• Äldre 13 Jun 08:19
    376920 visningar
    2863 svar
    2863
    376920

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!

    Trevligt med en ny PGD tråd, håller med om att det är lite dålig aktivitet i de tidigare. Jag får väl anses vara mitt i även om jag inte gör någon behandling just nu. Gjorde ett försök förra sommaren och två nu i början av 2011. Hoppas på att få göra nästa försök någon gång efter sommaren. Hur långt har du själv kommit?

  • Äldre 13 Jun 15:00
    #3

    Det stämmer bra att vi träffats tidigare i en annan tråd. Jag kände igen ditt "alias" också. Att remisser kommer på villovägar är inget ovanligt alls. Det har  hänt oss och kostade ca 4 mån väntan första gången och ca 1 mån andra gången. Det gäller att ligga på och kolla så att allt fungerar som det ska ;o)


    Jag har pratat med KI idag ang vårt nästa försök. Vi bestämde att jag skulle ringa när de öppnar efter sommaren igen. Först hade vi tänkt påbörja en nedreglering under deras semesteruppehåll men då skulle själv ÄP komma lite dumt i tiden. Vi väljer därför att påbörja nästa behandling först efter att de öppnat igen. Å ena sidan vill man komma igång fort men vill samtidigt inte göra det under en period då sambon har fullt upp på jobbet.

    Hoppas att du får svar snart och att bollen kommer i rullning på nytt...

  • Äldre 14 Jun 21:41
    #6

    Om det är något man behöver inom IVF så är det tålamod... Det är ALLTID något man väntar på. Ibland vill man att mensen ska komma, ibland att den inte ska komma. Sedan väntar man på att olika datum ska komma och så väntar man på resultat från blodprov och ultraljud...

    När ni kommer igång med behandling kommer ni säkert i kontakt med Anette på KI. Enligt mig är hon kanon. Dessvärre har de mycket att göra på KI så ibland kan personalen verka lite disträ men de tar sig alltid tid att besvara ens frågor och undringar. 

  • Äldre 15 Jun 15:03
    #9
    lmp skrev 2011-06-15 13:17:21 följande:
    Hej!

    Vi har just fått veta att vår remiss kommit fram till Karolinska för PGD/IVF utvärdering men har ingen aning om hur lång tid vi nu får vänta på nästa steg. Det känns bra, men samtidigt saknar jag självklart min älskade son som vi förlorade i april i år efter ca 2 månader Gråter(pga dödlig recessivt nedärvd sjukdom utan botemedel som vi inte hade en aning om) men eftersom vi inte vet väntetiden som sagt valde vi att "hoppa på tåget" nu i vilket fall. Dessutom kommer vi försöka själva också pga samma orsak...Med risk för abort om fostret visar sig få samma diagnos vid moderkaksprov...

    Håller tummarna för oss alla!

    Kram.
    Hej!

    När vår remiss skickades till KI förra året tog det ca en månad innan vi fick komma på första mötet. Sedan tog det inte många veckor innan vi påbörjade vår första behandling.

    Beklagar er sorg
  • Äldre 15 Jun 15:16
    #10
    RingRing skrev 2011-06-15 14:54:24 följande:
    Man hoppas att man ska träffa någon som man kan känna förtroende för. Har ni fått träffa olika läkare varje gång eller försöker dom se till att man får komma till samma ?

     
    Eftersom vi bor nästan 60 mil från KI har vi faktiskt bara varit på ett "läkarbesök" där. Det var strax efter att de fått vår remiss. Vi var då uppe och träffade en läkare på KI Huddinge, Margareta tror jag hon hette samt en barnmorska. Läkaren var väldigt trevlig och gick igenom våra uppgifter från utredningen samt gjorde en gyn.undersökning. Sedan fick vi träffa en barnmorska som visade oss hur jag skulle ta medicineringen. Vi träffade även en genetiker på KI Solna som gick igenom vilka alternativ vi hade vad gäller PGD.

    Efter detta har vi bara åkt upp till Sthlm för att göra tre ÄP och en ET. Vill minnas att jag haft olika läkare vid samtliga ÄP. Den gången som det även blev ET så var det samma läkare som gjort ÄP den gången. Har inget dåligt att säga om de läkare jag träffat. Pga lugnande medel och en hel del morfin har jag vissa minnesluckor från mina ÄP, det är mest sambon som pratat med läkarna då. När man ringer in med frågor pratar man med barnmorskorna, behöver läkare konsulteras är det bm som pratar med läkaren och ringer sedan tillbaka.

    I samband med våra IVF försök har jag gjort alla kontroller iform av blodprov och VUL på hemorten. De faxar sedan uppgifterna till KI som ringer upp när de kollat upp värdena. Detta har funkat otroligt smidigt.  Vad jag har förstått på andra som gör IVF på KI och bor närmare kliniken så verkar de bli kallade på läkarbesök mellan de olika försöken. Detta har vi inte behövt göra. Behöver något kontrolleras kan jag gå på kliniken där hemma som sedan skickar infon vidare till KI.
  • Äldre 16 Jun 13:17
    #14
    lmp skrev 2011-06-16 09:41:36 följande:
    Ja jag hoppas att allt flyter på, men på klinisk genetik trodde dom att bara analysmetoden för våra mutationer skulle ta ca 1 år att sätta upp och det kan jag förstå då det blir så lite prov (en cell från embryot) på våra defekta gener som ska screenas. Men jag hoppas att det rullar på snabbare som sagt...
    Vi har blivit beviljade PGD pga att jag är bärare av en ögonsjukdom. Sjukdomen bärs av tjejer men kan bara "drabba" pojkar. Vi fick också besked om att det skulle ta upp till ett år för att göra en DNA analys. Vi fick då valet att istället göra PGD för att kontrollera kön på befruktade embryon. Vid mitt ET fick jag tillbaka två flickembryon. För att göra detta behövs ingen DNA sträng och vi kunde påbörja behandling direkt.

    Det är aningen kontroversiellt i Sverige att välja kön på barn men vi valde det snabbaste alternativet. Man blir ju inte yngre precis och nu till sommaren har vi försökt skaffa barn i 4 år.
  • Äldre 17 Jun 08:17
    #16
    RingRing skrev 2011-06-16 13:33:00 följande:
    Vi fick till svar att vi skulle räkna med att det kunde ta upp till ett år innan vi var igång med behandling också. 
    Det finns ingen färdig analys metod för vår del heller men den genetiker vi träffade sa att det i vårt fall inte var något svårt eller att det skulle ta någon lång tid för att få fram en analys metod för oss. Hon sa att det beror lite på tiden, arbetsbelastningen.

    Fick idag ett brev ifrån min läkare där hon skickat med en remiss för ett AMH blodprov. Jag har tidigare bara tagit ett FSH prov men de på Huddinge ville ha ett prov på AMH också. Brevet var daterat till den 8/6 och hon skrev att hon just då i skrivande stund ombesörjde vår remiss till huddinge. Blev lite snopen eftersom jag trodde att den skulle gått iväg för några veckor sedan.  
    På remissen stod det att svaret skulle skickas till Huddinge, så  den borde vara på väg ditt nu iallafall. 
    Får hoppas att din remiss är på god väg mot KI Huddinge nu.
  • Äldre 5 Jul 23:16
    #18

    Hos oss händer det inte så mycket just nu. Kommer inte att påbörja något förrän efter Huddinges semester. Jag fick aldrig någon blödning och nu funkar det bättre tidsmässigt för oss att börja efter sommaren. Ska ringa kliniken när de öppnar igen i augusti. De ska då göra en ny planering för oss.

  • Äldre 31 Aug 15:41
    #20

    Hej!

    Jag hade plockat bort denna tråd från mina favoriter eftersom det inte hände något här inne. Såg av en slump att det kommit ett nytt inlägg... Mycket trevligt att tråden väcktes till liv igen ;o)

    Började faktisk min nästa behandling imorse. Måste äta tabletter för att få igång mens och första tabletten tog jag vid frukost. Har tid för uttag den 17 okt och insättning den 21 okt.

    Skoj att ni fått tid för ert första möte i Sthlm. Vi åkte också upp innan, tog en weekend i Sthlm. Hade mötet på en måndag så vi åkte hem på måndag kväll. När vi var uppe i april 2010 fanns det en busslinje som gick mellan just KI Solna och KI Huddinge. Hittade hållplatsen av en slump när vi promenerade i området innan läkarbesöket i Solna. Genetikern informerade även om den under vårt besök hos henne. Till Solna kommer man lätt med buss och sedan från Huddinge tog vi pendeltåg.

  • Äldre 31 Aug 22:52
    #22

    iframtiden: Hej och välkommen till tråden. Din resa så här långt låter inget vidare. Hoppas mötet med KI går bra. Själv är jag 35 år och har aldrig lyckats bli gravid. Har gjort 3 ÄP men bara ett ET. Efter ET blev det minus på teststickan. Vi har också haft otur med remisser som kommit på villovägar och vid senaste ÄP blev det tekniskt strul med utrustningen. Har ny tid i Sthlm i mitten på oktober, får se hur det går denna gång.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång