• Äldre 2 Jun 22:11
    55037 visningar
    717 svar
    717
    55037

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    trettioplus skrev 2011-06-02 21:59:38 följande:
    Vi är av olika åsikt helt enkelt. Inget mer med det.

    Jag tror på ett samhälle där konsekvenserna står i proportion med det man misslyckats med. Jag är dessutom övertygad om att människor i grund och  botten vill göra rätt och även gör det, när de har rimliga möjligheter att göra så. Utbildning och stöd fungerar i nästan alla fall långt bättre än straff. (och det gäller även kriminella)

    Bara att gå till soc i sig är en skitjobbig konsekvens. Jag blev tvungen att göra det en gång i min ungdom. Med tanke på hur dåligt det fick mig att må, så skulle jag passa mig väldigt, väldigt noga innan jag skulle kalla det en "enkel lösning". Jag har sparat ÅTSKILLIGT med skattepengar för er genom åren, genom att kontakten med somliga myndigheter är så psykiskt påfrestande för mig att jag tar i princip alla andra möjliga utvägar innan jag befattar mig med det.
    "Inga konsekvenser" ...
    Nej du.
    ja men det är ju så det ska vara, det ska vara den absolut sista utvägen innan man hamnar på gatan. Soc ska inte vara en bekväm instans som man vänder sig till för att man är för lat för att komma på en annan lösning. 

    Ett skrämmande exempel jag hörde var en "snyfthistoria" i en tidning om ett par som hade hus och 2 bilar, men den ena partnern hade blivit av med jobbet, men skulle få ett nytt om tre månader. Problemet var att de kunde ju inte betala räkningarna på en lön dessa tre månader. De tyckte att det var för jävligt att soc nekade dem bidrag för de hade två bilar  " de behövde ju sina bilar".

    Detta exempel visar ju vad folk tror om soc, påminner ju lite om soffhistorien tycker jag. 
  • Äldre 3 Jun 09:20
    Anonym skrev 2011-06-03 09:15:30 följande:
    Det handlar ofta om människor som bor på gruppboende som jobbar på dessa kooperativ. Den socialsekreterare som menade att jag skulle vara där. Hade aldrig träffat mig, visste inte om vilket förmåga eller icke förmåga jag har. Utan utifrån den sjukdom jag har haft så tog hon för givet att jag skulle till detta ställe. Sen att min sjukdom beror på att jag blivit våldtagen och utsatt för mordförsök. Var inget hon visste eller ens frågade om. Tror ni att en som får anställning som arbetsledare efter halvår på arbetsträning. Ska vara på ett ställe där människor som bor på gruppboende ska vara. Människor på gruppboende är inte sämre människor eller något sådant utan det är bara det att det har andra behov än vad jag har. Som är fullständigt kapabel att ta hand om mig själv och min dotter.
    jag håller med dig, du var uppenbarligen felplacerad. Tycker många människor här visar en dålig attityd och brist på empati. Det är inte bara att säga åt psykiskt sjuka människor att de ska "rycka upp sig" , hade det varit så enkelt så hade de väl varit friska?

    Men nu är det egentligen inte detta tråden handlar om, den handlar om människor som själva har satt sig i en situation där de blir fattiga, och dit hör inte psykiskt sjuka.
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga