• Anonym (Pojkmamman)

    Jag kommer ALDRIG få en dotter

    Jag skäms så fruktansvärt för mina känslor. Det finns ingen jag kan prata med. Hur kan jag ens känna så här???

    Jag har världens finaste son som jag inte skulle byta bort mot något. Nu ska vi ha barn i slutet av juli och det är en kille till. Det högg till i hjärtat när jag såg penisen. Men jag blev snabbt glad för då kommer det vara två underbara bröder som kommer ha så kul ihop. Men ändå kan jag inte hjälpa att jag är känner mig nere över att jag aldrig kommer få en dotter. Vi (min sambo) har bestämt att vi bara ska ha två barn. Jag vet inte om det ens är rättvist att skaffa en till för jag är rädd vad jag skulle känna då ifall det skulle bli en till kille?

    Jag skäms när jag läser om alla som inte kan få barn. Jag skäms så otroligt mycket. Jag älskar mina söner över allt och skulle inte byta bort just dem men jag skulle även vilja ha en tjej.

    Jag hatar rosa och smink och kläder så det handlar inte om det som många tror. Verkligen inte. Men vad det handlar om vet jag nog egentligen inte. Det skulle inte spela någon som helst roll om hon rakade av sig håret, hade killkläder och var lesbisk. Det är nog bara det att jag skulle vilja ha båda könen. Jag trodde ju att vi skulle skaffa tre barn som vi sa.

    Förlåt. Usch jag vet inte ens om jag ska lägga upp den här tråden så mycket skäms jag och ni vet inte ens vem jag är.

  • Svar på tråden Jag kommer ALDRIG få en dotter
  • Momalicious

    När jag blev gravid med vårt första barn var jag helt säker på att det skulle bli en pojke, fanns liksom inget annat. Jag ville alltid ha en "storebror" först. Men ju längre tiden gick fick jag liksom en längtan efter en tjej, även om jag "visste" att det var en kille. När vi gjorde könsultraljudet så såg vi direkt att det var en pojke. Jag blev både glad och ledsen samtidigt. Nu när han är här så älskar jag såklart honom mest av allt men jag vill fortfarande ha en flicka. Vi vill ha 4 barn så vi har ju några gånger på oss att få till det. Jag har dock nån känsla av att jag inte kommer få några flickor. Jag vet inte varför men det är så det känns.

    Jag vet iaf hur du känner och det är väldigt vanligt, även om det känns skamset på nåt sätt.

  • Anonym (Pojkmamma)

    Jag vet precis vad du menar! Jag har själv 2 söner och vi kommer inte att skaffa en trea. Jag kände precis som du under graviditeten, och blev hemskt besviken när sonen föddes. Men du, nu skulle jag inte byta honom ens mot alla flickor i världen! Han är mammas lilla hjärtegull och han är otroligt älskad. Jag saknar inte den flicka jag aldrig fick, jag är nöjd med att vara mamma till världens två finaste söner. Du, det du känner nu går över med tiden. Det är jag övertygad om. Kram!

  • NiXxI

    Jag har tre döttrar och jag står på andra sidan av ditt sträck.
    För andra och tredje graviditeten var jag livrädd att få en pojk.
    Inte för att jag inte ville ha en, utan för att det var främmat för mig.
    Jaq hade ju kunskapen om tjejer liksom.
    Jag tror det är rätt naturligt att man ska önska sig ett av varje typ...eller en blandning...
    Vet inte hur många som påpekat om vi inte ska ha en liten pojk någongång.
    Redan när jag var gravid med 2:an haglade kommentarerna om att "vad skoj om det är en pojk".

    Fast jag har steriliserat mig nu, så vi köpte oss en LilleBror istället (en hund)
     


    jahapp
  • Anonym (Pojkmamman)
    Anonym skrev 2011-07-01 09:22:50 följande:
    ursäkta men jag blir lite "men du har ju två barn snart, friska och välmående"..

    en flicka behöver inte vara söckersöt, snäll, lugn, få en tajt relation till sin mamma mm!! 
    Ja, vilket jag är så otroligt lycklig över. Jag längtar såååå mycket efter lillebror. Det är liksom inte det.

    Det spelar ingen roll om hon skulle bli sockersöt eller inte, jobbig, energisk eller vara pappas flicka. Jag vill bara testa på att ha båda.
  • Anonym

    TS, jag känner samma sak!  
    Hade alltid haft en önskan om att mitt första barn skulle bli en son, och den andra en dotter.
    Första blev en son, och den andra också.   Min första tanke på ultraljudet var: nu kommer jag aldrig få en dotter.  Jag var helt kall och tom när jag som i en dimma gick ut från kliniken.  Hade tänkt handla bebiskläder efter, men åkte bara direkt hem...   Skämdes över mina känslor.
    Jag är så glad över mina två pojkar, men ville gärna ha en flicka också.  

    Att min sambo har en dotter från ett tidigare förhållande har förvärrat saken och jag påminns ofta om vad jag inte kan få.

    Vi ska inte ha fler barn bland annat eftersom jag mått så dåligt under graviditeterna och har fått depressioner efter barnen fötts (har inget med könet att göra), känner att jag inte orkar med det igen. 
    Min sambo vet inte alls hur jag känner, men han vill gärna ha ett barn till eftersom han längtar efter en dotter till (dottern är hans favorit), och med den förutsättningen är det helt otänkbart att jag vill bli gravid igen!  

  • Liafia

    Känner precis som du fast tvärtom. Har en tjej på 1,5 år som vi var 100 på innan var en kille. Väntar nu ännu en tjej ( denna gång har vi kollat). Hade bestämt att vi skulle ha 2 barn för jag HATAR att vara gravid. Men nu har jag börjat fundera på en trea i alla fall. Inte för att det ger garanti på en kille men det finns ju en möjlighet i alla fall.
    Klart man hade velat ha en av varje om man kunnat "beställa" dom.

  • Anonym (Pojkmamman)

    Tyvärr är det många som känner samma som mig tydligen. Inte för att vi inte älskar de barn vi har för det gör vi ju! Gränslöst mycket...

    Jag är lite inne på att adoptera. Orkar inte vara gravid igen. Har alltid velat adoptera, även innan jag fick barn. Men det tar lång tid och är inte ens säkert att man får bli adoptivförälder...
    Någon annan som också funderat på det?

  • Anonym (mamma)

    Jag har en till son och önskar en son till. Tror dom får mer gemenskap och roligare tillsammans. Vad finns det för anledning att vilja ha en av varje?

  • Julia08

    Jag har två söner! När jag väntade min minsta så önskade jag såklart att det var en tjej! Men nu kan jag inte föreställa mig att han skulle vara någonannan än min lilla Bus-Rasse =)

Svar på tråden Jag kommer ALDRIG få en dotter