• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Har haft problem under en tid med att min son på 3,5 år är på och retas med vår hund jämt. Han är på honom ofta, kör sparkbil efter honom, försöker klättra på honom och drar honom i öronen.
    Vi är noga med att han inte ska bråka med hunden, de leker fint ihop annars. Men ibland får vi stänga in hunden i ett annat rum för att han ska få vara ifred.
    Vid något tillfälle har han markerat på gett ett naffs på fingrarna. Inte okej, men min sambo tycer att det är sonens fel som är efter hunden.

    Idag lekte de tillsammans som vanligt. Hunden var lite tvär för han hade ont i benet och jag bytte blöja på lillebror så jag såg inte exakt vad som hände. Men så hör jag ett illljut, en hund som skäller och så kommer en jätteledsen kille till mig och berättar att hunden bet honom. Han har ett tandavtryck precis under ögat, det kom lite blod och blir väl mer en blåtira nu. Och så ett över ögat och flera på sidan av huvudet. Ett riktigt bett..

    Skällde ut hunden efter noter och band honom i trädgården. Sedan berättade sonen att han  bitit hunden i ryggen. Det var därför han blev så arg.

    Sambon är vansinnig på vår son, vi har skickat bort hunden till svärföräldrarna så länge på obestämd tid. Men sambon tycker att allt är vår sons fel. Han är så arg på honom..

    Hur tacklar man detta? Är det sonens fel?

    Vill inte ha hunden mera om han gör såhär. Men min sambo ser blint att det är sonens fel som gjorde att hunden bet honom..

    Blev kanske lite rörigt men önskar råd och åsikter.

  • Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet
  • Anonym
    puss skrev 2011-08-02 07:27:24 följande:
    okej!! ts ni kan ju backa tiden och uppfostra om hunden. att jag inte tänkte på det. skönt med bra tips!
    Det är sonen som ska uppfostras om du inte förstod det...
  • puss
    Anonym skrev 2011-08-02 07:34:33 följande:
    Det är sonen som ska uppfostras om du inte förstod det...
    ja visst, när de har backat tiden kan de ju uppfostra om båda.
    I am a fast machine I keep my motor clean
  • mucklis

    Verkar vara både hundens och sonens fel, mest sonens egentligen då han är så pass gammal att han börjar förstå vad som är rätt och fel, hunden ville bara försvara sig.

    Antingen så får ni verkligen säga till din son på skarpen och verkligen trycka in att man inte biter och slår hunden osv. Om inte det funkar kanske det är bäst att inte ha kvar hunden.

    Sen såg jag att någon skrev att TS var knäpp för att hon skällde ut hunden... herre gud säger jag bara... hon blev ju säkert livrädd och skällde då på hunden, det hade jag också gjort. Då tycker jag det är värre att skälla ut barnet. Ist får man förklara att man helt enkelt inte biter hunden.

    Hoppas det löser sig för dig TS. Försök få din son att förstå att man ska leka snällt med hunden så kommer det säkert funka fin fin. Annars får ni som sagt lämna bort hunden.

    Kram!

  • nobilis

    Snälla Ts, ta ALDRIG mer hem er hund. Se till att den kommer till ett bra hem istället. Eller avliva den. Det kan inte bli värre än vad den stackars hunden fått genomlida hemma hos er.
    Den har blivit trakasserad, påkörd, biten, trots varningar lyssnar ingen på den. När den nu då har ont och verkligen markerar så blir HUNDEN utskälld, bunden och utfryst från sin flock. Det kan inte bli mycket värre än så för en hund.
    Så jag ber dig TS, låt hunden bo någon annan stans, Och lär din son hur man umgås med djur innan ni tar hem något annat husdjur.

  • polaris
    nobilis skrev 2011-08-02 07:43:22 följande:
    Snälla Ts, ta ALDRIG mer hem er hund. Se till att den kommer till ett bra hem istället. Eller avliva den. Det kan inte bli värre än vad den stackars hunden fått genomlida hemma hos er.
    Den har blivit trakasserad, påkörd, biten, trots varningar lyssnar ingen på den. När den nu då har ont och verkligen markerar så blir HUNDEN utskälld, bunden och utfryst från sin flock. Det kan inte bli mycket värre än så för en hund.
    Så jag ber dig TS, låt hunden bo någon annan stans, Och lär din son hur man umgås med djur innan ni tar hem något annat husdjur.

    *applåderar*


    Precis det jag ville säga.

  • riboflavin

    Nej det är inte sonens fel, det är ert fel som föräldrar och djurägare eftersom ni tillåter sonen att faktiskt misshandla hunden.

    Givetvis måste ni göra er av med hunden eftersom ni uppenbarligen inte klarar av att hålla den åtskiljd från sonen. Därmed inte sagt att det lämpligaste är en avlivning.
    Jag är av den åsikten att hundar i liknande lägen måste få försvara sig, men när det går från nafsande i i händerna och morrningar till bett mot ansiktet så måste hunden bort från sonen.

    Har själv avlivat en annars underbar hund efter en olycka med ett barn (flickan hoppade över honom och trampade honom på pungen) hade hunden i de läget bitit flickan i handen eller uppträtt aggressivt i just det ögonblicket så hade det varit lugnt, men han gick direkt mot halsen och skadade henne ganska allvarligt innan han sansade sig, något vi absolut inte kunde acceptera. Så han fick somna in för att garantera barnens säkerhet.

    Vad jag inte förstår är hur i hela friden ni kan ha låtit det gå så långt? Första gången en hund markerar mot ett barn måste man ju ta itu med orsaken, i ert fall verkar det ju vara helt befogat för hunden att försöka försvara sig efterson ni som ägare har brustit i ert ansvar gentemot hunden. En hund ska aldrig lämnas att försvara sig själv! Det kommer det hända olyckor.

    Och hur i hela friden tänker ni som föräldrar när ni någonsin igen tillåter barnet att vistas obevakat i samma rum som en hund som tidigare har nafsat?


    Vem är denna mystiska någon som får skulden för allt?
  • Mollz

    Jeez, min tvååring vet till och med att man inte behandlar djur så! Instämmer med så många andra, för bådas skull innan det går riktigt illa, omplacera stackaren!

  • o0Misan0o

    Vad spelar det för roll vems fel det är! Nu har det hänt och det går inte att blunda för! Jag skulle aldrig vågat ha kvar en hund som bitit ett barn!

    Sen att din sambo blir vansinnig på er 3.5 åring är ett helt annat problem!


  • Verum
    puss skrev 2011-08-02 07:17:31 följande:
    men det är SKITSAMMA om det är sonens fel eller ej. hunden kan ju bita ihjäl honom. klen tröst då liksom, att det var hans eget fel. hur fan tänker folk?
    Ja men du förstår väl att hunden också är en familjemedlem. De kan ju faktiskt lämna bort barnet istället och behålla hunden. Här på FL är de mest fantastiska lösningarna gångbara.
    Låt barnen vara försöksdjur - Tänk genus!
Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet