• Sissa Blom

    "Hur" läser du godnattsaga för dina tvillingar? (långt)

    Hej

    Mina twins är drygt 2.5 år och vi har läst saga för dom sedan dom var ca 9 månader. Först samma saga varje kväll i ca 1 år (jättegullig godnattsaga om en nalle som komit bort, men som flickan hittade och då kunde hon sova). Nu väljer vi olika sagor varje kväll, ofta blir det 3-4 böcker.

    Vår rutin ser i princip lika dan ut nu som när dom var 9 månader. Vi badar, tar på pyjamas, borstar tänder  och sedan får dom välling (ja, jag vet ..... helst skulle tandborstning var efter välling men här är det krig varje gång vi ska borsta så den lugna kvällsrutinen hade brutits om vi vänt på det... ). Jag sitter på golvet i deras rum med ett barn på varsin sida. Vi använde babysitter LÄNGE som stolar,  vi hade babybjörns sitter och dom älskade att sitta tillbaka lutade med flaskan och höra saga. Givetvis kunde dom klättar ur efter ett tag oc h vi knäppte av mitten grjeen så dom kunde gå som dom ville men dom funkade jättebra som stolar för oss. Nu sitter vi som sagt på golvet, ,med lite kuddar. Jag funderar på att skaffa typ en Fatboy bean bag el likannde så det blir lite mysigare. När sagor och flaska är slut så lägger dom sig i sina sängar, det är puss och Godnatt Sovgott och jag går ut.

    Vi tog av sidorna i spjäsängarna för ca 2 månader sedan (sent), och det funkade faktiskt förvånasvärt bra. Vi gjorde det på båda samtidigt, och det har faktiskt inte varit mycket spring. Jag var helt inställd på månader av strul, därför väntade vi så länge vi kunde, men som sagt, det går mycket bra.

    Lycka til med att hitta en rutin som funkar och jag hoppas vår kan vara till inspiration.

    SB

  • Sissa Blom

    Hej

    Här är sagan vi läste i  1 år (!!)
    http://www.bokus.com/bok/9780747586616/no-bed-without-ted/

    Tyvärr finns den inte på svenska, men en jätte söt saga som är lätt att översätta. Kan verkligen rekommenderas.

    Måste också tipsa om Julia Donaldsons böcker, speciellt Gruffalo boken http://www.bokus.com/bok/9789150100174/gruffalon/ - en härlig saga !!!

    Jag håller med Helena D att ibland har man en /eller båda i knät, och oftast så vet man vem som behöver sitta i knät, och tvillingar är (tror jag ) också välidgt lyhörda för sitt syskons behov så ofta blir det inget bråk om en sitter i knät och den andra brevid.

    SB

Svar på tråden "Hur" läser du godnattsaga för dina tvillingar? (långt)