• hurtbullen89

    Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?

    Har funderat på dehär med när barnet drömmer mardrömmar. Har läst någonstans att genom att låta barnet komma och sova i föräldrarnas säng osv så bekräftar man barnets oro? Men som i natt, då vaknade vår 2,5-åring och grät. Frågade henne vad det var och om hon drömt något? Då säger hon "ja de var farligt" och är jätteledsen. Frågade henne då om jag skulle ligga bredvid henne en stund men då ville hon ligga i vår säng så det fick hon. Orkade i ärlighetens namn inte bråka med henne klockan 3 på natten när hon skulle till dagis idag. Och att lägga tillbaka henne i sitt rum och låta henne gråta kändes inte rätt heller...

    Nu ska jag tillägga att våra barn ALDRIG i princip sover i våran säng annars. Så många gånger det hänt under vår 2,5-åriga dotters liv kan jag räkna på en hand. Så det är inget de är bortskämda med, hon drömmer sällan mardrömmar eller vaknar på natten. Därför känns det mer ok för mig att när hon väl gör det (en gång i halvåret om ens det) får hon ligga hos oss.

    Vad tycker ni? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?
  • saga

    mina barn skulle helst sova i vår säng varje natt om de fick. men jag vill att de somnar i sina sängar och sedan om de vaknar oavsett om de haft mardröm eller inte, får de sova i vår säng

  • En till mamma

    har inte läst tråden,

    vi har en dotter på 15 månader, hon sover vanligtvis i sin spjälsäng. de nätter hon sover oroligt och dåligt  sover vi med henne. vi har ställt in en 120cm säng på golvet  i hennes rum som vi lägger oss i. detta fungerar jätte bra. inget bråk men ändå inne i hennes rum.  

  • Naemi

    Jo, visst är det så att man bekräftar barnets rädsla om man då ändrar på det "normala" / bryter rutinerna när de kommer in och är oroliga. Det handlar inte om att man inte får trösta barnet så klart, utan HUR man gör det.

    Nej, jag låter inte våra barn sova hos oss. De har haft egna rum från första natten hemma för att säkerställa att vi bäst får den sömn vi behöver och för att vi vill ha vuxentid i sängen.

    När våra barn har mardrömmar kommer de in till oss. Då följer jag med dem tillbaka till deras säng och ligger och håller om dem. Vi pratar om drömmen tills den känns mindre skrämmande. Sedan ligger vi ett tag tills jag känner att de mår bra igen, och så pussar jag god natt och går innan de somnar.

  • Prospero

    Självklart får de det om de vill pga mardrömmar. Nu har vi inte haft såna perioder på ett tag men tidigare var det mycket. Oftast la sig någon vuxen hos dem då och det gick bra. 

  • vittra

    Personligen förstår jag inte ens hur man kan ha hjärta att neka, för oss är det en självklarhet att de får komma till oss när de behöver det.

  • Allimac 2004

    Våra barn är alltid välkomna till vår säng, mardrömar eller inga mardrömar.

  • Kakor

    Självklart får vårt barn komma in till oss om han drömmer mardrömmar. Nu är det inte aktuellt än på länge då vi samsover och planerar att göra det länge. Jag skulle inte vilja sova ensam om jag var rädd så sonen kommer inte behöva det heller.

  • vittra
    MalinEddie skrev 2011-08-19 09:20:30 följande:
    Vem har sagt det? Det låter som ett av Anna Wahlgrens påhitt.
    Håller med, påminner ju helt klart om hennes galenskaper... och det har ju naturligtvis ingen som helst sanningshalt, det är rent hittepå att man skulle stärka någon slags oro eller rädsla genom att trösta, samsova och finnas till hands när de behöver!
  • Majsan70

    Javisst har baren fått sova hos oss då..ja annars med o minsta barnet samsov i över 5 år o kommer fortfarande då o då.

  • Pymsan

    Har bara läst TS. Vår tvååring kommer till oss varje natt. Jag tänker som så att om han behöver eller bara vill ha den tryggheten så får han det, det är så kort tid de är små.

Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?