Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad har era barn för fritidsaktiviteter?

  Tis 31 maj 2011 09:51 Läst 10402 gånger Totalt 35 svar
  Visar endast inlägg av Längtan efter 3 - Visa alla inlägg
 • Tis 31 maj 2011 09:51 #2

  Pojke 8 år- fotboll&simning
  Flicka 5 år- dans&simning
  SVERIGE

 • Tis 31 maj 2011 09:58 #5

  Simningen är inte självvalt då vi tycker det är himla viktigt med vattenvana. Men det har ju såklart vuxit fram ett intresse i det nu när dom kan simma, då är det kul =)
  Men både dans och fotboll har dom valt själva =)

 • Tis 31 maj 2011 12:05 #8
  MamaPapa skrev 2011-05-31 11:49:32 följande:
  Bor i England. Min 7 årige son har följande aktiviteter:

  Gitarrlektioner (första terminen) Gymnastik (två terminer) Scouterna (sedan ca 1.5 år tillbaks) Simning (sedan han var 3 år) 
  Tidigare spelade han fotboll också (men bytte mot gymnastiken) och så gick han på Street Dance (men där bytte de lärare och den nya läraren vill att barnen ska vara minst 8 år så han får vänta till hösten på att börja igen).

  Fotboll är oerhört populärt här - min pojke har inte varit så intresserad dock. Andra i hans klass är helt fotbollstokiga och spelar typ 2-3 ggr i veckan (en av pojkarnas pappa spelar också i premier league så det kommer väl därifrån).

  Andra aktiviteter som finns att välja på är  tennis, cricket, rugby, drama, sång, andra instrument. Som jag kommer på nu - det finns en uppsjö av aktiviteter här.
  Men OJ hur hinner han med allt detta?!?!
  Tycker det är kämpigt här med 2 barn som har vars 2 aktiviteter, få i hop allt och även ha tid till annat ;)
 • Tis 31 maj 2011 13:11 #12
  MamaPapa skrev 2011-05-31 12:38:50 följande:
  Gitarrlektionerna är under skoltid, simningen lördagar, Scouterna fredagskvällar, gymnastiken torsdagskvällar. När han gick på street dancen så var den på onsdagar precis efter skolan som slutar 15.15 och då gick han direkt från dansen till fritids. Han har varit ensambarn i alla år så det har inte varit så svårt att få ihop det - jag märker dock nu när vi precis fått nr 2 (som är två månader bara) att det kommer givetvis bli mer körigt att få ihop schemat.
  Sedan delar vi skjutsningen till gymnastiken och scouterna med två andra familjer - så vi behöver bara köra var tredje vecka och då kör vi alla tre pojkarna (vi bor alla nära varandra). Det underlättar när man kan dela upp det så.

  Det är han själv som vill gå på aktiviteterna - jag har tom fått säga nej till honom för han ville spela tennis och golf också ! Jag vill ju gärna att han ska få prova på saker om han vill  - speciellt om det är fysiska aktiviteter för det tycker jag är jättebra om de från tidig ålder lär sig att hålla igång (det blir ju så mycket TV och data annars). 
  Jag tycker också det är viktigt med aktiviteter =) Speciellt om dom själva vill det. Skönt att ni får ihopa det så bra... dom börjar ju bli större också och kan kanske ta sig till vissa aktiviteter själv =)
  Min kille vill börja på innebandy och golf, men jag tycker det blir så mycke så vi får väl se ;)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll