• Anonym (Pojkmamman)

    Jag kommer ALDRIG få en dotter

    Jag skäms så fruktansvärt för mina känslor. Det finns ingen jag kan prata med. Hur kan jag ens känna så här???

    Jag har världens finaste son som jag inte skulle byta bort mot något. Nu ska vi ha barn i slutet av juli och det är en kille till. Det högg till i hjärtat när jag såg penisen. Men jag blev snabbt glad för då kommer det vara två underbara bröder som kommer ha så kul ihop. Men ändå kan jag inte hjälpa att jag är känner mig nere över att jag aldrig kommer få en dotter. Vi (min sambo) har bestämt att vi bara ska ha två barn. Jag vet inte om det ens är rättvist att skaffa en till för jag är rädd vad jag skulle känna då ifall det skulle bli en till kille?

    Jag skäms när jag läser om alla som inte kan få barn. Jag skäms så otroligt mycket. Jag älskar mina söner över allt och skulle inte byta bort just dem men jag skulle även vilja ha en tjej.

    Jag hatar rosa och smink och kläder så det handlar inte om det som många tror. Verkligen inte. Men vad det handlar om vet jag nog egentligen inte. Det skulle inte spela någon som helst roll om hon rakade av sig håret, hade killkläder och var lesbisk. Det är nog bara det att jag skulle vilja ha båda könen. Jag trodde ju att vi skulle skaffa tre barn som vi sa.

    Förlåt. Usch jag vet inte ens om jag ska lägga upp den här tråden så mycket skäms jag och ni vet inte ens vem jag är.

  • Svar på tråden Jag kommer ALDRIG få en dotter
  • Anonym (snart blandmamma)

    Äh, varför så besviken?


    Jag förstår din känsla då jag själv har två pojkar (tätt). Men ni kan ju alltid skaffa fler barn framöver, man kan ju faktiskt ändra sig. Jag fattar inte varför man måste sätta sån press på sig själv hela tiden...


    Bara för att ni har sagt två barn så innebär inte det att det är så det måste bli. Ta det som det kommer. Ni kommer ha det underbart med två pojkar. Var hellre glad över att det faktiskt är samma kön på de två första då har de lite mer gemensamt om du förstår hur jag menar. Jag kände så direkt när jag blev gravid med andra sonen, att det bästa vore om det blev en kille till så att de har mer gemensamt.


    Vi väntar tredje barnet nu och det är en flicka, vilket jag är jätteglad över för nu känns det verkligen som att detta är sista barnet. Men man vet ju aldrig och man ska aldrig säga aldrig.


     


    Enligt min mening är det bättre att de två första är av samma kön, om man inte har alltför många år emellan.

  • Anonym (2pojkar)

    Man vill ju ha det man inte kan få, så enkelt är det bara. Inget konstigt i det och fullt mänskligt. Gräset är grönare på andra sidan typ. Sen kan man nog jobba lite med sina känslor och må bättre om man inser att livet är till för att levas och inte att gå och gräva ner sig i sånt man inte kan få.

  • Anonym (längtarockså)
    Annika i Gbg skrev 2011-07-01 09:57:28 följande:
    Jag har fyra gossar (stora nu, de är mellan 16 och 25) och varje gång önskade jag mig en tjej. Varje gång kom det ut en pojke... När mina pojkar väl kommit ut (på min tid, ni vet på stenåldern, fick man inte veta könet i förväg) så fanns det (efter den allra första "Oh en pojke till" Rynkar på näsan -tanken) aldrig någon tvekan i känslorna. Men innan gick jag alltid och önskade och längtade. Jag funderade mycket på varför det är så viktigt med en dotter för en del av oss. Jag kom fram till att för mig var det min varma och fina relation till min egen mamma som spökade. Jag ville också ha ett barn med en sådan relation och trodde (som så många andra) att det får man med en dotter. Med facit i hand kan jag berätta att son nummer två som idag är 24 år gammal ofta kommer hem till mig på spontana fika-prata-träffar, han ringer ofta och frågar om jag ska åka med och handla på IKEA eller IcaMaxi, han ringer och frågar om jag ska med ut på landet till hans tjej och umgås eller om vi ska fixa middag tillsammans. Kort sagt, det sitter inte i deras kön. En människa är en människa, en del är mer sociala än andra, en del mer emotionella, en del mer kantiga. Det är helt okej att önska sig, helt okej att känna besvikelse initialt men tro mig när jag säger att dina barn kommer att ge dig lika mycket kärlek oavsett vilket kön de har. Dessutom "får" man, om man har tur, döttrar om/när sönerna kommer hem med flickvännerna! Jag har fått en sådan i alla fall! 

    Jag önskar dig all lycka med dina gossar! 
    Så fint inlägg - jag blev glad av att läsa detta, det värmer i hjärtat!
    Hälsar en pojkmamma med dotterlängtan
  • Anonym

    gräset är alltid grönare på andra sidan tills man inser att man står på samma jävla gräsmatta oavsett på vilken sida man än står.....

  • Anonym (mamma)
    Julia08 skrev 2011-07-01 13:57:03 följande:
    Jag har två söner! När jag väntade min minsta så önskade jag såklart att det var en tjej! Men nu kan jag inte föreställa mig att han skulle vara någonannan än min lilla Bus-Rasse =)
    såklart? För mig är det självklart att jag vill att tvåan också ska vara en kille? Lite speciellt för mig eftersom det dessutom kommer att bli stor åldersskillnad och jag hoppas att dom ska få en så nära relation som möjligt trots det. Men även om det hade varit nära i ålder hade jag inte sett några speciella fördelar med att ha barn av olika kön.
  • Anonym (l)
    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-01 11:55:24 följande:
    Tyvärr är det många som känner samma som mig tydligen. Inte för att vi inte älskar de barn vi har för det gör vi ju! Gränslöst mycket...

    Jag är lite inne på att adoptera. Orkar inte vara gravid igen. Har alltid velat adoptera, även innan jag fick barn. Men det tar lång tid och är inte ens säkert att man får bli adoptivförälder...
    Någon annan som också funderat på det?
    Det tar lååång tid, är svindyrt och du vet att man inte får välja kön när man adopterar va?
  • Joverix

    Jag har tre söner och har vid varje graviditet innerligt önskat mig en flicka. Nu är jag dock glad att jag fick grabbar, de äldsta är tonåringar och väldigt toleranta

  • Anonym (Pojkmamman)
    Anonym (l) skrev 2011-07-01 21:00:37 följande:
    Det tar lååång tid, är svindyrt och du vet att man inte får välja kön när man adopterar va?
    Ja, jag vet det... men pengarna är inga problem.

    att skaffa en till känns inte rätt. inte alls. Tänk om jag inte blir glad för en tredje kille bara för att det då verkligen verkligen är sista barnet? fler än 3 kan ingen av oss någonsin tänka oss
  • pluppfamiljen

    Undrar varrför det blir så där ? Jag har 3 tjejer och 3 killar min granne hade 5 tjejer... Skumt
     


    Blivande 6 barns mamma
  • Anonym (sådetså)

    jag ville allra helst ha en dotter när jag blev gravid, vi kollade inte kön utan väntade tills det var dax så att säga. jag sa flera gånger under graviditeten att huvudsaken var att barnet var friskt, men tänkte innerst inne att en liten prinsessa var vad jag ville ha.när bebisen väl kom ut var det en tjej! blek,blodig och ganska ful men en dotter! jag blev överlycklig å skäms inte över det. skulle jag skaffa en till skulle jag nog bli lite besviken om det inte va en kille dock då jag vill ha en av varje,men skulle självklar tälska en tös till lika mkt ändå. tror det är en rätt normal reaktion .

Svar på tråden Jag kommer ALDRIG få en dotter