på med IVF och där det inte gått på första. Ännu värre att tvingas vänta så länge mellan varje försök.

    Ni funderar inte på att testa något inseminationsförsök däremellen, i t.ex. Danmark? Eller har det konstaterats att insemination inte kommer funka? För annars skulle det kanske vara ett sätt att få tiden att kännas mer meningsfull... så vet jag att några bekanta gjorde, de varvade Danmark med Sverige. Och det tog tid för dem, men till slut blev det en bebis som har tittat ut nu

    Önskar massor av lycka till hur ni än gör!
    ...och tänk på att fem försök egentligen inte är så mycket. Heteropar med fungerande fertilitet får ju jätteofta försöka och försöka i upp till ett år, och då gör de ändå flera försök per ägglossning! Klart det kommer lyckas!
  • SannaM
    Fritjof83 skrev 2011-07-18 20:40:13 följande:
    Hej, härligt med en tråd som andas sån positivitet! Glad jag och min flickvän väntar på en bebis som ska komma i jan/feb om att går rätt till. När jag läser vissa av inläggen innan förstår jag hur lyckligt lottade vi är som blev gravida (jag) på andra insem-försöket.

    Nu är det bara att hoppas att allt går bra, det är inte direkt gratis att skaffa barn när man bor i Norra regionen (Norrlandslänen). Vi gjorde inseminationen i Umeå och fick betala 12 000 spänn per gång, inga subventioner här inte! Flört men det låter ju bra som någon skrev att man kan få göra ett försök att få ett syskon nån gång i framtiden!

    Grattis och lycka till önskar jag alla blivande föräldrar!
    Grattis till graviditeten Vi (jag) lyckades bli gravida på tredje försöket här i Stockholm, men till ingen kostnad alls som tur var. Nästa bebis, som min sambo vill bära, kommer ju däremot få kosta och då hoppas vi innerligt att praxisen i Sthlms landsting ändras så att hon kan få insemineras här också. Vill gärna slippa att åka till Danmark.

    Men har ni BF i januari så är ni ganska långt gångna nu ändå? Japp, själv ska man föda om 6 veckor (beräknat då iaf...), shit, börjar verkligen dra ihop sig. Men kan säga att det känns precis lika overkligt nu som det gjorde i vecka 5, haha! Med skillnaden att magen är större, hickar, studsar och hoppar omkring hela tiden Hur går det för er andra i tråden? T.ex. ni som passerat BF...?
  • SannaM

    Vi fick bebis i september Han är drygt 4 månader nu med andra ord! Jollrar energiskt, leker med sina fötter, vänder från rygg till mage och tillbaka, vill gärna krypa men kan inte (förstås), smakar riktig mat och älskar ALLT och ska börja babysim imorn! Upp och ner går det ju verkligen, jobbiga nätter av och till, kinkerier och bajs som inte kommer ut när det ska... men överlag blir det bara roligare och roligare.

    Fler som fått bebisar?

Svar på tråden Lesbiska som är/ försöker bli gravida genom ex IVF!!!