• dripdrop

    Baby led weaning

    Hej, undrar om det finns några som kör med BLW här?

    Dottern blir 6 månader snart och jag hade då tänkt börja med smakportioner. Än så länge har hon bara ammats. Är nyfiken på BLW-metoden och vill gärna köra på det (trots att jag är säker på att omigivningen kommer tjata och stressa om att hon inte äter tillräckligt osv...suck!). Tänker att det allra bästa ju ändå måste vara att få utvecklas i sin naturliga takt, utan trugande och matande... i alla fall så länge hon växer och mår bra! Skrattande

    Vet att man kan ge typ grönsaker osv i bitar, men hur stora bitar? De måste ju vara greppvänliga, men ändå är jag rädd att hon ska sätta i halsen. Hur gör ni?
    Tips på bra grejer att börja med?

  • Svar på tråden Baby led weaning
  • Daeminimon
    lillgarden skrev 2011-07-12 17:53:20 följande:
    har oxå fastnat för din blogg. super bra inspiration och pepp :)
    Oj, vad glad jag blir av att höra det! Ska ta mig i kragen och slänga upp ett ordentligt BLW-inlägg ikväll eller imorrn!
  • IsaCMoJs

    Hej! Igår fyllde Leiah 6 månader och det "firade" vi med lite klyftpotatis och lite broccoli som hon fick pilla på med. Hon tyckte det var jätteäckligt att få in något i minen och satt mest och kväljdes och hostade direkt hon fick in nått!
    Broccolin gick det inte alls så bra med, den tyckte hon var läskig!!
    Till middag provade jag att mosa med bröstmjölken och lät henne ta skeden själv och föra till munnen och smaska på och det gick mycket bättre! Hon hade några småbitar samtidigt!

  • dripdrop

    Linnea har nästan grinat illa åt allt första gången hon fått prova... Brukar gå bättre nästa gång! Gurka är en favorit här, honungsmelon är gott att suga på också... Lasagne är en favorit med det blir galet kladdigt...

  • Leiben
    lillgarden skrev 2011-07-18 15:22:03 följande:
    Ingen som vet om den finns på svenska?
    det gör det inte men den är lättläst
  • Loviz
    Leiben skrev 2011-07-18 20:47:18 följande:
    det gör det inte men den är lättläst
    Ja, den är lättläst. Jag läser den just nu. Går bättre än jag trodde att det skulle göra. Det första jag gjorde var att kasta mig över fotografierna i mitten. Kul att se hur det går till att äta för de små

    Det känns bra att läsa boken (och bli mer påläst) så jag lättare och mer kunnigt kan bemöta omgivningens skepsis, som jag räknar med att få möta på vissa håll... Mitt barn är inte 6 månader förrän i september så jag har tid på mig. Läser varje dag här också. Tack för att ni delar med er av era frågor, svar och erfarenheter!
  • Mamma1012

    Det går bättre och bättre här. E älskar klyftpotatis! Har nu även börjat med lite kött. Hur gör ni andra??

    Han har fått ungsstekt kyckling där vi tagit bort skinnet, gav honom typ remsor av kycklingen, vet inte hur mycket han fick i sig men lite i alla fall och idag fick han köttfärslimpa. Det gick så där, E ätar med god aptit men då jag inte har i ägg så smulade det sönder en del så han hostade. Mostade i hopp det lite med gaffeln så fick han äta med händerna och då gick det lite bättre då såsen band i hopp det lite.

    Tycker det är så mysigt att vi äter samma mat alla i familjen. Dock blir vårt lite smaklöst då vi än är försiktiga med kryddor.

    Hoppas det går bra för er andra oxå ;)

  • IsaCMoJs

    Jag kör inte regelrätt blw, jag mosar lite så det är som bitar i som hon får suga av skeden på egen vilja samtidigt som hon får några bitar själv. Dessa bitar hon får själv hamnar mest på golvet då hon har sådana häftiga rörelser :/
    Idag har hon mest kväljts även det lite mosade och det känns lite läskigt :/

Svar på tråden Baby led weaning