Inlägg från: Anonym (Förvånad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvånad)

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    riboflavin skrev 2011-06-02 16:17:01 följande:
    Jag och sambon har tidigare aldrig kommit upp i normen, och trots att våran inkomst sista året varit relativt hög så har vi fortfarande ganska låga utgifter (vi har unnat oss ett riktigt hem) eftersom min sambo bara haft vikariat. Nu har han fast jobb och jag pluggar, men vi ligger ändå under motsvarande norm för 2 vuxna. (enligt www.socialstyrelsen.se/ekonomisktbistand/fors... så ligger normen för oss 2 på 6120 utöver hyra mm. vi ligger på 900 kr över den summan varje månad inkl boendekostnad)

    Kan du då förstå hur jag inte fattar att folk kan göra av med såpass mycket och ändå kräva mer? Det kan inte ha att göra med något annat än för höga utgifter.
    Jag trodde att de som får soc-bidrag har riktigt lite med pengar, men insåg när jag kollade på sidan att så inte är fallet. När vi hade som lägst inkomst så låg vi på bara 2000 kr över normen och då sparade vi 3000 kr/mån... Visst vi levde ju inte på oxfilé, men vem behöver det?
  • Anonym (Förvånad)

    Angående barnfamiljer som vräks. Borde inte socialen kunna se till att hyran betalas innan man ger bidrag till barnfamiljer?
    Att döma av tidigare inlägg verkar det som om de flesta "fattiga" har blivit det på grund av någon tragisk händelse eller felprioriteringar. Får man soc-bidrag så är det ju beräknat att det ska räcka till hyran, så om det inte gör det borde ju den som får pengarna inte kunna handskas med dem på ett rätt sätt. Som jag förstår det har socialen en väldig koll på vad som händer med bidragstagarnas ekonomi, så då borde det inte vara så svårt att se till att hyran blir betald.

  • Anonym (Förvånad)
    Anonym skrev 2011-06-03 21:27:34 följande:
    Tanken är ju rätt men man kan inte omyndigförklara andra vuxna utan de har trots allt ett eget ansvar.
    Synd att det är barnen som hamnar i kläm :(
    Ja, det tänkte jag inte på... Skulle förmodligen kännas "kränkande".

    Ibland känns det som om det skulle vara bra att ha en liten trollstav, så man kunde ordna så att alla barn fick det bra. Flört 
  • Anonym (Förvånad)
    sirisdotter skrev 2011-06-05 23:26:46 följande:
    Har ALLA någon gång arbetat.....
    Nä, men NÅGON, eller, var det INGEN? Flört
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga