• hurtbu­llen89
    Äldre 18 Aug 09:36
    6003 visningar
    72 svar
    72
    6003

    Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?

    Har funderat på dehär med när barnet drömmer mardrömmar. Har läst någonstans att genom att låta barnet komma och sova i föräldrarnas säng osv så bekräftar man barnets oro? Men som i natt, då vaknade vår 2,5-åring och grät. Frågade henne vad det var och om hon drömt något? Då säger hon "ja de var farligt" och är jätteledsen. Frågade henne då om jag skulle ligga bredvid henne en stund men då ville hon ligga i vår säng så det fick hon. Orkade i ärlighetens namn inte bråka med henne klockan 3 på natten när hon skulle till dagis idag. Och att lägga tillbaka henne i sitt rum och låta henne gråta kändes inte rätt heller...

    Nu ska jag tillägga att våra barn ALDRIG i princip sover i våran säng annars. Så många gånger det hänt under vår 2,5-åriga dotters liv kan jag räkna på en hand. Så det är inget de är bortskämda med, hon drömmer sällan mardrömmar eller vaknar på natten. Därför känns det mer ok för mig att när hon väl gör det (en gång i halvåret om ens det) får hon ligga hos oss.

    Vad tycker ni? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?
  • Ts mår skit
    Äldre 18 Aug 22:29
    #21

    Det beror på hur min son har reagerat på mardrömmen. Kan han somna om i sin egen säng så gör han det, annars får han såklart sova hos mig.

  • Smurfa­nna
    Äldre 18 Aug 22:32
    #22

    Det låter som något skamligt att låta ett barn sova i föräldrarnas säng! Vår treåring har knappast sovit i sin egen säng ännu..

  • La Lola
    Äldre 18 Aug 23:54
    #23
    Smurfanna skrev 2011-08-18 22:32:23 följande:

    Det låter som något skamligt att låta ett barn sova i föräldrarnas säng!


    Visst gör det. Helskumt.....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Äldre 19 Aug 00:08
    #24

    Oftast så går det bra för han somna om i egen säng när han vaknat på natten. Han vaknar och har nattskräck ibland. Men de gånger som han inte vill somna om själv tvingar vi han inte. Sover dottern kvar i sin säng så får han komma och sova med oss. Har dottern vaknat så hon hamnat i våran säng så får min man gå och sova med honom på hans rum. Där har vi en 140´s säng stående. Han är för rörlig för att han ska få sova tillsammans med lillasyster.

  • Äldre 19 Aug 00:10
    #25

    O ja! Alla barn som drömmer mardrömmar får komma till oss på natten! Det vet man ju själv hur det känns att vakna ur en mardröm och vara ensam i rummet ...

  • Äldre 19 Aug 00:12
    #26

    Klart det får - vi tycker det är jättemysigt när vår 3-åriga son kommer in och vill sova med oss, bästa som finns!!!

  • Äldre 19 Aug 00:12
    #27

    Ja så klart! 
    Precis som lövet säger så både minns jag själv från man var liten o vaknade från mardröm och kanske var så rädd att man inte vågade göra ett knyst ifrån sig. Man bara låg o var jätte rädd. Och så skönt det var om mamma eller pappa kom in o såg det och man fick krypa ner hos dom i deras säng.
    Samma nu. Även om jag sover i samma säng som min man, så är det mycket lugnare o tryggare att krypa nära honom om jag vaknar upp ur en mardröm. 

  • Lillsn­ufflan
    Äldre 19 Aug 00:19
    #28

    Såklart de får. Hur hade man själv mått om man drömt en läskig mardröm och fick ligga ensam och vara rädd medan någon man tyckte om och litade på låg i rummet intill utan att man fick gå dit och krypa ner?

    Jag är inte direkt plågad av mardrömmar men en gång när jag var nitton och fortfarande bodde hemma hade jag en helt frunktansvärd, vedervärdig dröm. Jag kommer inte riktigt ihåg vad den handlade om men det som skrämde mig var i alla fall att något hemskt hände mina föräldrar. Så jag gick helt enkelt och la mig hos dem. Jag tyckte jag var för stor för att krypa ner i sängen (!) så jag tog med mig en egen madrass. Sen sov jag som en stock på deras golv.

    I en familj ska man finnas till för varandra dygnet runt och vill mina barn komma in till mig så får de det oavsett ålder. Men när de börjar ta för mycket plats får de ta med egen madrass!Flört

  • Äldre 19 Aug 00:20
    #29

    Vi sov med sonen i hans säng istället, det går mycket lättare för barn att acceptera att det är där de ska sova då, tror jag.

    120-sängar äger, barnsängar suger.


    Taking joy in living is a woman's best cosmetic. ~Rosalind Russell
  • Äldre 19 Aug 00:25
    #30

    Självklart. Nu sover ju våra barn i vår säng tills de är ca 4 år men de är alltid välkomna oavsett anledning och ålder.


    Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?