• hurtbullen89

    Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?

    Har funderat på dehär med när barnet drömmer mardrömmar. Har läst någonstans att genom att låta barnet komma och sova i föräldrarnas säng osv så bekräftar man barnets oro? Men som i natt, då vaknade vår 2,5-åring och grät. Frågade henne vad det var och om hon drömt något? Då säger hon "ja de var farligt" och är jätteledsen. Frågade henne då om jag skulle ligga bredvid henne en stund men då ville hon ligga i vår säng så det fick hon. Orkade i ärlighetens namn inte bråka med henne klockan 3 på natten när hon skulle till dagis idag. Och att lägga tillbaka henne i sitt rum och låta henne gråta kändes inte rätt heller...

    Nu ska jag tillägga att våra barn ALDRIG i princip sover i våran säng annars. Så många gånger det hänt under vår 2,5-åriga dotters liv kan jag räkna på en hand. Så det är inget de är bortskämda med, hon drömmer sällan mardrömmar eller vaknar på natten. Därför känns det mer ok för mig att när hon väl gör det (en gång i halvåret om ens det) får hon ligga hos oss.

    Vad tycker ni? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?
  • Farfalla
    saga skrev 2011-08-19 12:20:47 följande:
    mina barn skulle helst sova i vår säng varje natt om de fick. men jag vill att de somnar i sina sängar och sedan om de vaknar oavsett om de haft mardröm eller inte, får de sova i vår säng
    Samma här, det är ju dundermysigt att gosa på natten, även om man råkat få en och annan spark i huvudet ;)
  • tackförfisken

    Det är inte så ofta men ibland har vi haft alla tre tjejerna i sängen( 1,4,och 7år) plus ett gäng katter.Lite trångt;) Självklart får barnen komma om dom vill!

  • cloudberry79

    Vi har samsovit fram till nyligen, så för oss är det helt självklart att sonen kommer in och sover hos oss när han vaknat på natten av någon anledning. Nu vill han ofta helt enkelt att vi kommer in till honom och sitter/ligger en stund, men vill han upp i vår säng så är han varmt välkommen.


    If you love me - please don't feed me!
  • brummagumman

    Ja han (snart två år) kommer in tidig morgon de flesta nätter och jag ser inget problem med det. Skulle vara att det lär bli trångt när syskonet kommer om några veckor då ;)

  • Ollibolli

    Jag skulle aldrig neka min son att lägga sig i våran säng om han var ledsen på natten. Funderar inte så mycket kring allt psykologiskt som att man "bekräftar oron" osv utan låter mina naturliga instinkter ta över.

  • Butterscotch

    Självklart får de sova med oss om de vill/behöver. Skulle aldrig få för mig att neka mina barn lite närhet om de är ledsna eller rädda.

  • Alis volat propriis

    Mina barn har alltid fått sova hos oss om de har velat, och det gör de i perioder, men långt ifrån alltid. Som nån tidigare skrev, jag handlar på instinkt och har inte ens funderat på om det skulle göra någon skada. SJÄLVKLART får de sova hos oss om de behöver den tryggheten just då.

  • MattiasH

    Ja, vid mardrömmar, sjukdom eller när dom bara är på allmänt myshumör :)

  • KlasStures mamma

    Min dotter får absolut sova i min säng när hon har drömt eller liknande. När de är så här små har de ju fortfarande stort behov av närhet. Och det är ju så himla mysigt

Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?