• Anonym

    Ångrar så en vaginal förlossning...

    Nej jag tror inte att dina besvär är normala, tycker att du ska be att få en ny tid och beskriva dina problem så de förstår hur ont/jobbigt du har. Sa du t.ex. att du inte kan ha sex för att du har så ont/mycket obehag när hon frågade om skydd? 
    Jag hade en vaginal förlossning för ett halvår sedan och är idag som innan (fick dock lite ont i rumpan direkt efter och hemorrojder under graviditeten men inga besvär av detta nu). 

  • Anonym

    Jag har läkt ihop jättefint och var helt återställd efter två veckor. Men, jag har också svaga slidväggar efter förlossnigen (som gick fort). Men det finns ju hjälp att få. Det finns slidringar som stöttar upp, det finns en bygel du kan använda om du känner dig tung och det finns operation. Själv har jag blivit oändligt mycket bättre med knip och kan till och med springa nu. Så ge inte upp!

    Kejsarsnitt är verkligen ingen mirakellösning för förlossningen. Jag skulle snarare säga att du hade tur som återhämtade dig så bra efter ditt KS snarare än att du hade otur med din vaginala förlossning.

  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2011-06-20 12:19:38 följande:
    Jag födde iof för 3 månader sedan- kanske har gått för kort tid??

    När hon frågade om sex så tittade jag bara förskräckt på henne och utbrast "hu nej", ungefär...

    Usch, man känner ju sig så ensam i det här.
    Jag bara grät när jag var tillbaka hos henne förra gången så jag tror hon fattade hur jobbigt det är...
    Det är ju lite tidigt faktiskt, kanske därför hon inte tar dig på allvar. Men jag tycker du ska kontakta en sjukgymnast som är expert på just slidan och framfall där. Du behöver inte ha remiss. Nu vet jag inte var du bor, men på Sös finns en bra kvinna och det finns en mottagning i stan också där du kan boka tid. Där kan de också skriva ut hjälpmedel om du behöver. Du ska inte behöva må som du gör!
  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2011-06-20 12:19:38 följande:
    Jag födde iof för 3 månader sedan- kanske har gått för kort tid??

    När hon frågade om sex så tittade jag bara förskräckt på henne och utbrast "hu nej", ungefär...

    Usch, man känner ju sig så ensam i det här.
    Jag bara grät när jag var tillbaka hos henne förra gången så jag tror hon fattade hur jobbigt det är...

    För mig kändes de som om jag hade haft krig där nere och var som en tunnel typ.. Men efter att tiden gick så känner jag igen mig mer och mer down there, men de är 11 månadersen jag födde..


    Kontakta en annan gyn om du inte kan få bättre rådgivning, men man gör kanske inte så mycket när de bara gått tre månader.

  • Anonym

    När du säger att det skaver - du är inte torr? Det blev jag efter min förlossning och jag använde vanlig babyolja och det blev bra men det tog nog ett par veckor. Vet inte om det är ditt jobbigaste problem men oljan hjälpte i alla fall mig för jag höll också på att bli knäpp på att det kändes irriterat. Jag tror att det kan spänna och svida kring stygnen med.
     

  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2011-06-20 12:30:01 följande:
    Jo, jag var torr och det var därför jag fick östrogenkrämen. Nu tycker jag inte att jag är torr längre, men det skaver ändå... Och urinröret blir irriterat då jag skaver emot det hela tiden... (det buktar ju ut lite)
    Jag sydde ju bara några stygn men jag fullkomligt kletade in hela underlivet med babyolja då när det kändes som värst. Antar att östrogenkrämen är bättre, men det var mina stygn som stramade och irriterade i samband med att jag var torr pga hormonförändringar (antar jag) och har du blivit så mycket sydd så klart det måste kännas värre. 
    Mina besvär höll nog på i ca 4 månader så jag skulle hålla ut någon månad till om jag var du (fast det är väl det svaret du inte vill höra). 
  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2011-06-20 12:23:29 följande:
    Men jag läkte ju inte ihop fint (fick bla granulationsvävnad och suturer som lossnade för tidigt)...
    Och eftersom jag hade en sådan fin förlossningsupplevelse med mitt KS så känner jag ju mig lurad nu när alla sa att det skulle bli ännu bättre. Och jag förstår inte vad som är bättre?? Och om detta då är ett normalt förlopp vid en vaginal förlossning så förstår jag det ännu mindre...

    Jag har blivit lovad att prova ring om det inte känns bättre. Men, hur kommer man över känslan av att ha blivit ett missfoster "där nere"??
    Men det du upplever är inte normalbilden. De flesta kvinnor får lite svaga slidväggar men de lider inte av det. De kan ha sex, träna och leva precis som vanligt. Du har råkat illa ut och din kropp har inte klarat av förlossningen, och det är ju inget man vet innan.

    Däremot kan jag hålla med dig om att man kanske borde prata mer om sånt här så att man slipper känna sig ensam. Jag tror du måste ge det tid. Du var gravid i 9 månader men förväntar dig att kroppen ska vara återställd efter tre. Det finns ju en anledning till att man ska vänta ett år på ev operation, för att se om det rättar till sig med tiden (eftersom det ofta gör det).

    Om du inte kan komma över din känsla av att vara ett missfoster så skulle jag rekommendera operation, speciellt om du är färdig med barnafödandet.
  • Anonym

    förstår hur du känner...

    min första förlossning var lång(flera dagar med värkar non stop) jobbig påfrestande och hon vart utdragen med sugklocka och klipp.. jag var traumatiserad... 1 år efter var jag förlossnings deprimerad.. men fysiskt läkte jag snabbt.

    och det tog mig ytterligare 5 år att våga föda igen..
    och alla "övertalade" att nummer 2 går så mycket bättre. man mår ju bättre, snitt är sååå farligt.

    så vart planerat igångsatt pga av mina tidigare upplevelser.. trots att jag egentligen ville ha snitt..

    denna förlossning var lång för att vara en andra förlossning, och den var mer smärtsam och jag hade dödsångest rakt igenom. den var fruktansvärd! fick stygn för hårt åtdragna efter klippet och fick halta mig lidandes upp till sjukhuset för att kunna ta bort dom. åkte på urinvägs infektion.. hade avslag i 3 månader.. fick hemorrojder så jag inte kunde gå på toa... fick gå på pencillin i 1 månad och under den perioden var det värre blödde varje gång vid toan och grät.. fick även problem med svankotan (står inget om en bruten i journalen) men nu e det 5 månader sen och jag har problem att sitta, gå långa sträckor, ha jeans är omöjligt!  och sex i början var fruktansvärrt! kände mig slapp och hade ingen känsel trots knipande för kung och fosterland.. nu går väl sexet bättre men eftersom jag vart sydd konstigt har jag ett ställe som gör ont varje gång och vävnaden är hård. men slappheten är inte lika längre, och känseln är mer tillbaka..

    men min kropp känns totalt paj.. tog mig 3 månader att bara ha ork att gå till affären.. vilket är 400meter bort... 

    tydligen är såna här men helt "okej" och sånt man får räkna med när man föder vaginalt. jag är besviken!

  • Anonym
    Anonym (ledsen) skrev 2011-06-20 12:35:45 följande:
    Använde du prolapsring? Vad hade du för symtom av dina försvagade slidväggar??
    Ja, jag använde den ett tag. Mina symptom var att jag inte kunde hålla tätt pga att främre slidväggen gav efter när jag försökte knipa. När jag kände med fingret kunde jag känna en bulle men den satt lite längre in.

    Jag fick jättebra hjälp av sjukgymnast/uroterapeut  som gav mig övningar, stöttade och skrev ut hjälpmedel.
Svar på tråden Ångrar så en vaginal förlossning...