• hurtbullen89

    Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?

    Har funderat på dehär med när barnet drömmer mardrömmar. Har läst någonstans att genom att låta barnet komma och sova i föräldrarnas säng osv så bekräftar man barnets oro? Men som i natt, då vaknade vår 2,5-åring och grät. Frågade henne vad det var och om hon drömt något? Då säger hon "ja de var farligt" och är jätteledsen. Frågade henne då om jag skulle ligga bredvid henne en stund men då ville hon ligga i vår säng så det fick hon. Orkade i ärlighetens namn inte bråka med henne klockan 3 på natten när hon skulle till dagis idag. Och att lägga tillbaka henne i sitt rum och låta henne gråta kändes inte rätt heller...

    Nu ska jag tillägga att våra barn ALDRIG i princip sover i våran säng annars. Så många gånger det hänt under vår 2,5-åriga dotters liv kan jag räkna på en hand. Så det är inget de är bortskämda med, hon drömmer sällan mardrömmar eller vaknar på natten. Därför känns det mer ok för mig att när hon väl gör det (en gång i halvåret om ens det) får hon ligga hos oss.

    Vad tycker ni? Hur gör ni?

  • Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?
  • hopee

    Självklart! han brukar komma in till mig några gånger i veckan och jag skulle aldrig kunna neka honom.

  • solfrost

    Självklart!


    små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
  • anyXX

    ja vid enstaka tillfällen, men så snart vi ser att det börjar bli en vana ser vi till att bryta den. min dotter har sovit tillsammans med mig en del när vi vanor på semester och så men hemma sover hon i egen säng. för oss har det itne fungerat att samsova. lillen har aldrig sovit i vår säng, nte sen han var någon vecka iaf så han skulle nog inte veta hur man gör.


    flicka 2008 & pojke 2010
  • jj81
    saga skrev 2011-08-19 12:20:47 följande:
    mina barn skulle helst sova i vår säng varje natt om de fick. men jag vill att de somnar i sina sängar och sedan om de vaknar oavsett om de haft mardröm eller inte, får de sova i vår säng
    Så är det hos oss också. De somnar i sina sängar men kommer nästan varje natt till vår säng. De nätter de inte kommit har jag faktiskt saknat dom
  • Joci

    Seriöst, det kan bara vara hjärntvättade Anna Wahlgren-fans som har såna puckade åsikter. Vaknar någon av våra döttrar, oavsett anledning, får de självklart sova hos oss!


    Är det här jag ska skriva nånting smart?!
  • BULLET93
    hurtbullen89 skrev 2011-08-18 09:42:37 följande:

    Nej jag tror inte precis att hon ska vänja sig vid det när hon gör det så sällan. Det jag undrar mest över är dethär med mardrömmar och om man bekräftar deras oro genom att låta dom komma och ligga hos en? Vet att jag läst det nånstans. Bara nyfiken :)


    Jag sovd i eget rum först när jag vat 12 år
  • Nardil

    Våra barn får alltid komma till vår säng om de vill på natten. Oavsett anledning. De är 5, 3 och 1 år.

  • Kexsmula

    Vår son har inte börjat säga att han drömmer mardrömmar än, men när/om han gör det är han självklart välkommen i sängen med oss! Tror inte ett piss på att det bekräftar någon oro.

    Jag själv vill gärna krypa intill min man när jag drömt en mardröm och skulle han vara vaken och inte i sovrummet då ropar jag faktiskt efter honom, trots att jag är över 30 år gammal.

  • BULLET93

    Jag ska berätta att förr när jag var liten och sovd ännu brevid mamma och pappa så om jag drömde nåt hemskt/mardröm så väckte jag mamma och sade jag hadde en mardröm jag vill hålla i din hand så höll jag i mammas hand en stund kanske tja en kvart

  • isolande

    Nej. Inget av mina barn har sovit en enda sekund i min säng efter att de blivit 4-5 månader.

    Jag lägger mig bredvid dem istället om de drömt något och går när de somnat om. Kan omöjligt sova med barn i sängen och har haft sömnproblem.

Svar på tråden Får era små sova hos er om de drömt mardrömmar eller så?