• Äldre 9 Dec 13:02
    34765 visningar
    184 svar
    184
    34765

    Varför DU inte går ner i vikt!

    Jag har inte läst hela tråden, men kan vidarebefordra några tips från ITrim, där jag tränar och viktminskar.

    Pulsträning, om man tex tränar två pass i veckan á 30 minuter står för ca 5% av fettförbränningen. Vardagsmotion, ifall man går minst 10 000 steg per dag, står för ca 15% av förbränningen. Något att tänka på, att pulsträna är nog bra, men vardagsmotion är bättre. De återstående 80% är tydligen BMR (alltså Basic Metabolic Rate, att sova, sitta, värma upp kroppen, etc). Med andra ord, skaffa en stegräknare och börja gå, allt räknas!

    Ett eget tips, som är helt ovetenskapligt, är att jag tycker mig märka en bättre viktnedgång när jag sover ordentligt. Vad det kan bero på har jag tyvärr ingen aning om, men jag vet ju att jag blir tröttare av att äta mindre, så det går av sig självt

    Själv har jag gått ner 9kg på 11 veckor med ITrim, de är dyra, men de funkar

  • Äldre 9 Dec 14:26

    Tack

    Oj, femton kilo är ju jättebra! Grattis tillbaka

    Jag äter "varierat" under viktminskningsperioden, då byter jag ut två måltider per dag mot ersättning, soppa, bar eller smoothie. Sopporna är helt ok, smoothiesarna har jag bytt ut mot naturdiets variant då det fanns mer variation och dessutom är billigare (fast energi-innehållet är samma) I princip alla bars som finns i vanlig är affär är dock någon form av choklad och de är verkligen inte goda (jag gillar alltså choklad i vanliga fall, men lågkalorivarianterna är hemska)

Svar på tråden Varför DU inte går ner i vikt!