• susann72

    equasym!!??

    Min son är 6 år och har diagonsen ADHD och autism. Han äter equasum sedan januari i år. Det fungerar jättebra, han är mycket lugnare och har inte vredesutbrott lika ofta längre. Vi började med lägsta dosen med fick höja till det dubbla. I början så blev han ännu mera hyperaktiv och fick humörsvängningar, dessa gick över efter 1 vecka. Den biverkningen som vi har är att pulsen och blodtrycket är högre så vi går på undersökning 1 gång i veckan så att det inte ökar utan att det håller sig stabilt. Jag mäker att min som mår mycket bättre nu och vi har inte lika många konfilkter i hemmet och i förskolan längre.

  • susann72
    kaffemamma skrev 2011-05-16 11:06:03 följande:
    Susann: under den tiden ni märkte biverkningar som hyperaktivitet - märkte ni även det positiva? Vi slutade ju väldigt tidigt för att vi enbart såg biverkningar, inget positivt. Men kanske kan det också ta lite tid?

    Nej, vi har inte sökt efter annan medicinering i dagsläget. Han har ju inte diagnostiserad adhd och problem med hyperaktivitet är väldigt periodvis. Just nu är han inte så hyperaktiv. Jag märker att han blir lugnare av tillskott med magnesium och omega 3, och det verkar räcka just nu. Sen får vi fundera igen när (om) nästa hyperaktivitetsperiod blir långvarig.
    Hej Vi såg lite förändring till det positiva men läkaren rådde oss att vänta 1 vecka för att se om det blev förändring. Förändring har det verklingen blivit nu har vi en kille som mår bra och som inte behöver säga förlåt hela tiden för sina utbrott för ingenting. Han är lugnare och mer harmonisk och har blivit världens goaste kille. Vi ångrar inte att vi provade medicinen fast vi var skeptiska från början.
Svar på tråden equasym!!??