• vivexa

    Såg en mamma med dottern i koppel!!!

    Idag var jag i ett köpcentrum, det var mitt på dagen och inte mycket folk.
    Ser en mamma strosa omkring med sin dotter i tvåårsåldern. Dottern med sele kring bröstkorgen och ett koppel fastsatt i den, som mamman höll i.
    Kopplet var som ett hundkoppel, hoprullat i mammans hand.

    Jag har aldrig sett något liknande och tyckte ärligt synd om barnet. Gå kopplad som en hund, vem vill det?
    Mamman hade inga andra barn med sig och gick lugnt omkring och tittade i affärer.

    Är det här något någon annan har sett?
    Finns det några bra skäl till att koppla sitt lilla barn?

  • Svar på tråden Såg en mamma med dottern i koppel!!!
  • Mookie

    Jag ska flyga med min 2-åriga dotter om några dagar och kommer ha sele på henne med "koppel" när vi är på Arlanda. Känns lite jobbigt annars att checka in och paketera vagn och allt när man är själv med en 2-åring som hellre går iväg än står kvar där man vill :) Så för mig är det en säkerhetsgrej i den situationen och jag är tacksam för den möjligheten! Gör mitt liv just då lite mindre jobbigt Flört

  • viseversa

    jag har många gånger funderat på att ha sele på Alwa. Hon är mer vild än tam. Och häldre ett barn i sele än ett påkört dött barn. Eller du kanske inte håller med ts? Inne i affärer är hon också omöjligt och springer iväg nmär tillfälle ges. jag är jämt nervös att hon ska försvinna. fan vad skönt det skulle vara att ha henne där jag vet var hon är och att hon itne kan dra iväg. dock tror jag inte hon skulle acceptera sele.

  • Darla
    tjej87 skrev 2011-08-17 18:30:54 följande:
    I England såg jag många barn med sele, verkade väldigt smidigt när man är på stan, vid trafikerade områden eller nära vatten :) Hellre ett barn med sele än ett barn som blivit borttappat, påkört eller drunknat.
    Precis, vi bor i England och här är det smala gator med mycket tät trafik. Måååånga människor överallt, under helgerna undviker vi att gå i affärer (tänk er dagarna innan jul på Ica Maxi fast 10 gånger värre). Vårat barn är oerhört vilt, han går inte utan springer överallt och hade vi inte sele ibland så ... ja vi vågar inte ens tänka på det. Han kan slita sig ur greppet fort som bara attsingen. Jag var tydligen exakt likadan och på mig hade mina föräldrar sele, i Sverige på 70 -talet. Vi hade den inte jämt på honom men ibland var den ett måste. Nu är han äldre och vi behöver inte den längre.
    Men summan av kardemumman: här i UK är det oerhört vanligt, överallt man går varje dag ser man flera barn med sele. I Sverige är det inte alls lika nödvändigt men visst finns det tillfällen där också, och beroende på ens barn... Inget barn är det andra likt.
  • Darla
    Mookie skrev 2011-08-17 20:00:51 följande:
    Jag ska flyga med min 2-åriga dotter om några dagar och kommer ha sele på henne med "koppel" när vi är på Arlanda. Känns lite jobbigt annars att checka in och paketera vagn och allt när man är själv med en 2-åring som hellre går iväg än står kvar där man vill :) Så för mig är det en säkerhetsgrej i den situationen och jag är tacksam för den möjligheten! Gör mitt liv just då lite mindre jobbigt Flört
    Bra, hade en hemsk upplevelse på Arlanda en gång. Det pep när vi gick igenom säkerhetskontrollen, och jag blev tvungen att släppa sonens hand för visitering och han sprang ju såklart iväg. Höll på att springa rakt ut genom dörrarna och in i myllret av människor innan pappan hann i fatt, de visiterade ju såklart oss båda samtidigt - osmidigt som fasiken! Jag vart riktigt förbaskad, visst att de ska kolla en om det piper - det vill man ju absolut att de ska men inte båda förälrarna samtidigt. 

    Sen dess gäller sele på Arlanda när vi går igenom pass och säkerhetskoll.
  • viseversa
    vivexa skrev 2011-08-17 18:15:18 följande:
    Men om det  vore så bra med sele så skulle ju alla dagmammor och förskolor använda dem på utflykter, men det gör de inte. De har koll på barnen ändå, precis som jag har. Och jag har två rymmare (och en mer pålitlig).
    men vad DUKTIG du är ts. Men du har 2 barn. Tänk dom som har 4 barn varav en eller alla är extrema rymmare. Hur ska dom göra i tät trafik då menar du? Kanske kan änställa dig som är såå bra på att hålla koll på rymmande ungar?
  • Mimmlas

    Det hade jag när jag var liten ^^
    Inte led jag av det, minns det inte ens. Bättre det än att bråka i barnvagnen.
    Jag var otroligt rymningsbenägen, lite för självständig för mitt eget bästa.
    Jag hade även en bjällra på mig när vi var ute på tomten för helt plötsligt kunde jag försvinna långt åt helvete.
    Jag gick även hos dagmamma hon fick ha galet mycket koll på mig. 


  • Iam

    Min mamma hade sele på min bror när han var liten. 
    Förstår inte det hemska i det. Mamma var trygg, min bror kunde springa något sånär fritt och alla var nöjda och glada. Tror inte att en tvååring känner sig kränkt över det.  

  • Paddi16

    Jag använder sele på  sonen som är 15månader, hade den senast idag då jag var på stan. Han älskar att röra på sig, har inte förstått sig på att lyssna ännu, kan ej riskbedömma ex utförsbackar, bilar, cyklar osv. Det är alltså suprsmidigt med en sele för hans säkerhet! Försöker såklart ändå lära honom att hålla hande osv men förstår att han inte alltid orkar  det, tänk er själva hur länge ni orkar gå med handen uppsträckt över huvudet... Å selen spar även min rygg.

  • såffan

    min mamma fick koppel från bvc till mina tvillingbröder när jag var liten, tycker inte det är konstigt alls. Det är väll inte så stor skillnad mot koppel och hålla barnet i handen (förutom att det blir bekvämare för alla och roligare för barnen). Är det bättre med ett barn som kommer bort eller som springer ut i gatan?

Svar på tråden Såg en mamma med dottern i koppel!!!