• hurtbu­llen89
    Äldre 18 Aug 09:36
    5956 visningar
    72 svar
    72
    5956

    Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?

    Har funderat på dehär med när barnet drömmer mardrömmar. Har läst någonstans att genom att låta barnet komma och sova i föräldrarnas säng osv så bekräftar man barnets oro? Men som i natt, då vaknade vår 2,5-åring och grät. Frågade henne vad det var och om hon drömt något? Då säger hon "ja de var farligt" och är jätteledsen. Frågade henne då om jag skulle ligga bredvid henne en stund men då ville hon ligga i vår säng så det fick hon. Orkade i ärlighetens namn inte bråka med henne klockan 3 på natten när hon skulle till dagis idag. Och att lägga tillbaka henne i sitt rum och låta henne gråta kändes inte rätt heller...

    Nu ska jag tillägga att våra barn ALDRIG i princip sover i våran säng annars. Så många gånger det hänt under vår 2,5-åriga dotters liv kan jag räkna på en hand. Så det är inget de är bortskämda med, hon drömmer sällan mardrömmar eller vaknar på natten. Därför känns det mer ok för mig att när hon väl gör det (en gång i halvåret om ens det) får hon ligga hos oss.

    Vad tycker ni? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?
  • Äldre 18 Aug 10:01
    #11
    hurtbullen89 skrev 2011-08-18 09:42:37 följande:
    Nej jag tror inte precis att hon ska vänja sig vid det när hon gör det så sällan. Det jag undrar mest över är dethär med mardrömmar och om man bekräftar deras oro genom att låta dom komma och ligga hos en? Vet att jag läst det nånstans. Bara nyfiken :)

    Skulle nog mer tro att du tar ifrån henne tryggheten om du inte låter henne få sova hos dig alt. ligga hos henne tills hon somnat, än att du bekräftar hennes oro!
  • Blommy­Ness12
    Äldre 18 Aug 10:04
    #12

    Såklart han får!! Mi grabb är ju bara tre år.

  • Äldre 18 Aug 10:07
    #13

    Givetvis får de det.


    //Maggis
  • Äldre 18 Aug 10:09
    #14

    Nu sover vi iofs tillsammans jämt, men vaknar någon ändå och är ledsen så skulle jag ju aldrig hindra dem från att krypa in under mitt täcke och ligga klistrad mot mig istället för att ligga kvar på sin sida. Visst, räcker det med att hålla handen en stund så är ju det bekvämare men är man ledsen och rädd vill man ju inte känna sig ensam såklart!

  • MalinE­ddie
    Äldre 18 Aug 10:11
    #15

    Självklart får de det.

  • Äldre 18 Aug 10:17
    #16

    Självklart. Jag minns känslan av att vara rädd efter en mardröm och ligga själv i eget rum. Är förövrigt fortfarande rädd efter mardrömmar! sonen är 2 år.

  • La Lola
    Äldre 18 Aug 17:11
    #17

    Nu samsover vi förvisso men självklart skulle jag låta mitt barn sova hos oss om det behövde av olika orsaker!


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • bananf­lugan8­2
    Äldre 18 Aug 19:06
    #18

    Jag vet själv hur obehagligt det är om man drömt något riktigt hemskt. Mina pojkar på 1½ är inne i en period då dom vaknar och är skriker alldeles hysteriskt, tror det beror på mardrömmar. Givetvis får dom komma in  till oss, om dom inte somnar om genom att vi går in till dom och lugnar ner dom.


    Mamma till trollen Oliver & Ludvig f. 2010-01-13 minaunderbaraskitungar.blogspot.com/
  • hurtbu­llen89
    Äldre 18 Aug 22:24
    #19

    Som jag skrev ovan var jag bara nyfiken på om det var nån som trodde på dedär med att man bekräftar deras oro på det sättet. MEN självklart så är jag med på allt ni säger och tror mer på det. inte lämnar jag min dotter gråtandes i sin säng, aldrig. Hade det hänt varje natt jämt så hade man ju fått ta reda på vad som ligger bakom och göra nåt åt det. Men gällande min dotter en gång i halvåret kanske så är det nog ganska normalt :) Händer mycket nu med, nu avdelning på dagis och så så hon har varit trött och lite extra "behövande". Vill gärna vara nära, sitt i knät och mysa och så. Och då är det klart hon får det!

  • Krake
    Äldre 18 Aug 22:28
    #20

    Om det hade hänt jämt och ständigt och vi led av det skulle jag försöka hitta någon annan lösning. Men om det är då och då och funkar bra för alla inblandade så är det inga problem.


    Moster, inte monster.
Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?