Inlägg från: soralen |Visa alla inlägg
  • soralen

    Människan = Hundratals miljoner år gammal, äldre än både apdjuren och dinosaurierna!

    Jag: Molekylärbiolog, uppvuxen i ett litet kristet samhälle. Tillhör ingen religion, är inte ateist. Är inte agnostiker. Jag tror på kemi, fysikens lagar.

    Det finns olika slags liv och alla är de mirakel. Jordens uppkomst, DNA/RNA-uppkomst, cellens uppkomst, människans uppkomst. Det är fakta, som inte behöver krocka med ngt du tror på. Varför ser vi alltid saker svart eller vitt? Vad är det som gör att din tro är den finaste tron?

    Jag har lärt mig att respektera andra människor och jag respekterar din tro TS och jag hoppas du respekterar min. Då har vi kommit en bra bit! Kan inte människor få tror på vad de vill, vi lever väl i ett fritt samhälle? Jag blir förbannad när människor ska tala om för andra människor hur de ska tro och att deras tro är skit - vad tänker ni med? Låt alla bilda sig en egen uppfattning. Om någon vill bära slöja, dricka alkohol, meditera, be 5 ggr/dag, göra abort, gå i kyrkan varje söndag, odla stamceller, lämna blod, fira bar mitzvah eller jul - låt dem göra det. Om det stör dig, då vet du att du har mycket att jobba med.

    Vad gör det att alla tror olika?! 

    Sluta bevisa/motbevisa och respektera TS - din sanning är inte alltid en annan människas sanning

  • soralen
    Du får gärna berätta för andra vad du tror på, men i samma veva måste du även lyssna på det jag tror på, eller hur? Du får gärna försöka övertyga mig, men om jag säger nej - respekterar du mig då?

    Btw, jag gillar apornas intelligenta design
  • soralen
    Digestive skrev 2011-06-10 19:42:41 följande:
    Bara en sådan sak som att kroppen förlorar alla sina tidigare celler - och därmed enbart består utav nya generationens celler - på ett förlopp av 8-12 år. Inte direkt så att det räcker med några prov via ett microskop och man förstår någon betydande del om människan - vi vet inte ens om vi överhuvudtaget kan räkna med den datan som gällande 8-12 år senare. Har du aldrig känt att det någon gång har känts allmänt komplext, och avancerat (kalla det tufft, om du så vill) att leva som människa?

    Så, jo, vi hör till något alldeles komplett galet komplext! U See? Solig
  • soralen
    Jag vet inte om jag egentligen orkar ge mig in i ngn diskussion, men har bara ett par frågor till digestive:

    -Vad är släktskap för dig? Du menar alltså att människan inte kan vara besläktad med ngn annan organism?
    -Vad gör det om det nu är så att vi är besläktade med andra organismer? Varför vill du motbevisa det?
    -Du skriver hela tiden om proteinsekvenser? Jag tror du förstår att olika gener i DNA kodar för olika proteiner. Vissa gener kodar för flera slags proteiner och vissa gener bara för ett protein. Generna kan även vara på- och avslagna och detta kan mätas i ett givet ögonblick. Jag tror också du förstår att när man mäter släktskap mellan organismer är det just nukleotidsekvensen man jämför och hur genmönstret ser ut och vilka gener som är aktiva resp. inaktiva i ett givet ögonblick. Mängden junk-DNA och integrerat DNA/RNA (t ex retrovirus) jämförs oxå.

    Allt vi lär oss är ju påhittat av oss människor. Om jag nu vill dela in olika organismer (bakt/virus, djur, växter, svampar etc) i olika arter, familjer, klasser och släkten för att försöka förstå liv, varför är det fel? Om jag nu ser att vårt DNA är 97 % identiskt med chimpansens, kan då inte jag få säga att jag är mer släkt med en chimpans än en mollusk? Det finns inget som är rätt eller fel och i dagsläget finns ingen absolut sanning.
    Livet utvecklas hela tiden och många organismer/arter som finns på jorden idag, kommer antagligen vara utdöda inom sinom tid. Men hur tror du livet utvecklas? Vad är bestämt och vad är en slump? Hur tror du nya "arter" uppstår? 

    Ett bra exempel på utveckling är sambandet mellan virus och bakterier och vårt immunförsvar, där kampen leder fram till nya organismer med förändrade egenskaper. Visste du t ex att HIV-viruset har funnits i ca 100 år och att det kommer från ett ap-virus som heter SIV? HIV kan bara infektera människor, SIV apor. Det finns även ett tredje "besläktat" virus, som bara infekterar katter som heter FIV. 
      Även antibiotika idag gör att nya bakterieformer bildas. Bakterier är riktigt sluga och kan ta upp andra bakteriers DNA och på så sätt få nya egenskaper, som t ex resistens mot ett visst antibiotikum. Det är frustrerande för oss människor att leva under så kort tid, för då kan vi inte uppleva hur en ny organism utvecklas i de "arter" som vi människor ser som djur. Vi vill ha bevis nu och helst ska vi kunna se hur en apa blev en människa. Då kanske dessa människor ska studera bakterier, där generationstiden är mycket mycket kortare och där det faktiskt går att uppleva och även experimentera fram nya organismer. 

    Jag kanske har missförstått dig helt, snälla säg det i så fall! Jag vill bara få lite klarhet i hur du tänker och vad du tror på?! Jag håller med dig om att det inte är mycket vi inte förstår och som vi kanske aldrig kommer att kunna förstå, men vi vet betydligt mycket mer än för 50 år sedan och det går fort framåt. 

    Vi får även ha i åtanke att det är vi som skapat ordet och definitionen art. 
  • soralen

    Digestive - jag förstår dig och jag känner igen mig. Dock skiljer vi oss åt när det gäller art-ur-art-teorin, då jag tror på den. 

    Om du letar bevis eller annan intressant information tipsar jag om en sida jag använder dagligen:
    Där finns alla vetenskapliga tidsskrifter inom områden som biomedicin, genetik, evolution etc. Abstract går alltid att läsa i alla artiklar, men om du vill läsa hela måste du vara registrerad vid ngt universitet eller gå till ett bibliotek som har tillgång.

    www.pubmed.org

    Vi får även ha i åtanke att det är vi som skapat ordet och definitionen GUD.
     

Svar på tråden Människan = Hundratals miljoner år gammal, äldre än både apdjuren och dinosaurierna!