• kaffemamma

    equasym!!??

    Min son har inte diagnostisterad adhd, utan autism och är periodvis hyperaktiv. Jag hade världens ångest innan vi började med equasym: halv dos till en början. Inget hände. När vi gick upp på hel dos blev han mer hyperaktiv och fick humörsvängningar men vi märkte inget positivt för hans del så vi slutade ganska direkt. Men vi ville prova - en del hjälper det väldigt, en del får biverkningar men inte alla. Oss hjälpte det inte just nu.

  • kaffemamma
    susann72 skrev 2011-05-14 12:31:31 följande:
    Min son är 6 år och har diagonsen ADHD och autism. Han äter equasum sedan januari i år. Det fungerar jättebra, han är mycket lugnare och har inte vredesutbrott lika ofta längre. Vi började med lägsta dosen med fick höja till det dubbla. I början så blev han ännu mera hyperaktiv och fick humörsvängningar, dessa gick över efter 1 vecka. Den biverkningen som vi har är att pulsen och blodtrycket är högre så vi går på undersökning 1 gång i veckan så att det inte ökar utan att det håller sig stabilt. Jag mäker att min som mår mycket bättre nu och vi har inte lika många konfilkter i hemmet och i förskolan längre.
    Susann: under den tiden ni märkte biverkningar som hyperaktivitet - märkte ni även det positiva? Vi slutade ju väldigt tidigt för att vi enbart såg biverkningar, inget positivt. Men kanske kan det också ta lite tid?

    Nej, vi har inte sökt efter annan medicinering i dagsläget. Han har ju inte diagnostiserad adhd och problem med hyperaktivitet är väldigt periodvis. Just nu är han inte så hyperaktiv. Jag märker att han blir lugnare av tillskott med magnesium och omega 3, och det verkar räcka just nu. Sen får vi fundera igen när (om) nästa hyperaktivitetsperiod blir långvarig.
Svar på tråden equasym!!??