Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad har era barn för fritidsaktiviteter?

  Tis 31 maj 2011 11:49 Läst 10402 gånger Totalt 35 svar
  Visar endast inlägg av MamaPapa - Visa alla inlägg
 • Tis 31 maj 2011 11:49 #7

  Bor i England. Min 7 årige son har följande aktiviteter:


  Gitarrlektioner (första terminen) Gymnastik (två terminer) Scouterna (sedan ca 1.5 år tillbaks) Simning (sedan han var 3 år) 
  Tidigare spelade han fotboll också (men bytte mot gymnastiken) och så gick han på Street Dance (men där bytte de lärare och den nya läraren vill att barnen ska vara minst 8 år så han får vänta till hösten på att börja igen).

  Fotboll är oerhört populärt här - min pojke har inte varit så intresserad dock. Andra i hans klass är helt fotbollstokiga och spelar typ 2-3 ggr i veckan (en av pojkarnas pappa spelar också i premier league så det kommer väl därifrån).

  Andra aktiviteter som finns att välja på är  tennis, cricket, rugby, drama, sång, andra instrument. Som jag kommer på nu - det finns en uppsjö av aktiviteter här.
 • Tis 31 maj 2011 12:38 #9
  Längtan efter 3 skrev 2011-05-31 12:05:05 följande:
  Men OJ hur hinner han med allt detta?!?!
  Tycker det är kämpigt här med 2 barn som har vars 2 aktiviteter, få i hop allt och även ha tid till annat ;)
  Gitarrlektionerna är under skoltid, simningen lördagar, Scouterna fredagskvällar, gymnastiken torsdagskvällar. När han gick på street dancen så var den på onsdagar precis efter skolan som slutar 15.15 och då gick han direkt från dansen till fritids. Han har varit ensambarn i alla år så det har inte varit så svårt att få ihop det - jag märker dock nu när vi precis fått nr 2 (som är två månader bara) att det kommer givetvis bli mer körigt att få ihop schemat.
  Sedan delar vi skjutsningen till gymnastiken och scouterna med två andra familjer - så vi behöver bara köra var tredje vecka och då kör vi alla tre pojkarna (vi bor alla nära varandra). Det underlättar när man kan dela upp det så.

  Det är han själv som vill gå på aktiviteterna - jag har tom fått säga nej till honom för han ville spela tennis och golf också ! Jag vill ju gärna att han ska få prova på saker om han vill  - speciellt om det är fysiska aktiviteter för det tycker jag är jättebra om de från tidig ålder lär sig att hålla igång (det blir ju så mycket TV och data annars). 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll