• Anonym (lögna­rens fru)
  Äldre 18 aug 23:04
  10311 visningar
  12 svar
  Inlägg från Anonym (lögnarens fru) Visa alla inlägg
  12
  10311

  Han ljuger sönder vårt förhållande

  Vet att det finns en massa kloka människor här, så jag hoppas ni kan hjälpa mig att fundera ut hur vi tar oss igenom detta.
  Först och främst så anser jag att man måste kunna vara hyfsat ärlig i ett förhållande. Om man inte kan lita på den man lever med, vem ska man då lita på?
  Min man har vid tre tillfällen nu under senaste året ljugit för mig. Egentligen är det om en skitsak, men likväl väljer han att inte berätta sanningen för mig, inte ens när jag konfronterat honom om mina misstankar. Han har till och med gråtit och bedyrat att han talar sanning, men det var lögn.

  Senaste gången som det uppdagades att han ljugit under en längre tid var i helgen och jag vet inte längre hur jag ska kunna komma över det. Första gången blev jag chockad över att han kunde ljuga mig rakt upp i ansiktet, med tårar och allt, så trovärdigt. Andra gången blev jag arg för att han ljugit igen. Denna gången är jag bara ledsen. Jag är ledsen för att han fortsätter att förstöra vårt förhållande med att ljuga. Vi har barn ihop och jag älskar honom, men jag börjar få väldigt svårt att tänka på hur vår framtid ska se ut. Hur ska jag kunna lita på honom när han inte drar sig för att ljuga? Han skäms såklart efteråt, när han blir påkommen, men likväl gör han om det.

  Jag börjar  undra om det är mig det är fel på? Är jag för känslig? Får man ta att ens partner ljuger och smyger bakom ens rygg? 

 • Svar på tråden Han ljuger sönder vårt förhållande
 • Anonym (lögna­rens fru) Trådstartaren
  Äldre 18 aug 23:14
  #3

  Det spelar ingen roll vad det är han ljuger om egentligen, för mig är det att han inte verkar bry sig, förutom när han inte har någon utväg, som är mitt problem. Jag skulle aldrig ljuga för honom och det vet han. Jag förstår inte varför han tar sig rätten att ljuga för mig? Kan man komma tillrätta med sånt här i ett förhållande eller är det ett personlighetsdrag eller en gräns som redan är passerad så att säga? Har man väl börjat ljuga så fortsätter man?

 • Anonym (lögna­rens fru) Trådstartaren
  Äldre 19 aug 20:47
  #7

  Även om det såklart inte är bra, så känns det skönt att inte vara ensam om att ha en man som har lite variabel syn på sanningen. Jag vill såklart inte bo med honom när han ljuger heller, men resten av tiden är han ju underbar på alla sätt. Jag vill bara glömma, gå vidare och att det aldrig händer igen. Samtidigt som jag undrar hur många fler gånger det kommer att hända. När går gränsen egentligen?

 • Anonym (lögna­rens fru) Trådstartaren
  Äldre 24 sep 21:18
  #10

  LR, jag förstår precis vad du menar. Jag kan inte annat än tro att det finns något hos min man som gör att han inte tror att han duger som han är. Att hans uppväxt och skolgång på något vis fått honom att tro det.
  Försöker övertyga honom ständigt om att han inte behöver ljuga för mig, det är okej att vara svag, ledsen, arg eller vad som, med sin partner.  

Svar på tråden Han ljuger sönder vårt förhållande
Logga in
Bli medlem