Forum Vikt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför DU inte går ner i vikt!

  Fre 9 dec 2011 13:02 Läst 28415 gånger Totalt 184 svar
  Visar endast inlägg av vanilla - Visa alla inlägg
 • Fre 9 dec 2011 13:02 #178

  Jag har inte läst hela tråden, men kan vidarebefordra några tips från ITrim, där jag tränar och viktminskar.

  Pulsträning, om man tex tränar två pass i veckan á 30 minuter står för ca 5% av fettförbränningen. Vardagsmotion, ifall man går minst 10 000 steg per dag, står för ca 15% av förbränningen. Något att tänka på, att pulsträna är nog bra, men vardagsmotion är bättre. De återstående 80% är tydligen BMR (alltså Basic Metabolic Rate, att sova, sitta, värma upp kroppen, etc). Med andra ord, skaffa en stegräknare och börja gå, allt räknas!

  Ett eget tips, som är helt ovetenskapligt, är att jag tycker mig märka en bättre viktnedgång när jag sover ordentligt. Vad det kan bero på har jag tyvärr ingen aning om, men jag vet ju att jag blir tröttare av att äta mindre, så det går av sig självt

  Själv har jag gått ner 9kg på 11 veckor med ITrim, de är dyra, men de funkar

 • Fre 9 dec 2011 14:26 #180

  Tack

  Oj, femton kilo är ju jättebra! Grattis tillbaka

  Jag äter "varierat" under viktminskningsperioden, då byter jag ut två måltider per dag mot ersättning, soppa, bar eller smoothie. Sopporna är helt ok, smoothiesarna har jag bytt ut mot naturdiets variant då det fanns mer variation och dessutom är billigare (fast energi-innehållet är samma) I princip alla bars som finns i vanlig är affär är dock någon form av choklad och de är verkligen inte goda (jag gillar alltså choklad i vanliga fall, men lågkalorivarianterna är hemska)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll