• Amizah
    Äldre 8 Aug 22:31
    40116 visningar
    308 svar
    308
    40116

    Tråden för oss muslimska systrar.

    Wa aleikum salaam! Ramadan Karim.

  • Amizah
    Äldre 8 Aug 22:49
    #36

    Alhamdulillah.. InshaAllah bra. Jag försöker göra det bästa av Ramadan, kan tyvärr inte fasta pga att jag ammar o har gjort en magsäcks operation. Men jag hoppas inshaAllah att jag ska kunna pröva nästa år o kanske tom klara att fasta hela ramadan inshaAllah. Men jag har minskat på tv tittandet o verkligen tänker på vilka program jag ser, minskat mängden mat, ska försöka läsa ut Koranen inshaAllah. Ramadan är så mycket mer än bara maten Alhamdulillah. Har aldrig fastat ( konverterade för 3,5 år sen) o jag känner en saknad, kan kännas lite tomt. Så jag ska inshaAllah kämpa för att kunna fasta.

  • Amizah
    Äldre 8 Aug 23:45
    #41

    Jag har en lite flicka på 8 mån..

    Från början var mamma lite hysterisk o undrade hur en så stark kvinna som jag skulle låta mig förtryckas. Men jag tror hon har vant sig nu. Pappa säger inte så mycket, han tycker jag får göra som jag vill bara jag inte försöker värva honom.
    Resten av familjen systrar, mostrar, kusiner mfl har accepterat det. Alhamdulillah. Det var svårt i början, min familj e nog så icke troende man kan bli. Men jag har alltid sökt efter något, varit nyfiken, ifrågasatt o tagit reda på fakta.
    Jag e ganska vetenskapligt lagd, så efter att ha läst " the Miricals of the holy Quran" så konverterade jag.
    Är gift m en muslimsk man sen 10 år tillbaka , han återfann islam när jag konverterade. Han var inte praktiserande, så han var en av orsakerna till att jag började läsa om islam. Tyckte han var knäpp som kallade sig muslim fast han inte följde något förutom att inte äta gris. Så jag började ifrågasätta honom o diskuterade, tillslut sa jag " vi kanske måste skiljas efter jag konverterat, jag måste ha en praktiserande muslimsk man. Alhamdulillah så hittade han vägen tillbaka!

    När man blivit muslim så öppnas en dörr mot sanningen. Man ser allt på ett annat sätt, allt blir så klart. Svårt att förklara, men efter Allah (swt) öppnat dina sinnen så förstår man saker på ett helt annat sätt. Alhamdulillah för Islam!!

  • Amizah
    Äldre 9 Aug 01:20
    #48

    MiScHoOo: alhamdulillah, jag håller med dig. Det ändrades verkligen. Läste att du inte mår så bra, khyr inshaAllah o må Allah belöna dig, Ameen.

    Min dotter har ett ovanligt namn, den enda i Sverige ( hittade en site man kunde kolla det), jag vill gärna vara lite privat här på forumet. Hoppas ni förstår inshaAllah.

    Maryam88: MashAllah vad spännande att bo utomlands. Är det stor skillnad att bo i Sv o i ett muslimskt land? Vad saknar du från Sv?

  • Amizah
    Äldre 9 Aug 15:30
    #56

    Ja alhamdulillah, men hennes namn e unikt här i Sverige. Men i sin pappas hemland är det fler som heter detta.

    Hur har det gått för er m bönen efter ni fått barn o barnen fortfarande e små? För mig blev det lite jobbigt i början men nu alhamdulillah så går det bättre. Några tips?

  • Amizah
    Äldre 10 Aug 02:35
    #74

    Sonali: wa aleikum salaam o mabruk till din dotter! Ja visst e det underbart att vara hemma m de små!

    Shirin: ja alhamdulillah Allaha underlättar inshaAllah. Nu kryper hon runt, klättrar o klänger.

  • Amizah
    Äldre 10 Aug 15:47
    #76

    Sonali: jag har en dotter på 8 mån alhamdulillah. Nej verkligen inte, tiden går fort!

  • Amizah
    Äldre 18 Aug 08:28

    Salaam aleikum Pernilla. Välkommen. Jag bor i Stockholm. Har en dotter på snart 9 mån. Du? Barn?

  • Amizah
    Äldre 22 Aug 00:09

    Måste fråga, ni som e gifta, vart ifrån kommer era män? Ni har säkert skrivit det innan, men jag frågar igen.

    Min man kommer från Libyen..

  • Amizah
    Äldre 26 Aug 20:00

    Shirin: oj det finns massor sv Libyer här i Sverige. De var iaf 40 av dem på iftar för några veckor sen. Hmm... han e glad, arg o ledsen för denna revolution. Han kommer från Benghazi o där blev det ganska stabilt fort, men han har förlorar många vänner. Vi hoppas att slutet e nära inshaAllah, man vet aldrig vad Gaddafi har för planer. InshaAllah alla får demokrati. I Libyen blev man inlåst om man var för praktiserande, man kunde tom bli dödad. Khyr inshaAllah

  • Amizah
    Äldre 29 Aug 07:26

    BESA: wa aleikum salaam o välkommen hit. Jag beklagar din förlust, Må Allah ge dig styrka, Ameen. Precis som syster skrev ovan att hade man inte Allah så skulle man nog gå under. Allah ger oss styrka, Allah stöttar o tröstar oss Alhamdulillah!

  • Amizah
    Äldre 30 Aug 12:11

    Eid mubarak!

  • Amizah
    Äldre 31 Aug 00:32

    Salaam aleikum o välkommen! ( melanie)

  • Amizah
    Äldre 3 Sep 17:34

    Wa aleikum salam syster Delia!

Svar på tråden Tråden för oss muslimska systrar.