• DrottG­irl
    Äldre 14 May 08:19
    18231 visningar
    16 svar
    16
    18231

    equasym!!??

    min tjej på 15 år ska börja med Equasym nästa torsdag. just nu står hon på strattera som vi fasar ut.På Stratteran fick hon 16 kända biverkningar, ironiskt nog många av de ovanliga o  inte de typiska, med huvudvärk, aptitlöshet, magont etc. biverkningaran kom redan efter första tabletterna på lågdos (25mg) trots biverkningarna så fortsatte vi med 60mg för att se om biverkningarna skulle ändra sig med dos o tid och om fördelarna kunde överväga nackdelarna men när vi efter 2 mån inte sett en enda fördel så var det bara att byta medicin.

    Nu på equasym ska hon ha 20 mg första vecka och då också 25mg strattera sen ska hon gå på 40 mg Equasym efter det.  1 tablett morgogn och en på em för att täcka hela skol o läxbehovet.

    JAg hoppas o ber att denna medicin ska visa sig hjälpa lite, första så hoppas jag på metylfenidat soma jg länge vart mkt tveksam mot och sen hoppas jag på att utsöndringstiden i dennna ska passa henn bäst. annasr får vi väl byta till concerta el komb med ngn av de andra.

    jag hoppas att det går bra för er med equasym, det är ju så otroligt individuellt! jag ska försöka rappportera hur det går för oss om du är intresserad av det.

    ha det gott allihopa!

  • DrottG­irl
    Äldre 31 May 11:13
    #13

    Lite rapport från 15-årig tjej på equasym:

    2 veckor med medicinen. Första veckan 10mg Equasym tillsammans med nedtrappning av Stratteran. nu i en vecka 20mg Equasym.

    Tyvärr har vi inte märkt av ngn direkt skillnad. dottern tyckte att hon var mer fokuserad på Stratteran faktiskt men den oandra sidan gav ju hur mågna biverknignar som helst tyvärr.

    Igna biverkningar än sålänge, känns jätteskönt att irritationen samt aggresiviteten som hon fick av stratteran är borta, så bara det är ju en vinst.

    Det enda som jag tycker mig ha märkt är att hon känns lugnare på equasymen, lite lättare att sitta still utan att skruva på sig, plocka med saker etc. et märks framförallt när medicinen går ur efter 8 timmar - då e hon rätt så retlig och känner sig trött o rastlös.

    nytt läkarbesök imorgon, trolig doshöjning. synd bara att skoldagarna tar slut nu, hade varit bra att få testa "in action" på medicinen. Nu komemr hon mest att ligga o sova då det är sommarlov och hon är tonåring

    Jag kanske får komma på ngt projekt som hon kan engagera sig i hemma - någon som har tips på vad man kan komma på för uppgifter som lockar intresset hos en tonåring och som samtidigt prövar hur pass bar de kan koncentrera sig, lösa uppgifter på tid etc utan för mågna sidospår?

    Det låter ju helt galet att finna "uppgifter" men jag vill ju veta inför sommaruppehållet med läkaren om medicinen är bra  för henne eller ej för till hösten måste detta i stort vara klart o utrönt så att vi kan fokusera på studierna - en termin sen är det gymnasieval - har inte tid att mixtra så mkt med mediciner då.

  • DrottG­irl
    Äldre 3 Jun 11:29
    #15

    Ny Equasymrapport

    vi gör uppehåll under sommaren. Medicinen äter hon ju bara för att kunna fungera i skolan och inte av ngn annan anledning. Ingen direkt effekt på 20mg så vi ska pröva att höja till 30 inför skolstarten i höst. Om det inte ger en påtaglig effekt ska vi nog kombinera concerta och equasym för att se om det fungerar bättre.

    Det som Equasymen gjorde var dock att hon blev lugnare (märkte det igår då det var första dagen utan medicin - vilken skillnad!) men inget annat så jag hoppas att det bara var för låg dos för henne o inget annat.

    Dottern mår bra o ser med tillförsikt på hösten. Rätt glad över att slippa medicinen under sommaren då det är jobbigt med måsten.

Svar på tråden equasym!!??