• Äldre 5 Aug 18:08
    2277 visningar
    7 svar
    7
    2277

    Ni som har fött/väntar änglasyskon, hur ofta blev/blir ni undersökta?

    Jag är bara lite nyfiken på hur ni andra har gjort. Jag är själv i vecka 8 och vill bara bli scannad nu(!), så jag kan se att allt är som det ska.. Denna väntan gör mig rätt rastlös!

    Min vän som också miste sin kära son i 9e månaden, gick och blev undersökt en gång i månaden med dottern. Hon blev också igångsatt i v.37 då hon inte kunde klara det längre.

    Hur gör/gjorde ni? 
    Nån som blev scannad tidigare än vanligt?

    Kram! {#emotions_dlg.flower} 

  • Svar på tråden Ni som har fött/väntar änglasyskon, hur ofta blev/blir ni undersökta?
  • Äldre 5 Aug 18:23
    #1

    När jag väntade syskon till mitt änglabarn fick jag gåv 5, v.7,v9,12,18,25,32 på specialistmödra vården. Det för att även kolla på att blodflödet var som det skulle då min första dotter dog pga hellp som utvecklade proppar i moderkakan och jag var i risk att få detta igen...
    sedan hade de täta kontroller på mvc, blodtrycket och alltkring det samt dopplern, men dt var mest pga min oro! samt att jag fick åka in när jag som helst ville! Vilket jag gjorde 3ggr..

    Jag är oerhört tacksam både på förlossningen, mvc,specialistmödravården för all hjälp jag fick och jag fick komma in!
     Jag var JÄTTE rädd..jätte rädd att mista även detta barn som sparkade i magen..

    Jag skulle få igångsättning vecka 37+2, men lillasyster ville inte vänta utan kom av sig själv vecka 36+5!-fullt skrikande!

  • Äldre 5 Aug 18:37
    #2

    Så du fick komma in rätt tidigt. Jag vill också.. Men läkaren har inte haft tid förrens på måndag och det är ju hon som skickar iväg papprena till mvc, så det tar nog ett tag till innan jag kommer in.. Jag kommer tjata på henne att hon ska skynda sig! Orkar inte vänta till v12 iallafall!!

  • Äldre 14 Aug 21:34
    #3

    Med första syskonet var det kontroller varannan till var tredje vecka, samt tidigt UL.

    Med andra syskonet var det kontroller var tredje till var fjärde vecka, samt tidigt UL.

    Med tredje syskonet fick jag gå på "standardschema", efter ett tidigt UL, eftersom de tidigare graviditeterna avlöpt mer eller mindre enlgit plan. Hade jag propsat hade jag fått fler kontroller även denna gång, men jag kände att tiderna borde gå till någon som i det läget behövde dem bättre än jag. 


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Äldre 14 Aug 23:06
    #4

     Jag hade proppar i moderkakan med första barnet och var på extra UL och TUL v.7, v.12, RUL v.19, v.24, v.28, v.30, v.32, v.34, v,36. Blev igångsatt 39+2 skulle blivit det 38+2 men det fanns ingen plats på BB just då..

  • Äldre 15 Aug 11:26
    #5

    Glömde skriva att med första och andra syskonet var det tillväxt-UL gånger flera, bland annat för att vårt första barn var tillväxthämmat. Första syskonet viktskattades till 4100g ett par dagar före födseln - vägde 4835g. Andra syskonet viktskattades till 3400g ett par dagar före födseln - vägde 4275g. Vi blev erbjudna TUL till tredje syskonet, men tackade nej eftersom de gissar så dåligt på sjukhuset


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Amis
    Äldre 19 Sep 10:10
    #6

    Jag blev ganska tidigt remitterad till spec. mvc, dels för att jag var helt skräckslagen inför graviditeten men även för att jag hade blödningar under de 18 första veckorna. De var helt FANTASTISKA på spec. mvc!! Jag fick så många UL jag ville egentligen. Jag var där en gång i månaden de första månaderna och sedan varannan vecka. I takt med att magen växte och bebisen började röra sig gjorde jag inte så många UL utan lyssnade på hjärtljuden istället. Jag skulle gissa att vi gjorde 8-9 UL sammanlagt.

    Lycka till! 

  • Äldre 12 Oct 10:47
    #7

    Vad skönt att läsa att det kan gå bra också! Förlorade vår son i v31 pga proppar i moderkakan. Nu väntar vi syskon, huuu så nervöst.... Men jag var på besök på specialistmödravården v 9 och gjorde då också ett ultraljud för att jag ska börja med medicinering v 12 och blodförtunnande sprutor i v 16. Nästa vecka ska jag på KUB och sen blir det rutinultraljud och sen var jag välkommen att komma in vid behov för ultraljud fast regelbundna kontroller med ultraljud och flödesmätningar gör de men inte förrän kurvan visar tendens på att gå ner vilket är trist... Hoppas hoppas att det går vägen.
    Ja lycka till du med!

Svar på tråden Ni som har fött/väntar änglasyskon, hur ofta blev/blir ni undersökta?