• Äldre 12 Jun 12:26
    382104 visningar
    2863 svar
    2863
    382104

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Tänkte starta upp en ny tråd där vi som väntar på eller är igång med IVF/PGD kan samlas.
    Jag vet att det redan finns en tråd för PGD:are men det är inte så många som är aktiva där så jag tänkte att jag startar upp en ny så kanske det är några fler som hittar hit. 
    Vore kul att få prata med andra som är igång med behandling eller som är i start groparna. 
     
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång
  • Äldre 13 Jun 11:39
    #2
    LS 1976 skrev 2011-06-13 08:19:58 följande:
    Hej!

    Trevligt med en ny PGD tråd, håller med om att det är lite dålig aktivitet i de tidigare. Jag får väl anses vara mitt i även om jag inte gör någon behandling just nu. Gjorde ett försök förra sommaren och två nu i början av 2011. Hoppas på att få göra nästa försök någon gång efter sommaren. Hur långt har du själv kommit?
    Hej hej!

    Kul att du hittat hit Vi har setts in den förra PGD tråden. 
    Jag har inte kommit så långt som dig än. De har för ca 1 månad sedan skickat en remiss till huddinge, så jag går här dag ut och dag in och väntar på att få en remiss bekräftelse. Om jag inte hört något innan de stänger för semestern tänkte jag ringa och höra så att de fått vår remiss.
    Man har hört talas om så många där deras remisser kommit på vilovägar. 
    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 14 Jun 19:53
    #4

    Ja det gäller att ligga på hela tiden för att få hjälp och att det händer saker. Tycker att det är det ända vi gjort (tjatat) sedan vi fick veta att jag hade min balanserade translokation. Man hoppas att vi nu ska slippa att ligga på och tjata, att allt bara ska flyta på, men det är väl bara att drömma om.
    Det är så trist att man ska behöva tjata om vård man är i behov utav.
    Skönt att ni har gjort upp en plan inför kommande behandling.
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 14 Jun 19:56
    #5

    Ser att det visst väldigt många upprepningar av ordet tjata, men det är väl så, när det känns som det är det ända man gör Flört


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 15 Jun 14:54
    #8
    LS 1976 skrev 2011-06-14 21:41:27 följande:
    Om det är något man behöver inom IVF så är det tålamod... Det är ALLTID något man väntar på. Ibland vill man att mensen ska komma, ibland att den inte ska komma. Sedan väntar man på att olika datum ska komma och så väntar man på resultat från blodprov och ultraljud...

    När ni kommer igång med behandling kommer ni säkert i kontakt med Anette på KI. Enligt mig är hon kanon. Dessvärre har de mycket att göra på KI så ibland kan personalen verka lite disträ men de tar sig alltid tid att besvara ens frågor och undringar. 
    Man hoppas att man ska träffa någon som man kan känna förtroende för. Har ni fått träffa olika läkare varje gång eller försöker dom se till att man får komma till samma ?

     
    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 15 Jun 15:21
    #11
    lmp skrev 2011-06-15 13:17:21 följande:
    Hej!

    Vi har just fått veta att vår remiss kommit fram till Karolinska för PGD/IVF utvärdering men har ingen aning om hur lång tid vi nu får vänta på nästa steg. Det känns bra, men samtidigt saknar jag självklart min älskade son som vi förlorade i april i år efter ca 2 månader Gråter(pga dödlig recessivt nedärvd sjukdom utan botemedel som vi inte hade en aning om) men eftersom vi inte vet väntetiden som sagt valde vi att "hoppa på tåget" nu i vilket fall. Dessutom kommer vi försöka själva också pga samma orsak...Med risk för abort om fostret visar sig få samma diagnos vid moderkaksprov...

    Håller tummarna för oss alla!

    Kram. 
    Hej och välkommen hit.
    Beklagar er stora förlust av er son. Förstår att saknaden är stor.
    Man tycker att ingen ska behöva bära med sig erfarenheten av att förlora sitt älskade barn.  
    Vi förlorade vårt första barn Isak i samband med förlossningen 14 dec 2007, och den 21 januari i år förlorade vi lilla Ellie i ett sent avbrytande nästan halvvägs in i graviditeten. Både Isak och Ellie hade en obalanserad translokation som inte är förenda med liv. 
    Jag själv har en balanserad translokation som inte är någon fara för mig, men vid en graviditet kan den bli obalanserad som hos Isak och Ellie.
    Vi hoppas nu att PGD ska hjälpa oss att få ett friskt, levande barn. 
    Vi har blivit beviljade PGD ifrån vårt landsting och det har skickats en remiss till huddinge. Jag hoppas att det inte kommer att ta allt för lång tid innan vi får hjälp.

    Kram 
    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 15 Jun 15:26
    #12
    LS 1976 skrev 2011-06-15 15:16:32 följande:
    Eftersom vi bor nästan 60 mil från KI har vi faktiskt bara varit på ett "läkarbesök" där. Det var strax efter att de fått vår remiss. Vi var då uppe och träffade en läkare på KI Huddinge, Margareta tror jag hon hette samt en barnmorska. Läkaren var väldigt trevlig och gick igenom våra uppgifter från utredningen samt gjorde en gyn.undersökning. Sedan fick vi träffa en barnmorska som visade oss hur jag skulle ta medicineringen. Vi träffade även en genetiker på KI Solna som gick igenom vilka alternativ vi hade vad gäller PGD.

    Efter detta har vi bara åkt upp till Sthlm för att göra tre ÄP och en ET. Vill minnas att jag haft olika läkare vid samtliga ÄP. Den gången som det även blev ET så var det samma läkare som gjort ÄP den gången. Har inget dåligt att säga om de läkare jag träffat. Pga lugnande medel och en hel del morfin har jag vissa minnesluckor från mina ÄP, det är mest sambon som pratat med läkarna då. När man ringer in med frågor pratar man med barnmorskorna, behöver läkare konsulteras är det bm som pratar med läkaren och ringer sedan tillbaka.

    I samband med våra IVF försök har jag gjort alla kontroller iform av blodprov och VUL på hemorten. De faxar sedan uppgifterna till KI som ringer upp när de kollat upp värdena. Detta har funkat otroligt smidigt.  Vad jag har förstått på andra som gör IVF på KI och bor närmare kliniken så verkar de bli kallade på läkarbesök mellan de olika försöken. Detta har vi inte behövt göra. Behöver något kontrolleras kan jag gå på kliniken där hemma som sedan skickar infon vidare till KI.
    Vi kommer också göra PGD på distans. Bor ca 35 mil ifrån sthlm, så det var skönt att höra att samarbetet fungerat bra. 
     
    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 16 Jun 13:33
    #15

    Vi fick till svar att vi skulle räkna med att det kunde ta upp till ett år innan vi var igång med behandling också. 
    Det finns ingen färdig analys metod för vår del heller men den genetiker vi träffade sa att det i vårt fall inte var något svårt eller att det skulle ta någon lång tid för att få fram en analys metod för oss. Hon sa att det beror lite på tiden, arbetsbelastningen.

    Fick idag ett brev ifrån min läkare där hon skickat med en remiss för ett AMH blodprov. Jag har tidigare bara tagit ett FSH prov men de på Huddinge ville ha ett prov på AMH också. Brevet var daterat till den 8/6 och hon skrev att hon just då i skrivande stund ombesörjde vår remiss till huddinge. Blev lite snopen eftersom jag trodde att den skulle gått iväg för några veckor sedan.  
    På remissen stod det att svaret skulle skickas till Huddinge, så  den borde vara på väg ditt nu iallafall. 


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 4 Jul 11:35
    #17

    Hej hej!

    Hur går det för er?

    Har fortfarande inte fått någon remiss bekräftelse ifrån Huddinge, så i fredags klarade jag inte av att hålla mig längre, jag ringde. De ringde upp mig idag och remissen hade kommit till dom den 8 juni. Får inte riktigt ihop det eftersom i min läkares brev som var daterat till den 8 juni skrev att hon ombesörjden den då.
    Så den borde skickats tidigare eller så har den inte gått brev vägen.
    Hon jag talade med sa att remissen var uppe för bedömning och att det var därför jag inte fått någon bekräftelse. Blev så lättad av att höra att den var framme. Hoppas nu på att kunna slappna av och njuta av sommaren. 
     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
  • Äldre 26 Aug 12:12
    #19

    Hej ett tag sedan det skrevs något nu!

    LS 1976: Har ni kommit igång med behandling?

    Nu har vi fått tid till vårt första möte uppe i sthlm. Den 10 okt. Det blir att vi åker upp redan den 9 okt och sover över på hotell, lite lättare att inte ta den långa resan på en och samma dag.
    Nu är jag bara lite nervös över hur vi ska hitta. Är det svårt att ta sig mellan ks solna och ks huddinge?
    Vi hade tänkt att ta den kommunala trafiken.
    Hur gjorde ni?

     


    Ni kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak och Ellie....
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång